Știri crypto & Bitcoin - Grupul Progressive adoptă Bitcoin în timp ce ING și PayPal blochează donațiile - Bitcoin, Ether și NFT "nu vor deveni niciodată mijloc legal de plată" în India, spune secretarul de finanțe – 5-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Grupul Progressive adoptă Bitcoin în timp ce ING și PayPal blochează donațiile - Bitcoin, Ether și NFT "nu vor deveni niciodată mijloc legal de plată" în India, spune secretarul de finanțe – 5-06-2022

Grupul Progressive adoptă Bitcoin în timp ce ING și PayPal blochează donațiile

Progressive International, o organizație globală care sprijină activiștii și organizatorii progresiști de stânga, se orientează către criptomonede, ca răspuns la eliminarea bancarizării de către marile firme bancare și de plăți.

Organizația a postat pe Twitter, pentru a anunța că acum acceptă donații în criptomonede precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), pentru a se apăra împotriva încercărilor de a-i exclude din sistemul financiar global.

Un purtător de cuvânt al Progressive International a declarat că banca olandeză ING Bank și gigantul de plăți, PayPal, au blocat donațiile către organizație, precum și campania lor de solidaritate cu Cuba pentru a ajuta la vaccinarea populației împotriva COVID-19. Potrivit reprezentantului, ING și PayPal au "acționat în sprijinul embargoului Statelor Unite".

Campania de vaccinare, a avut ca scop evidențierea progreselor guvernului cubanez în ceea ce privește dezvoltarea de vaccinuri împotriva COVID-19 și găzduirea unui grup de experți pentru a prezenta eforturile acestora.

"Progressive International se bazează pe mici donații din partea publicului pentru a ne finanța activitatea", a precizat reprezentantul, adăugând:

"Ca mijloc de apărare împotriva încercărilor de a ne exclude din sistemul financiar internațional, acceptăm acum și donații în criptomonede, precum și în valute fiat. Suntem recunoscători pentru donațiile pe care le-am primit în criptomonede."

Purtătorul de cuvânt a continuat spunând că este pentru prima dată când organizația a permis donații în crypto. "Intenționăm să continuăm să acceptăm donații în crypto pentru a ne susține activitatea, care nu se limitează la Cuba, și este posibil să ne extindem și în alte monede, dacă este cazul", a spus reprezentantul. (Sursa EN)

Bitcoin, Ether și NFT "nu vor deveni niciodată mijloc legal de plată" în India, spune secretarul de finanțe

T.V. Somanathan, secretarul de finanțe al guvernului indian, pare să se opună ideii că criptomonedele vor fi acceptate pe scară largă în această țară, respingând posibilitatea de a le folosi ca mijloc legal de plată.

Potrivit unui tweet publicat de Asian News International, Somanathan a declarat că o rupie digitală susținută de Reserve Bank of India, sau RBI, va fi acceptată ca mijloc legal de plată, dar că principalele criptomonede nu au nicio șansă să facă acest lucru. Secretarul de stat pentru finanțe a adăugat că, deoarece activele digitale, inclusiv Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), nu au autorizație din partea guvernului, acestea vor rămâne probabil "active a căror valoare va fi stabilită între două persoane".

"Rupia digitală emisă de RBI va fi o monedă legală", a declarat Somanathan. "Restul nu sunt mijloc legal de plată, nu vor deveni niciodată mijloc legal de plată. Bitcoin, Ethereum sau NFT nu vor deveni niciodată mijloc legal de plată [...] Puteți cumpăra aur, diamante, crypto, dar care nu vor avea valoarea autorizată de guvern."

Secretarul de stat pentru finanțe a adăugat:

"Oamenii care investesc în crypto private ar trebui să înțeleagă că acestea nu au autorizația guvernului. Nu există nicio garanție dacă investiția va avea succes sau nu, se pot suferi pierderi și guvernul nu este responsabil pentru acest lucru."Cuvintele lui Somanathan au urmat anunțului ministrului indian de finanțe, Nirmala Sitharaman, din 1 februarie, potrivit căreia, țara intenționează să lanseze o monedă digitală a băncii centrale, sau CBDC, până în 2023, adăugând că aceasta ar putea oferi un "mare impuls" economiei digitale. Aceasta a propus, de asemenea, ca tranzacțiile cu active digitale să fie impozitate cu o rată de 30%. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.