Știri crypto & Bitcoin - Grayscale redeschide fondurile de investiții crypto pe măsură ce urcă prețul BTC - CEO-ul Bakkt declară că nu intenționează să susțină XRP – 22-03-2021

Managerul de investiții în active digitale, Grayscale a reluat acceptarea de noi investiții, pentru aproape toate fondurile sale de investiții, în criptomonede ...

Știri crypto & Bitcoin - Grayscale redeschide fondurile de investiții crypto pe măsură ce urcă prețul BTC - CEO-ul Bakkt declară că nu intenționează să susțină XRP – 22-03-2021

Grayscale redeschide fondurile de investiții crypto pe măsură ce urcă prețul BTC

Managerul de investiții în active digitale, Grayscale a reluat acceptarea de noi investiții, pentru aproape toate fondurile sale de investiții, în criptomonede. Managerul de investiții sistase noile afluxuri, pentru șase dintre fondurile sale, la sfârșitul lunii decembrie, 2020.

La momentul publicării articolului, produse precum Grayscale Bitcoin Trust și Grayscale Digital Large Cap Fund sunt disponibile pentru noii investitori, deși Grayscale Ethereum Trust rămâne indisponibil. Grayscale XRP Trust este inactiv și cel mai probabil va rămâne așa. La începutul lunii ianuarie, administratorul de fonduri a lichidat deținerile sale din categoria acestui activ, la scurt timp după vestea despre procesul intentat de către SEC, împotriva Ripple.

Grayscale sistează și reia în mod periodic fluxurile de noi investitori pentru fondurile sale; pe durata acestor perioade de sistări, fondurile rămân deschise pentru plasament privat. Pe lângă aceasta, toți investitorii fondurilor crypto, Grayscale sunt supuși unei perioade de blocare, cu o durată de șase luni, pentru acțiunile nou achiziționate, după care sunt liberi să le vândă pe piața liberă, către investitorii neacreditați.

Investitorii crypto monitorizează atent acțiunile Grayscale, care a devenit cel mai mare administrator de active crypto. Începând cu 11 ianuarie, Grayscale deține în administrare, active în valoare de  24.5 miliarde $, la nivelul tuturor fondurilor crypto. (Sursa EN)

CEO-ul Bakkt declară că nu intenționează să susțină XRP

Conform CEO-ului companiei, Bakkt, una dintre cele mai mari companii de criptomonede din SUA, nu va susține XRP, ca parte a viitoarelor dezvoltări de produse.

CEO-ul Bakkt, Gavin Michael a discutat despre adoptarea mainstream a Bitcoin (BTC) și a altor active digitale. Michael a declarat că Bakkt intenționează să își extindă în viitor susținerea pentru un număr de altcoins, în cadrul platformei sale, dar XRP nu se află printre acestea.

Michael a refuzat să comenteze dacă firma a decis să stea deoparte de XRP din cauza problemelor legale întâmpinat de Ripple.

„Pur și simplu nu va fi pe platforma noastră. Am intrat în spațiul crypto prin intermediul Bitcoin, iar aceasta a devenit prima criptomonedă disponibilă pe platformă. Avem și altele programate să obțină susținere pentru dezvoltare de produse. Dar XRP este indisponibil.”

Între timp, Ripple se luptă în procesul de 1.3 miliarde $ intentat împotriva companiei, de către SEC, la sfârșitul lunii decembrie. CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse a negat vehement „acuzațiile nefondate ale SEC” și a afirmat că firma sa este „de partea faptelor adevărate și a istoriei.”

Pe fondul problemelor legale, întâmpinate de către Ripple, multe companii crypto au decis de-listarea XRP. Furnizor de portofele crypto și platformă de tranzacționare, Blockchain.com a anunțat că va de-lista XRP, urmând astfel același gest făcut de către Coinbase, Binance.US, OKCoin și alții. Cu toate acestea, unele companii, precum Uphold au preferat să mențină XRP pe platformele lor, până la soluționarea procesului intentat de către SEC.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.