Știri crypto & Bitcoin - Guvernul afirmă despre crypto miners că ar consuma 2% din totalul energiei electrice din Rusia - Iată cât de mult a câștigat guvernul kazah de pe urma minării crypto în Q1 2022

Știri crypto & Bitcoin - Guvernul afirmă despre crypto miners că ar consuma 2% din totalul energiei electrice din Rusia - Iată cât de mult a câștigat guvernul kazah de pe urma minării crypto în Q1 2022

Guvernul afirmă despre crypto miners că ar consuma 2% din totalul energiei electrice din Rusia

Crypto miners reprezintă două procente din consumul total de energie electrică din Rusia, potrivit celei mai recente estimări guvernamentale.

Cota de consum de energie a industriei de minare crypto a depășit sectorul agricol al țării, dând semne de redresare după ce Rusia a ieșit din primele trei locuri în ceea ce privește cota ratei de hash a minării Bitcoin (BTC) la nivel mondial.

Ministrul adjunct al comerțului și industriei din Rusia, Vasily Shpak, a cerut aducerea industriei de minare sub incidența legii, în urma recentei estimări privind minarea. Acesta a declarat:

"Știți cât de mult reprezintă minarea pe harta globală a producției de energie electrică din țara noastră? Vă spun eu: mai mult de 2%. Acest lucru este mai mult decât costul energiei electrice pentru agricultură. Nu putem să nu recunoaștem minarea în acest sens, ca fiind o activitate industrială sau o industrie."

Minarea crypto în Rusia se încadrează în "zona gri". Chiar dacă nu este interzisă, nu este nici reglementată, ceea ce creează un risc pentru cei implicați în această industrie. De asemenea, ministrul adjunct a dat asigurări că, odată reglementată, industria de minare crypto va trece la metode mai energointensive. (Sursa EN)

Iată cât de mult a câștigat guvernul kazah de pe urma minării crypto în Q1 2022

Guvernul Kazahstanului, una dintre cele mai mari țări din lume în funcție de distribuția ratei de hash de minare Bitcoin (BTC), a raportat veniturile bugetare obținute din minarea de criptomonede.

Comitetul de Stat pentru Venituri al Ministerului de Finanțe din Kazahstan a publicat un raport privind valoarea totală a taxelor de energie plătite de crypto miners locali,  în primul trimestru al anului 2022.

Potrivit raportului, 652 de milioane de tenge kazahe (1,5 milioane de dolari) în taxe de energie, provenite din minare crypto, au fost adăugate la bugetul Kazahstanului în primul trimestru din 2022, după ce guvernul a introdus o taxă de minare digitală, la 1 ianuarie 2022.

Comitetul a subliniat că o sumă semnificativă din taxele așteptate nu a fost primită, deoarece guvernul a închis un număr mare de firme de minare crypto, pentru a "asigura securitatea energetică". În plus, autoritatea a menționat că guvernul ia în considerare creșterea taxelor locale pentru minarea crypto, ca parte a noului proiect de lege privind crypto.De asemenea, comisia a menționat că raportarea fiscală privind plățile legate de minarea digitală nu este prevăzută de codul fiscal din Kazahstan. Parlamentul kazah a adoptat în primă lectură amendamente la codul fiscal național, care leagă o taxă de minare crypto de prețurile energiei electrice consumate de entitățile care minează crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.