Știri crypto & Bitcoin - Gemenii Winklevoss susțin că o creștere a prețului BTC la 500k $ este inevitabilă - Banca Centrală a Chinei pune bazele legislative pentru CBDC - Harvest Finance oferă recompensă de 100k $ pentru un presupus hacker – 03-11-2020

Fondatorii exchange-ului crypto, Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss au declarat în cadrul unui interviu, că Bitcoin (BTC) va ajunge în cele din urmă la un prag de ...

Știri crypto & Bitcoin - Gemenii Winklevoss susțin că o creștere a prețului BTC la 500k $ este inevitabilă - Banca Centrală a Chinei pune bazele legislative pentru CBDC - Harvest Finance oferă recompensă de 100k $ pentru un presupus hacker – 03-11-2020

Gemenii Winklevoss susțin că o creștere a prețului BTC la 500k $ este inevitabilă

Fondatorii exchange-ului crypto, Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss au declarat în cadrul unui interviu, că Bitcoin (BTC) va ajunge în cele din urmă la un prag de 500 000 $, per monedă.

Tyler a susținut că, „problema pe care ne-o punem nu este atât de mult dacă BTC va ajunge la 500 000 $, ci cât de repede o va face.” Teoria acestuia ia în considerare capitalizarea de piață a aurului și alocarea teoretică, făcută de banca centrală.

Faptul că MiroStrategy și alții achiziționează sume importante de Bitcoin pentru rezervele lor, pare să indice că piața începe să se schimbe.

„Wall Street nu este aici momentan. Instituțiile nu sunt încă interesate de Bitcoin. A fost un fenomen retail pentru ultimul deceniu. Deci Wall Street vorbește despre Bitcoin, dar nu este foarte interesat din perspectiva noastră și totuși lucrurile încep să se schimbe.” (Sursa EN)

Banca Centrală a Chinei pune bazele legislative pentru CBDC

Banca centrală a Chinei, Banca Populară Chineză (PBOC) a publicat un proiect de lege, care are ca scop furnizarea unui cadru legislativ și a legitimității pentru o viitoare monedă digitală emisă de banca centrală (CBDC), yuanul digital.

Proiectul de lege susține că yuanul este moneda oficială a Republicii Populare Chineze, fie ea în formă fizică, sau digitală.

Proiectul de lege pare să vizeze de asemenea eforturile părților terțe, cu privire la monedele digitale sprijinite de yuan, susținând că indivizilor și instituțiilor le este interzisă crearea și emiterea unei monede, menite să „înlocuiască”circulația yuanului digital.

Măsurile punitive împotriva celor ce încalcă această lege propusă sunt dure: mai ales, confiscarea tuturor profiturilor, distrugerea tuturor tokenilor și impunerea unei amenzi de nu mai puțin de cinci ori valoarea sumei ilegal create, pe lângă posibilitatea urmăririi penale și a pedepsei cu închisoarea.

Rapoarte anterioare au indicat faptul că, China își dorește să înceapă în mod oficial emiterea yuanului digital, înainte de Jocurile Olimpice de iarnă, din februarie 2022. În plus, mai devreme în cursul lunii, China a efectuat un test de proporții asupra sistemului de plăți cu yuanul digital, în Shenzhen, unde aproximativ 47 500 de rezidenți au revendicat 200 de yuani (30$) fiecare, în monede digitale, pe care i-au cheltuit mai apoi, în cadrul a 3 389 de magazine din oraș. (Sursa EN)

Harvest Finance oferă recompensă de 100k $ pentru un presupus hacker

Harvest Finance, un important protocol financiar descentralizat, a emis o recompensă de 100 000 $, în urma unui atac în valoare de 24 milioane $, ce a vizat rezervele sale de lichidități.

În cadrul unui tweet, Harvest Finance a susținut că, până acum există destule date care să identifice hacker-ul, „care este cunoscut în cadrul comunității crypto.”

Recompensa de 100 000 $ oferită de către Harvest Finance vine la scurt timp după ce protocolul a fost atacat. Compania a confirmat atacul, susținând că protocolul „lucrează în mod activ la atenuarea atacului asupra rezervelor de Stablecoin și BTC.”

Atacatorul a trimis ulterior înapoi aproximativ 2.5 milioane $ operatorului, sub formă de Tether (USDT) și USD Coin (USDC). Harvest Finance a scris în cadrul unui tweet că, „această sumă va fi distribuită deponenților afectați.”

Într-un efort comun cu Ren Protocol, Harvest Finance a reușit să identifice adresele Bitcoin unde au fost transferate fondurile. Reprezentanții Harvest Finance au cerut ulterior marilor exchange-uri, inclusiv Binance și Coinbase să blocheze presupusele fonduri sustrase. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.