Știri crypto & Bitcoin - Fondatorul unei companii de investiții crede că rata de adopție Bitcoin poate atinge 90% până în 2030 - Wrapped Bitcoin este în prezent al 6-lea cel mai important token din rețeaua Ethereum – 14-12-2020

Luând în calcul afluxul recent de jucători financiari mainstream, în spațiul blockchain, cât va dura până când alocarea corporativă a ...

Știri crypto & Bitcoin - Fondatorul unei companii de investiții crede că rata de adopție Bitcoin poate atinge 90% până în 2030 - Wrapped Bitcoin este în prezent al 6-lea cel mai important token din rețeaua Ethereum – 14-12-2020

Fondatorul unei companii de investiții crede că rata de adopție Bitcoin poate atinge 90% până în 2030

Luând în calcul afluxul recent de jucători financiari mainstream, în spațiul blockchain, cât va dura până când alocarea corporativă a Bitcoin (BTC) va deveni norma? Brian Estes, fondator al companiei de investiții Off The Chain Capital crede că 10 ani.

Raționamentul lui Estes se bazează pe o analiză a curbei S, o imagine grafică des întâlnită, ce prezintă viteza și procesul adopției pentru noile tehnologii. „Durata de timp necesară unei tehnologii, să ajungă de la o rată de adopție de 0%, la o rată de adopție de 10% este aceeași cu durata de timp necesară ca aceasta să ajungă de la 10%, la o rată de adopție de 90%.”

Posesorii de active digitale reprezintă cel puțin 15% din populația SUA de 18 și peste 18 ani, bazat pe datele pentru 2020, oferite de firma de consultanță Cornerstone Advisors.

În 2019, doar 10% din americani dețineau active cripto, plecând de la 0% în 2009, atunci când a fost lansat Bitcoin.

„Bitcoin a avut nevoie de 10 ani să ajungă de la 0%, la o rată de adopție de 10%. Conform analizei curbei S, BTC ar trebui să ajungă la o rată de adopție de 90% în decada următoare.”

„Între 0 și 10% rată de adopție se pune problema unui „dacă”. Odată ce o nouă tehnologie atinge pragul de adopție de 10%, problema se pune în termeni de „când”. Este aceeași perioadă de timp, și vă pot oferi nenumărate exemple – de la PC-uri, la internet, la faxuri în anii ‘70, la mașini de spălat în anii ‘40, la automobile în anii ’30, căi ferate în anii 1800 – peste tot este aceeași curbă de adopție.” (Sursa EN)

Wrapped Bitcoin este în prezent al 6-lea cel mai important token din rețeaua Ethereum

Wrapped Bitcoin (WBTC) a atins un nou record în termeni de capitalizare de piață și ca număr de tokeni.

WBTC este cea mai populară versiune de Bitcoin, tokenizată pentru a fi utilizată în rețeaua Ethereum. Conform site-ului oficial, există în prezent un record total de 116 885 WBTC, susținuți de un număr egal de BTC, deținut de custozi. Capitalizarea de piață a WBTC a atins 1.58 miliarde $.

Aceasta a făcut ca WBTC să devină al 6-lea cel mai important token al Ethereum, după capitalizarea de piață, după Crypto.com Coin (CRO), USD Coin (USDC), Chainlink (LINK), BNB (BNB) și Tether USD (USDT).

WBTC a depășit în clasament Compound Dai (cDAI), OKB (OKB) și tokenul LEO (LEO), al Bitfinex. Per ansamblu, WBTC este a 18-a cea mai importantă criptomonedă, după capitalizarea de piață.

Ca token ERC-20 garantat 1:1 de rezervele BTC, Wrapped Bitcoin reprezintă 80% din valoarea de 2 miliarde $ a BTC, din rețeaua Ethereum. Deși câștigurile recente au făcut ca BTC să contribuie de asemenea la creșterea capitalizării de piață a WBTC, principalul factor care i-a determinat creșterea bruscă a fost creșterea cererii. În prezent, aproximativ 164 000 BTC sunt blocați în protocoale DeFi, însemnând aproximativ 0.85% din întreaga rezervă BTC, aflată în circulație. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.