Știri crypto & Bitcoin - Gigantul petrolier ConocoPhilips reduce emisiile de gaze arse prin intermediul minării Bitcoin - Un nou proiect de lege are ca scop atenuarea riscurilor pentru SUA cauzate de Legea Bitcoin din El Salvador – 04-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Gigantul petrolier ConocoPhilips reduce emisiile de gaze arse prin intermediul minării Bitcoin - Un nou proiect de lege are ca scop atenuarea riscurilor pentru SUA cauzate de Legea Bitcoin din El Salvador – 04-07-2022

Gigantul petrolier ConocoPhilips reduce emisiile de gaze arse prin intermediul minării Bitcoin

Gigantul internațional din domeniul petrolului și gazelor naturale, ConocoPhillips, se implică în minarea Bitcoin (BTC), ca o modalitate de a elimina practica inutilă a arderii.

Potrivit unui raport al CNBC, compania operează în prezent un program pilot în regiunea bogată în petrol, Bakken, Dakota de Nord. În loc să ardă gazul în exces, un produs secundar al forajului petrolier cunoscut sub numele de ardere, compania îl vinde unui Bitcoin miner terț, pentru a fi folosit drept combustibil.

Vorbind despre impactul asupra mediului al "arderii de rutină", un reprezentant al companiei a declarat că decizia de a trece la minare Bitcoin reflectă obiectivul general al companiei de a reduce și "în cele din urmă de a elimina arderea de rutină cât mai curând posibil, nu mai târziu de 2030".

Într-un slide dintr-o prezentare ConocoPhillips din 2021, compania a declarat că are un "obiectiv permanent” de a se asigura că proiectele de captare a gazului ajung la zero ardere de rutină, până în 2025.

Minarea Bitcoin oferă o soluție unică și profitabilă la problema arderii de rutină, care apare atunci când companiile miniere lovesc accidental formațiuni de gaze naturale în timp ce forează pentru petrol.

În timp ce petrolul poate fi sifonat și colectat în orice loc, colectarea gazelor naturale necesită o infrastructură de conducte. În cazul în care minerii lovesc gazele la o distanță semnificativă de o conductă, companiile sunt obligate să "ardă" gazul, ceea ce este, în cele din urmă, o procedură neprofitabilă și dăunătoare mediului.

În loc să permită ca gazul să fie irosit, Bitcoin miners plasează containere de transport maritim sau remorci pline cu echipamente de minare crypto în apropierea unei sonde de petrol și deviază gazul în generatoare care alimentează echipamentele. (Sursa EN)

Un nou proiect de lege are ca scop "atenuarea riscurilor" pentru SUA cauzate de Legea Bitcoin din El Salvador

Un grup bipartit de senatori a introdus în Senatul Statelor Unite o lege care urmărește să atenueze riscurile percepute, ca urmare a adoptării de către El Salvador a Bitcoin (BTC) ca monedă legală.

Legea propusă, Accountability for Cryptocurrency in El Salvador Act (ACES), are ca scop "atenuarea riscurilor potențiale pentru sistemul financiar al Statelor Unite", cum ar fi spălarea de bani și finanțarea terorismului.

Proiectul de lege a fost introdus de senatorii James Risch și Bill Cassidy, cu semnătura lui Bob Menendez. Senatorul Risch a scris în anunțul său:

"Adoptarea de către El Salvador a Bitcoin ca mijloc legal de plată ridică îngrijorări semnificative cu privire la stabilitatea economică și integritatea financiară a unui partener comercial vulnerabil al SUA din America Centrală."

Senatorul Cassidy a scris că "recunoașterea Bitcoin ca monedă oficială deschide ușa pentru cartelurile de spălare a banilor și subminează interesele SUA".

Dacă proiectul de lege va fi adoptat, agențiile federale vor avea la dispoziție 60 de zile pentru a prezenta un raport care să evalueze mai multe aspecte ale abilităților națiunii din America Centrală în ceea ce privește securitatea cibernetică și stabilitatea financiară.

Prima parte a raportului ar urma să evalueze modul în care El Salvador a elaborat și a adoptat Legea Bitcoin, modul în care El Salvador va "atenua integritatea financiară și riscurile de securitate cibernetică" generate de activele digitale, dacă îndeplinește cerințele Grupului de Acțiune Financiară Internațională, impactul asupra persoanelor fizice și juridice și efectul pe care crypto îl va avea asupra economiei sale.Următoarea parte a raportului ar urma să descrie infrastructura de internet din El Salvador și să evalueze "gradul de utilizare a criptomonedelor" în această țară, custodia fondurilor, potențialul de piraterie informatică și rata de acces financiar de care se bucură salvadorienii defavorizați sau nebancarizați. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.