Știri crypto & Bitcoin - Fondatorul Terra dezvăluie ce se va întâmpla cu UST dacă prețul Bitcoin se prăbușește - Documentarul Netflix despre escrocul crypto atrage reacții agresive din partea comunității – 11-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Fondatorul Terra dezvăluie ce se va întâmpla cu UST dacă prețul Bitcoin se prăbușește - Documentarul Netflix despre escrocul crypto atrage reacții agresive din partea comunității – 11-09-2022

Fondatorul Terra dezvăluie ce se va întâmpla cu UST dacă prețul Bitcoin se prăbușește

CEO-ul Terraform Labs, Do Kwon, a recunoscut că o prăbușire a prețului Bitcoin (BTC) ar fi "negativă" pentru stabilitatea stablecoin-ului TerraUSD (UST), dar că se așteaptă ca Bitcoin să crească.

Terraform Labs este entitatea din spatele platformei blockchain, Terra, care intenționează să cumpere un total de BTC în valoare de 3 miliarde de dolari, ca rezervă pentru UST.

Kwon a făcut aceste comentarii într-un interviu acordat în cadrul podcast-ului Unchained. Gazda, Laura Shin, l-a întrebat pe Kwon care ar fi implicațiile pe termen scurt ale deținerii unei cantități atât de mari de BTC pentru stabilitatea UST.

Kwon a spus: "Cel mai rău caz ar fi dacă am cumpăra Bitcoin și s-ar întâmpla o prăbușire șase luni mai târziu, iar aceasta ar fi corelată cu o scădere masivă a cererii de UST", ceea ce ar fi, după cum a spus acesta cu modestie, "negativ".

"Pariez că scenariul pe termen lung, în care Bitcoin crește, iar rezervele sunt suficient de puternice pentru a rezista scăderii cererii de UST, este cel mai probabil."

Kwon a cumpărat Bitcoin pentru a-l păstra în trezoreria Terra, ca 40% din garanția pentru UST. Până în prezent, Terra a achiziționat 30.727,9 BTC și cel mai recent a achiziționat 2.943 BTC. Acest lucru face ca Terra să fie al treilea cel mai mare deținător de BTC, dintr-un singur portofel.

Crypto YouTuber-ul Danku_r a susținut celor 54.000 de urmăritori ai săi într-un tweet, că adăugarea de BTC la trezoreria Terra ar ajuta la atenuarea impactului unei retrageri bruște a cererii de UST. El a spus că mișcarea Terra ar ajuta la evitarea unei "spirale a morții din cauza incertitudinii pieței", ajutând trezoreria să "înghită contracția ofertei de UST". (Sursa EN)

Documentarul Netflix despre escrocul crypto atrage reacții agresive din partea comunității

Fondatorul exchange-ului crypto ar fi murit în timpul unei călătorii în India. Împreună cu el, a luat și locul unde se aflau cheile portofelelor crypto care conțineau criptomonede, în valoare de aproximativ 250 de milioane de dolari.

Investigații neoficiale și numeroase teorii ale conspirației au urmat dispariției/moarții misterioase a fondatorului QuadrigaCX. Documentarul de investigație de la Netflix își propune să elucideze o parte din misterul din jurul cazului crypto de profil înalt, care îi tulbură pe mulți, chiar și astăzi.

Documentarul despre escrocul crypto se inspiră din thrillerul de investigație de tip "DON'T F*CK WITH CATS", iar oamenii par să fie deja dependenți de această lansare. Un utilizator de Twitter a scris:

"L-am vizionat la sală în seara asta. Am ajuns doar la jumătate, dar deja e o nebunie: Cel mai mare semnal de alarmă este simularea morții cu boala Crohn, serios?! Nu ai nevoie de un medic pentru a ști că boala Crohn rareori duce la moarte!"

Un altul și-a exprimat o opinie similară și a spus:

"Ce poveste nebună. Dezgropați mormântul ăla!"

Un utilizator care ar fi folosit QudrigaCX la vremea respectivă a susținut că a simțit un comportament dubios foarte devreme și a scos banii la timp. După ce a vizionat documentarul, acesta a scris: "Aveam o mulțime de monede pe acel exchange. Dar, într-o zi, am simțit ceva ciudat în legătură cu modul în care erau gestionate tranzacțiile. După ce am înființat sistemele Bloomberg pentru AIMCO, aveam o presimțire bună a modului în care ar trebui să funcționeze aceste exchange-uri. În acel moment am scos toate monedele de pe exchange." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.