Știri crypto & Bitcoin - Guvernul din Kosovo oprește minarea crypto pe fondul crizei energetice -CEO-ul Coinbase ar fi cumpărat o vilă din LA pentru 133 milioane de dolari – 3-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Guvernul din Kosovo oprește minarea crypto pe fondul crizei energetice -CEO-ul Coinbase ar fi cumpărat o vilă din LA pentru 133 milioane de dolari  – 3-04-2022

Guvernul din Kosovo oprește minarea crypto pe fondul crizei energetice

Guvernul din Kosovo a sistat minarea crypto în această țară, din cauza constrângerilor de energie în timpul sezonului de iarnă.

Ministrul economiei din Kosovo, Artane Rizvanolli, a decis să oprească minarea crypto, în urma unei recomandări a Comitetului tehnic privind măsurile de urgență pentru aprovizionarea cu energie, potrivit unui raport al publicației locale Gazeta Express.

Raportul notează că guvernul a luat această decizie după ce alimentarea cu energie electrică din Kosovo a scăzut sub nivelul stipulat și a început să impună reduceri de energie electrică în perioadele de vârf de utilizare.

Potrivit lui Rizvanolli, guvernul a decis să înființeze un comitet tehnic pentru a evalua strategiile de urgență privind aprovizionarea cu energie, ca răspuns la această situație. Pe baza recomandărilor comitetului, guvernul a decis să ia măsuri de urgență, inclusiv oprirea minării de criptomonede, pe întreg teritoriul Kosovo.

În raport se menționează că agențiile de aplicare a legii urmează să intervină pentru a opri producția de criptomonede și să lucreze pentru a identifica locațiile în care au loc astfel de operațiuni. Ministrul a declarat:

"Aceste acțiuni au ca scop abordarea unei potențiale lipse neașteptate sau pe termen lung a capacităților de producție de energie electrică, a capacităților de transport sau de distribuție a energiei, pentru a depăși criza energetică fără a împovăra și mai mult cetățenii Republicii Kosovo." (Sursa EN)

CEO-ul Coinbase ar fi cumpărat o vilă din LA pentru 133 milioane de dolari

Brian Armstrong, CEO al Coinbase - cel mai mare exchange de criptomonede din Statele Unite - ar fi făcut o achiziție imobiliară de mai multe milioane de dolari la sfârșitul anului 2021.

Armstrong a cumpărat o proprietate de 133 de milioane de dolari în Los Angeles, de la antreprenorul japonez, Hideki Tomita în decembrie, a relatat The Wall Street Journal, citând persoane anonime familiarizate cu această chestiune.

Potrivit The Wall Street Journal, Tomita a cumpărat inițial imobilul pentru 85 de milioane de dolari în 2018. Noua tranzacție ar fi marcat cea mai mare achiziție de locuințe finalizată vreodată în zona Los Angeles.

Înainte de a fi vândută lui Tomita, proprietatea din Bel-Air a fost deținută anterior de Ellen Bronfman Hauptman, fiica miliardarului Charles Bronfman, moștenitorul Seagram's, moștenitor al miliardarului Charles Bronfman.

Proprietatea include un conac de 19.000 de metri pătrați, cu un teatru, o sală de sport și o sală de mese cu înălțime dublă. Proprietatea ar fi avut, de asemenea, o casă de oaspeți de 6.600 de metri pătrați proiectată de Paul Williams.

Armstrong a co-fondat Coinbase împreună cu directorul de afaceri și investitorul american Fred Ehrsam în 2012. Exchange-ul a crescut masiv în ultimii ani, devenind cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede din SUA în ceea ce privește volumele de tranzacționare și devenind publică pe Nasdaq în aprilie 2021. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.