Știri crypto & Bitcoin - Grayscale ripostează în față SEC - Fidelity Canada ar fi lansat un ETF Bitcoin la vedere – 03-02-2022

Grayscale Investments a ripostat în fața Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC) în legătură cu respingerea cererii de înființare a ETF-ului Bitcoin spot al VanEck.

Știri crypto & Bitcoin - Grayscale ripostează în față SEC - Fidelity Canada ar fi lansat un ETF Bitcoin la vedere – 03-02-2022

Grayscale ripostează în față SEC

Grayscale Investments a ripostat în fața Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC) în legătură cu respingerea cererii de înființare a ETF-ului Bitcoin spot al VanEck.

Operatorul Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) a emis o scrisoare către secretarul SEC, Vanessa Countryman, în care susține că SEC a greșit respingând ETF-urile Bitcoin spot, deoarece a aprobat acum trei ETF-uri Bitcoin futures, câte unul de la VanEck, Valkyrie și ProShares.

Grayscale susține că SEC nu are "niciun temei pentru poziția conform căreia investiția pe piața instrumentelor derivate pentru un activ este acceptabilă pentru investitori, în timp ce investiția în activul în sine nu este acceptabilă".

Aceasta susține că SEC a încălcat Legea privind protecția administrativă (APA) prin faptul că nu a tratat în mod egal cele două produse Bitcoin ETF.

Un ETF Bitcoin futures permite comercianților să speculeze pe prețul viitor al Bitcoin (BTC) prin intermediul instrumentelor derivate, în timp ce un ETF Bitcoin spot ar permite comercianților să tranzacționeze pe baza prețului actual al activului, funcționând astfel în mod similar cu deținerea activului.

"Credem că acest raționament nu a reușit să ia în considerare în mod adecvat evoluțiile semnificative de reglementare și concurențiale din 2017, când Comisia a luat în considerare pentru prima dată și a respins cererea unei burse naționale de valori mobiliare de a lista și tranzacționa acțiuni ale unui ETP Bitcoin la vedere." (Sursa EN)

Fidelity Canada ar fi lansat un ETF Bitcoin la vedere

Investitorii în Bitcoin (BTC) au avut parte de o călătorie cu peripeții. În timp ce așteaptă ca United States Securities and Exchange Commission (SEC) să ia o decizie cu privire la aprobarea sau nu a unui fond tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin la vedere, firma de investiții Fidelity din Canada se pare că lansează un ETF la vedere în această țară, sub rezerva aprobării de către autoritățile de reglementare.

Potrivit unui tweet împărtășit de analistul senior de ETF al Bloomberg, Erick Balchunas, fondul "Fidelity Advantage Bitcoin ETF" este în prezent în așteptarea listării pe o bursă canadiană. Balchunas a mai precizat că, dacă noul fond va reuși, va deveni cea mai mare firmă de gestionare a activelor care oferă servicii Bitcoin.

Decizia Fidelity de a oferi un ETF spot în Canada nu face decât să pună gaz pe foc, unul dintre cei mai mari administratori de active din lume, cu active de aproape 4.000 de miliarde de dolari, fiind obligat să dezvolte un serviciu în Canada pentru a satisface cererile clienților.

Între timp, SEC încă deliberează dacă să aprobe sau nu un ETF Bitcoin spot, care, potrivit multor experți de pe piață, va fi un succes.

Grayscale Investments a criticat refuzul recent al SEC de a respinge cererea de înființare a ETF-ului Bitcoin spot al VanEck, după cum a fost relatat. Operatorul Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) susține, într-o scrisoare adresată secretarului SEC, Vanessa Countryman, că SEC a greșit respingând ETF-urile Bitcoin spot, întrucât a permis până acum trei astfel de produse bazate pe contractele futures Bitcoin. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.