Știri crypto & Bitcoin - Furnizorul de servicii de plată Shift4 achiziționează The Giving Block - Ucraina acceptă DOT, fondatorul Gavin Wood donează 5,8 milioane de dolari – 26-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Furnizorul de servicii de plată Shift4 achiziționează The Giving Block - Ucraina acceptă DOT, fondatorul Gavin Wood donează 5,8 milioane de dolari – 26-07-2022

Furnizorul de servicii de plată Shift4 achiziționează The Giving Block

Potrivit unei prezentări pentru investitori, furnizorul american de soluții de plată, Shift4, a anunțat achiziționarea The Giving Block în numerar și în acțiuni, pentru 54 de milioane de dolari, plus o potențială majorare de până la 246 de milioane de dolari. The Giving Block este o platformă online care permite unui număr de peste 1.300 de organizații nonprofit și de caritate să accepte donații în criptomonede.

După cum reiese din raportul său anual, organizația a procesat 69,64 milioane de dolari în donații crypto, o creștere de 1.558% față de 2020. Din această sumă, aproximativ 12,3 milioane de dolari au provenit din donații din partea proiectelor de tokeni nefungibili, sau NFT. Ether (ETH) a devenit pentru prima dată cel mai popular crypto donat, reprezentând aproape jumătate din volumul total. Luna trecută, The Giving Block a furnizat o listă de exemplu cu șase organizații de caritate care au primit donații de criptomonede și modul în care filantropia a avut un impact pozitiv asupra acestor organizații.

În ceea ce privește achiziția, echipa de la The Giving Block a scris:

"Statutul Shift4 ca o companie de plăți de top, cu un volum anual de plăți de peste 200 de miliarde de dolari, plus angajamentul nostru comun de a duce crypto la nivel mainstream și de a conduce în ceea ce privește inovarea plăților în sectorul non-profit, ne-a oferit oportunitatea de a avea impactul asupra lumii pe care am început să o visăm."

Între timp, Shift4 a comentat într-o declarație:

"Shift4 va investi în continuare în strategia de succes a The Giving Block, urmărind, de asemenea, o oportunitate de vânzări încrucișate încorporată, de peste 45 de miliarde de dolari, prin includerea capacităților de donații crypto, cu acceptarea cardurilor tradiționale.” (Sursa EN)

Ucraina acceptă DOT, fondatorul Gavin Wood donează 5,8 milioane de dolari

Solicitările comunității crypto ca Ucraina să accepte și alte criptomonede au primit răspuns. Contul oficial de Twitter al Ucrainei a împărtășit faptul că acum va accepta donații din Polkadot (DOT), în timp ce alte criptomonede vor fi adăugate în curând.

Gavin Wood, co-fondatorul Polkadot, a împărtășit anterior că, dacă portofelele din Ucraina vor adăuga DOT, el personal va contribui cu 5 milioane de dolari. Acesta și-a respectat promisiunea, donând 298.367,2269896686 DOT, ceea ce reprezintă aproximativ 5,7 milioane de dolari, portofelelor ucrainene.

Totalul donațiilor crypto pentru organizațiile caritabile, armata și guvernul ucrainean a fost de peste 37 de milioane de dolari, conform estimărilor. Singura donație a lui Wood cuprinde peste 10% din totalul donațiilor crypto.

Într-adevăr, donația lui Wood este una dintre cele mai mari donații crypto individuale de până acum. Platforma lui Sam Bankman-Fried, FTX, a donat 25 de dolari pentru fiecare ucrainean de pe platforma sa de exchange, în timp ce CEO-ul Deepak Thapliyal de la Chain.com a donat 100 de Ether (ETH), adică peste 280.000 de dolari SUA.

În afară de Wood, ecosistemul Polkadot a contribuit deja cu peste 210.000 de dolari la portofelul oficial DOT pentru Ucraina, potrivit datelor blockchain Polkadot.

Pentru criptomonedele care nu sunt acceptate de Ucraina, Coingate, o companie fintech cu sediul în Lituania, oferă o soluție de rezolvare. În calitate de gateway de plată pentru criptomonede, Coingate permite deținătorilor de alte criptomonede să facă donații pentru Ucraina.Coingate gestionează plățile crypto pentru o listă de peste 70 de criptomonede, creditând în cele din urmă contul bancar din Ucraina cu euro. Coingate a declarat: "În ultimele cinci zile, am strâns 7.000 de euro de la diverse comunități crypto". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.