Știri crypto & Bitcoin - FTX lansează propuneri de reglementare crypto - Alameda Research conduce o strângere de fonduri de 35 milioane de dolari pentru Stacked – 23-02-2022

Știri crypto & Bitcoin - FTX lansează propuneri de reglementare crypto - Alameda Research conduce o strângere de fonduri de 35 milioane de dolari pentru Stacked – 23-02-2022

FTX lansează propuneri de reglementare crypto

Exchange-ul crypto, FTX, cu sediul în Bahamas, a publicat o listă de principii și propuneri pentru a ajuta factorii de decizie politică să elaboreze cadrul de reglementare. Politica recomandă opțiunile privind structura de piață făcute de mai multe exchange-uri crypto de top și sugerează implementarea acesteia în toate jurisdicțiile.

FTX a împărtășit pe blogul său FTX's Key Principles for Market Regulation (Principiile cheie ale FTX pentru reglementarea pieței) după ce Maxine Waters, președintele Comisiei pentru servicii financiare din Camera Reprezentanților, a invitat mai mulți directori executivi ai marilor firme crypto să depună mărturie pe tema activelor digitale și a viitorului finanțelor.

Dintre cele 10 principii-cheie, una dintre recomandări solicită o abordare alternativă de reglementare care propune un regim de reglementare unificat pentru piețele spot și de instrumente derivate. Potrivit blogului:

"Eticheta de reglementare a unui anumit produs sau a unei anumite piețe nu trebuie să schimbe obiectivele de bază ale reglementării, iar aceleași seturi de norme ar trebui să se aplice, în general, pe toate piețele."

FTX explică, de asemenea, necesitatea unei structuri de piață cu apartenență directă, adică să permită entităților să efectueze tranzacții reglementate fără implicarea unei terțe părți. Exchange-ul sugerează, de asemenea, o reglementare care să ceară o mai mare transparență în jurul custozilor de active crypto, argumentând că "utilizatorii platformei ar trebui să aibă vizibilitate" asupra modului în care serviciile de custodie intenționează să abordeze preocupările legate de fraudă și furt.

Blogul cere, de asemenea, cadre pentru raportarea activității tranzacționale pentru a evita manipularea pieței și a asigura protecția clienților. FTX a subliniat, de asemenea, necesitatea reglementării emisiei de stablecoins:

"Un operator de platformă care permite utilizarea stablecoins pentru decontarea tranzacțiilor ar trebui să fie obligat să explice standardele pe care operatorul de platformă le utilizează pentru a decide ce stablecoins permite în acest scop." (Sursa EN)

Alameda Research conduce o strângere de fonduri de 35 milioane de dolari pentru Stacked

Alameda Research, o firmă de tranzacționare crypto, fondată de miliardarul crypto, Sam Bankman-Fried, a condus o investiție de 35 de milioane de dolari în aplicația de tranzacționare automată a criptomonedelor, Stacked.

Startup-ul a anunțat oficial finalizarea cu succes a unei runde de finanțare din seria A, condusă în comun de Alameda și Mirana Ventures, un partener al exchange-ului Bybit și al BitDAO.

Se pare că noua finanțare va ajuta Stacked să își crească echipa de 40 de persoane la peste 100 de angajați în 2022 și să continue să își extindă suita de portofolii crypto și produsele de împrumut automatizat.

Potrivit lui Brian Lee, partenerul Alameda Research Ventures, Alameda a început să investească în Stacked cu peste un an în urmă și acum este sigur de capacitatea lor de a oferi o "experiență de investiții unică și simplă pentru investitorii de retail".

"Capacitatea de a oferi utilizatorilor niște linii directoare atunci când își construiesc un portofoliu, permițând în același timp acelui utilizator să păstreze fonduri pe exchange-ul preferat este ceva de care investitorii au cu adevărat nevoie", a precizat Lee.Lansată în aprilie 2020, Stacked este o aplicație bazată pe web, care permite utilizatorilor să acceseze strategii de tranzacționare verificate și portofolii de investiții, prin intermediul unor pachete pre-construite, care sunt modelate după indici crypto populari, fonduri de acoperire și alte portofolii de investitori. Platforma intenționează să devină complet mobilă în termen de șase luni. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.