Știri crypto & Bitcoin - Galaxy Digital depune o cerere pentru Bitcoin ETF la SEC - Blockchain and Booze – Viitorul DeFi în Ethereum este acum – 30-06-2021

Galaxy Digital a depus o cerere pentru un Bitcoin (BTC) ETF la SEC. Conform formularului S-1 publicat de SEC, în cazul în care va fi aprobat, ETF-ul Digital Galaxy va ...

Știri crypto & Bitcoin - Galaxy Digital depune o cerere pentru Bitcoin ETF la SEC - Blockchain and Booze – Viitorul DeFi în Ethereum este acum – 30-06-2021

Galaxy Digital depune o cerere pentru Bitcoin ETF la SEC

Galaxy Digital a depus o cerere pentru un Bitcoin (BTC) ETF la SEC. Conform formularului S-1 publicat de SEC, în cazul în care va fi aprobat, ETF-ul Digital Galaxy va tranzacționa în cadrul exchange-ului NYSE Arca, cu indicele Bloomberg Galaxy Bitcoin înregistrat ca mecanism de stabilire a prețului.

Oferind detalii asupra mecanismului de stabilire a prețurilor, cererea pentru Bitcoin ETF stipulează că:

„Prețul indicelui de sfârșit de zi este calculat utilizând Bloomberg Crypto Price Fixings („CFIX”) pentru prețul mediu Bitcoin. CFIX este bazat pe tarifarea furnizată de către Bloomberg Generic Price („BGN”), care utilizează datele, tehnologia și platformele de distribuție Bloomberg și este în mare parte disponibil comunității investitorilor cu obiectivul de a furniza soluții pentru criptomonede, care să fie sigure, reprezentative și transparente.”

După cum a mai fost raportat, prin intermediul subsidiarei sale de servicii financiare, Galaxy Digital a lansat un produs Bitcoin ETF pe piața din Canada, în luna martie.

Cererea pentru Bitcoin ETF a Galaxy Digital nu a listat vreun custode sau vreun administrator. Cererea vine la scurt timp după o alta similară, depusă de Fidelity, în luna martie.

SEC încă nu a aprobat vreun Bitcoin ETF, fosta conducere citând ca motiv îngrijorările cu privire la volatilitate și manipularea prețurilor. (Sursa EN)

Blockchain and Booze – Viitorul DeFi în Ethereum este acum

În cadrul celui mai nou episod al Blockchain and Booze, Adam Levy stă de vorbă cu trei lideri din industria blockchain despre soluțiile layer-two din rețeaua Ethereum. Lui Levy i s-au alăturat Stani Kulechov, din partea Aave, Jack O’Holleran din partea Skale și Antonio Juliano din partea dYdX. Ceea ce a început ca o discuție despre comisioane mari, a făcut rapid tranziția la ceva mult mai important, respectiv potențiala putere a finanțelor descentralizate.

Soluțiile layer-two sunt protocoale ce pot furniza tranzacții mai ieftine, într-un timp mult mai scurt.

După cum a explicat reprezentantul Aave, potențialul disruptiv al soluțiilor layer-two este uriaș. Nu numai că sunt incredibil de promițătoare, dar reprezintă o tehnologie încă nouă, care trebuie implementată total:

„Multe dintre aceste dezvoltări layer-two în Ethereum nici nu au fost implementate încă. Încă ne aflăm la începuturile scalării, dar numărul uriaș de persoane care operează în layer one reprezintă o problemă.”

Toți cei trei oaspeți sunt susținători ai soluțiilor de tip layer-two, datorită beneficiilor pe care le pot aduce sistemelor descentralizate.

Spre finalul conversației, Levy a întrebat grupul despre țelul „final” al DeFi, sau ce anume va urma după ce DeFi vor fi „rezolvate”. O’Holleran a vorbit despre potențialul pe care sistemele DeFi îl pot oferi lumii:

„Puterea acestor sisteme merge mai departe de DeFi. Piețele, social media, gaming-ul: acestea pot fi toate perturbate prin descentralizare. În cele din urmă, vrem să democratizăm finanțele.”

Juliano a fost de acord cu aceste afirmații, adăugând că:

„Țelul este unul măreț. Sistemul financiar este cel mai permissioned sistem de încredere din lume. Putem construi ceva paralel în DeFi – de dimensiuni mai mici la început, dar în cele din urmă poate fi mai profitabil decât utilizarea DeFi pentru rate mai bune ale dobânzii.”

Raportat la intersectarea dintre finanțele centralizate și cele descentralizate, O’Holleran a afirmat că:

„Afacerile CeFi inteligente vor încerca să găsească o modalitate de a se introduce în DeFi, iar ca rezultat, spațiul DeFi se va îmbunătăți.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.