Știri crypto & Bitcoin - Furnizorul de ETF-uri WisdomTree lansează ETP-urile Solana, Cardano, Polkadot - Un tribunal bosniac dă dreptate unui Bitcoin miner în cazul conturilor bancare înghețate – 03-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Furnizorul de ETF-uri WisdomTree lansează ETP-urile Solana, Cardano, Polkadot - Un tribunal bosniac dă dreptate unui Bitcoin miner în cazul conturilor bancare înghețate – 03-09-2022

Furnizorul de ETF-uri WisdomTree lansează ETP-urile Solana, Cardano, Polkadot

Furnizorul american de fonduri tranzacționate la bursă (ETF), WisdomTree, continuă să își extindă produsele crypto în Europa, prin lansarea a trei noi produse crypto tranzacționate la bursă (ETP) susținute de Solana (SOL), Cardano (ADA) și Polkadot (DOT).

WisdomTree a anunțat lansarea a trei noi ETP-uri crypto susținute fizic, printre care WisdomTree Solana (SOLW), WisdomTree Cardano (ADAW) și WisdomTree Polkadot (DOTW).

ETP-urile sunt deja listate la principalele burse digitale europene, precum Xetra de la Deutsche Boerse, bursa elvețiană SIX și Swiss Stock Exchange.

ETP-urile sunt concepute pentru a oferi investitorilor din Europa o altă opțiune prin care să obțină expunere la prețul Solana, Cardano și Polkadot prin intermediul unor exchange-uri reglementate. SOLW, ADAW și DOTW au o rată totală a cheltuielilor de 0,95% și sunt disponibile pentru vânzare în Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Spania, Suedia și Elveția.

Noile ETP-uri urmăresc creșterea ofertei de produse de active crypto de către WisdomTree în Europa, alăturându-se unor produse precum WisdomTree Crypto Mega Cap Equal Weight ETP, care este susținut de active fizice, inclusiv Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), precum și WisdomTree Crypto Market (BLOC) și WisdomTree Crypto Altcoins (WALT).

Șeful WisdomTree pentru Europa, Alexis Marinof, a declarat că noua ofertă are ca scop să răspundă cererii tot mai mari din partea investitorilor instituționali, de a-și diversifica portofoliul de criptomonede, precizând:

"În timp ce Bitcoin și Ethereum acaparează toate titlurile, altcoins sunt acum opțiuni viabile pentru mulți investitori instituționali, oferind mai multe opțiuni pentru a-și diversifica deținerile de criptomonede, la fel cum ar face-o cu orice altă clasă de active." (Sursa EN)

Un tribunal bosniac dă dreptate unui Bitcoin miner în cazul conturilor bancare înghețate

UniCredit, a doua mare bancă din Italia, și ferma de minare Bitcoin (BTC), Bitminer Factory, s-au confruntat la tribunalul din orașul bosniac Banja Luka, care a decis că banca a închis în mod abuziv contul companiei și trebuie să despăgubească reclamantul cu 131 de milioane de euro (aproximativ 144 de milioane de dolari).

După cum a relatat La Repubblica, tribunalul din Banja Luka a considerat că o sucursală bosniacă a UniCredit nu a avut un motiv legitim pentru a îngheța operațiunile din contul Bitminer Factory Gradiska LLC. Bitminer Factory și-a estimat pierderile la 131 de milioane de euro, afirmând că închiderea conturilor sale a "împiedicat oferta sa inițială de monede (ICO) în legătură cu un proiect de pornire în sectorul minării de criptomonede cu energie regenerabilă în Bosnia și Herțegovina". Instanța a acceptat această cifră.

În apărarea sa, UniCredit a invocat "incapacitatea de a face afaceri cu furnizorii de monede digitală și cu platformele de exchange". Cu toate acestea, potrivit deciziei instanței, această afirmație nu este confirmată de politicile scrise ale băncii.

UniCredit a depus deja un apel, dublând acuzațiile ca fiind nefondate:"Nu este definitivă, nu este obligatorie și nici executorie. Eventuala răspundere a Ucbl va fi stabilită doar în funcție de rezultatul final al tuturor căilor de atac procedurale disponibile și, în orice caz, nu înainte de depunerea unei hotărâri definitive și obligatorii de către curtea de apel". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.