Știri crypto & Bitcoin - Gigantul japonez de afaceri Nomura va explora crypto și NFT cu o nouă unitate - Rușii anti-război încep să doneze crypto pentru a sprijini Ucraina – 29-07-2022

Știri crypto & Bitcoin  - Gigantul japonez de afaceri Nomura va explora crypto și NFT cu o nouă unitate - Rușii anti-război încep să doneze crypto pentru a sprijini Ucraina – 29-07-2022

Gigantul japonez de afaceri Nomura va explora crypto și NFT cu o nouă unitate

Într-o mișcare care ar putea sugera un interes instituțional tot mai mare pentru criptomonede și tokeni nefungibili (NFT), Nomura Holdings a anunțat că înființează o nouă echipă de active digitale pentru a analiza posibilele oportunități în această clasă de active.

Compania, care se ocupă de afaceri cu amănuntul, cu ridicata și de investiții, a declarat că își restructurează Future Innovation Company într-o companie digitală complet nouă, care își va începe activitatea în aprilie. Principalul obiectiv al noii companii va fi acela de a spori utilizarea de către clienți a activelor digitale și de a oferi servicii conexe. Președintele și directorul general al Nomura Group, Kentaro Okuda, a declarat:

"Noua Companie Digitală va conduce la o colaborare mai profundă între părțile interesate interne și externe, va accelera adoptarea tehnologiilor digitale și va îmbunătăți serviciile noastre pentru clienți."

Gigantul corporatist, care are active administrate în valoare de aproximativ 70.000 de miliarde de yeni (593 miliarde de dolari), a declarat că își propune să crească adoptarea digitală în toate operațiunile sale. Se pare că noua divizie va explora oportunități în domeniul criptomonedelor și al NFT, printre alte active digitale.

NFT-urile devin din ce în ce mai populare în Japonia, în ciuda faptului că aceasta are unele dintre cele mai stricte reguli privind criptomonedele. Conglomeratul japonez de servicii financiare Nomura Holdings este cel mai recent jucător important din țară care este interesat de NFT-uri. (Sursa EN)

Rușii anti-război încep să doneze crypto pentru a sprijini Ucraina

În timp ce Occidentul este din ce în ce mai îngrijorat de posibila utilizare a criptomonedelor de către Rusia pentru a se sustrage sancțiunilor, unii ruși își folosesc Bitcoin (BTC) pentru a ajuta poporul ucrainean.

Pavel Muntyan, un renumit producător rus de animație și creatorul serialului web animat Mr. Freeman, a făcut apel la rușii anti-război să sprijine cetățenii ucraineni, în contextul atacului militar în curs al Rusiei asupra acestei țări.

Muntyan a accesat rețelele de socializare pentru a anunța deschiderea unei adrese de donații în criptomonede pentru rușii care doresc să sprijine poporul ucrainean în mod anonim, deoarece Rusia a interzis cetățenilor săi să ajute oamenii din Ucraina.

Procuratura Generală a Rusiei a avertizat oficial că orice ajutor acordat ucrainenilor pe fondul "operațiunii speciale" a Rusiei în această țară va fi considerat înaltă trădare, rușii riscând o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.

Ca atare, Muntyan îi îndeamnă acum pe ruși să ofere sprijin financiar celor care au avut de suferit de pe urma operațiunilor militare. Utilizând adresa sa crypto, rușii pot dona acum cu orice token de pe lanțurile BNB Smart Chain, Polygon, Ethereum, HECO și Avalanche, fără a-și dezvălui identitatea. Acesta a scris:

"Acum puteți ajuta Ucraina și o puteți face în mod anonim. Cu ajutorul crypto. [...] Toți banii vor fi folosiți pentru a le oferi civililor ucraineni [...] bunuri de primă necesitate, precum și pentru a sprijini familiile soldaților din armata ucraineană." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.