Știri crypto & Bitcoin - Fondatorul Terra plănuiește să obțină 10 miliarde de dolari în BTC pentru rezerve - Un startup de robotică se folosește de Bitcoin pentru a livra băuturi – 31-08-2022

Fondatorul Terraform Labs (TFL) și concurentul Ethereum, Terra Do Kwon, a subliniat planurile de a acumula o sumă uriașă de 10 miliarde de dolari în Bitcoin (BTC) pentru a adăuga la rezervele de stablecoins ale proiectului.

Știri crypto & Bitcoin - Fondatorul Terra plănuiește să obțină 10 miliarde de dolari în BTC pentru rezerve - Un startup de robotică se folosește de Bitcoin pentru a livra băuturi – 31-08-2022

Fondatorul Terra plănuiește să obțină 10 miliarde de dolari în BTC pentru rezerve

Fondatorul Terraform Labs (TFL) și concurentul Ethereum, Terra Do Kwon, a subliniat planurile de a acumula o sumă uriașă de 10 miliarde de dolari în Bitcoin (BTC) pentru a adăuga la rezervele de stablecoins ale proiectului.

Terra este o platformă blockchain descentralizată, specializată în emiterea de stablecoins. Terra USD (UST) al său este un stablecoin algoritmic, raportat la valoarea dolarului american, valoarea USD fiind menținută parțial prin intermediul unei cantități echivalente din token-ul său nativ, Terra (LUNA).

Cu toate acestea, detaliile specifice sunt puține în acest stadiu. Kwon a menționat, prin intermediul Twitter, că Terra nu își va vinde activul nativ LUNA pentru a-și construi rezervele și că mai multe informații vor fi oferite în curând.

Kwon a subliniat, de asemenea, în mod optimist, că stablecoin-ul său TerraUSD (UST), susținut de rezerve de peste 10 miliarde de dolari în BTC, va "deschide o nouă eră monetară a standardului Bitcoin".

"Numerar electronic P2P care este mai ușor de cheltuit și mai atractiv de deținut", a adăugat el.

Kwon a fost contactat pentru a vedea dacă planurile sunt deja în mișcare sau este doar o idee vehiculată în acest stadiu, iar fondatorul a răspuns simplu:

"Nu înțeleg distincția, noi deja cumpărăm Bitcoin."

Când utilizatorii de pe Twitter l-au întrebat pe Kwon la ce vor fi folosite rezervele de BTC, acesta a răspuns că fondurile vor fi folosite pentru a susține răscumpărările UST pe termen scurt și pentru o rezervă valutară descentralizată. (Sursa EN)

Un startup de robotică se folosește de Bitcoin pentru a livra băuturi

Pubinno, o firmă de tehnologie cu sediul în San Francisco, care creează "Internetul berii" cu ajutorul inteligenței artificiale, roboticii și platformelor de cloud computing, a integrat acum în sistemul său o infrastructură de plată Bitcoin (BTC).

Pubinno a acceptat plăți BTC folosind rețeaua Lightning Network la #LightningHackdaysIST, care a avut loc între 25 și 27 februarie. Utilizând portofelele lor compatibile cu Lightning Network, participanții au putut primi propria bere, turnată la doar câteva secunde după ce au scanat un cod QR pentru a finaliza tranzacția.

Potrivit directorului executiv al Pubinno, Can Algul, sistemul Smart Tap a fost creat în 2016 și folosește tehnologia blockchain pentru a lega viitorul berii la halbă de viitorul tranzacțiilor.

Algul a explicat modul în care tehnologia blockchain a influențat decizia sa de a utiliza rețeaua Lightning Network pentru plăți, declarând că:

"Am lucrat la Lightning Network pentru că depinde de tehnologia de bază a blockchain. Prin utilizarea tranzacțiilor reale Bitcoin/blockchain și prin folosirea limbajului său nativ de scripting smart-contract, este posibilă crearea unei rețele sigure de participanți, care sunt capabili să efectueze tranzacții la un volum mare și la o viteză mare, cu comisioane de gas reduse."

Rețeaua Lightning Network a fost creată în 2015 ca o soluție propusă la problema scalabilității Bitcoin. Aceasta permite tranzacții în afara lanțului între noduri, care sunt apoi decontate pe blockchain. Acest lucru permite procesarea unui număr mai mare de tranzacții fără a crește sarcina pe blockchain, permițând micro-tranzacții și plăți instantanee. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.