Știri crypto & Bitcoin - Greenpeace nu va mai accepta donații Bitcoin din cauza îngrijorărilor legate de mediu - Bitcoin este prea volatil, aurul este un stabilizator mai bun, spun analiștii Societe Generale – 15-08-2021

"Proof of work is proof of burning" devine rapid punctul de vedere dominant despre Bitcoin (BTC) în rândul celor care doresc cu adevărat să abordeze criza ...

Știri crypto & Bitcoin - Greenpeace nu va mai accepta donații Bitcoin din cauza îngrijorărilor legate de mediu - Bitcoin este prea volatil, aurul este un stabilizator mai bun, spun analiștii Societe Generale – 15-08-2021

Greenpeace nu va mai accepta donații Bitcoin din cauza îngrijorărilor legate de mediu

"Proof of work is proof of burning" devine rapid punctul de vedere dominant despre Bitcoin (BTC) în rândul celor care doresc cu adevărat să abordeze criza climatică. Cuvintele provin de la un reprezentant al guvernului britanic pentru discuțiile din acest an de la COP26 de la ONU privind clima, citat în această săptămână de Financial Times.

Același articol indică faptul că grupurile care militează pentru climă - care, până acum, au fost lente în a adopta o poziție fermă împotriva criptomonedelor Proof-of-Work - recuperează din urmă și devin mai conștiente de riscurile climatice implicate. Greenpeace, care a înființat o facilitate de acceptare a donațiilor Bitcoin în 2014, intenționează acum să renunțe la acest canal. Organizația a declarat reporterilor că, deși opțiunea nu a fost, de fapt, utilizată pe scară largă până în prezent:

"Pe măsură ce cantitatea de energie necesară pentru a face să funcționeze Bitcoin a devenit mai clară, această politică nu a mai putut fi susținută".

O mare parte din conștientizarea actuală a problemei energetice a Bitcoin a fost, fără îndoială, însuflețită de recenta intervenție de profil înalt a lui Elon Musk, când CEO-ul Tesla a anunțat că firma nu va mai accepta BTC ca plată pentru vehicule din cauza îngrijorărilor legate de consumul ridicat de energie al minării de Bitcoin.

În timp ce decizia lui Musk a avut un impact dramatic și imediat asupra piețelor de criptomonede, declanșând o scădere bruscă a prețului Bitcoin, schimbarea față de reputația Bitcoin ca "monedă murdară"a fost de mult timp în curs de realizare. Preocupările de lungă durată cu privire la consumul ridicat de energie al monedei câștigă tot mai mult teren pe fondul unui nou consens în domeniul financiar înalt, care se concentrează tot mai mult pe centrarea strategiilor de investiții durabile.  (Sursa EN)

Bitcoin este prea volatil, aurul este un stabilizator mai bun, spun analiștii Societe Generale

Volatilitatea prețului Bitcoin este din nou subiectul criticilor bancherilor, analiștii de la Société Générale vizând prima criptomonedă.

Într-o notă pentru investitori citată de CNBC, analiștii băncii au susținut că "mișcările neregulate ale prețului" Bitcoin (BTC) au devalorizat locul pe care îl ocupă în portofoliile de investiții.

Potrivit notei investitorilor, amenințarea iminentă a represiunilor guvernamentale din întreaga lume pune o presiune semnificativă în sensul scăderii asupra viitoarelor acțiuni ale prețului Bitcoin.

Într-adevăr, recenta scădere a prețului BTC a coincis, de asemenea, cu mai multe măsuri negative de reglementare din partea agențiilor guvernamentale din întreaga lume. După cum a mai fost raportat anterior, Trezoreria SUA încearcă să impună raportarea tranzacțiilor crypto mai mari de 10k $, către Serviciul de Venituri Interne.

Analiștii de la Société Générale au abordat, de asemenea, comparațiile dintre Bitcoin și aur, fiind de acord că investitorii văd ambele active ca pe niște acoperiri împotriva devalorizării monetare. Cu toate acestea, dincolo de protecția parțială, analiștii au identificat mișcările pozitive ale prețurilor și cumpărarea de frică de ratare ca fiind singura pretenție la faimă a ambelor active de stocare a valorii, declarând:

"Singura recompensă potențială pentru investitorii în Bitcoin și în aur este reprezentată de mișcarea pozitivă a prețurilor, care este, în esență, singurul lucru pe care îl au în comun, în afară de capacitatea lor de a declanșa cumpărări în grabă." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.