Știri crypto & Bitcoin - Hive Blockchain își va extinde operațiunile de minare cu noi cipuri Intel ASIC - VanEck depune un nou ETF pentru a urmări companiile de minare crypto și aur – 21-08-2022

Compania de minare crypto, Hive Blockchain Technology, cotată la bursă, a semnat un acord pentru a cumpăra cipuri ASIC de la producătorul de semiconductori Intel, care vor fi utilizate în noile sale dispozitive de minare personalizate.

Știri crypto & Bitcoin - Hive Blockchain își va extinde operațiunile de minare cu noi cipuri Intel ASIC - VanEck depune un nou ETF pentru a urmări companiile de minare crypto și aur – 21-08-2022

Hive Blockchain își va extinde operațiunile de minare cu noi cipuri Intel ASIC

Compania de minare crypto, Hive Blockchain Technology, cotată la bursă, a semnat un acord pentru a cumpăra cipuri ASIC de la producătorul de semiconductori Intel, care vor fi utilizate în noile sale dispozitive de minare personalizate.

Hive a aranjat ca noile dispozitive să fie realizate de un producător terț de proiecte personalizate, care va integra cipurile Intel în noile dispozitive de minare Bitcoin (BTC), răcite cu aer.

Hive se așteaptă ca noile dispozitive să își dubleze aproape de două ori rata agregată de hash Bitcoin, de la 1,9 la 3,8 exahashes pe secundă (Eh/s). Acestea vor începe să sosească gata de utilizare, începând cu a doua jumătate a anului 2022.

Intel a declarat în brevetul său pentru cipurile denumite Bonanza Mine, că acestea vor reduce, de asemenea, consumul de energie al operațiunilor de minare cu 15%. Reducerea consumului de energie ar putea permite Hive să utilizeze mai multe dispozitive, ajutând-o să își mărească și mai mult contribuția la rata hash.

Aydin Kilic, președintele și directorul operațional al Hive, a sugerat că noile dispozitive vor fi importante pentru creșterea viitoare a companiei și pentru contribuțiile sale la rata hash în rețea. Acesta a declarat că societatea se angajează să "implementeze aceste acceleratoare blockchain de ultimă generație în infrastructura sa de energie verde". Președintele executiv al Hive, Frank Holmes, a adăugat:

"Angajamentul Intel de a contesta status quo-ul și angajamentul față de produsele eficiente din punct de vedere energetic se aliniază foarte bine cu angajamentul nostru ESG și de energie curată."

În prezent, statul New York și mai multe țări din întreaga lume iau în considerare interzicerea minării Bitcoin, în numele conservării mediului și a sursei de energie. Hive ar putea fi protejată împotriva unor astfel de plângeri în ceea ce privește noua sa locație din Texas, prin utilizarea unei instalații alimentate cu energie regenerabilă, deținută de firma de infrastructură digitală,Compute North.

Hive deține în prezent operațiuni de minare în Canada, Islanda și Suedia, unde exploatează BTC, Ether (ETH) și Ethereum Classic (ETC). Operațiunea din Texas va fi prima sa operațiune din Statele Unite. (Sursa EN)

VanEck depune un nou ETF pentru a urmări companiile de minare crypto și aur

VanEck, o firmă de investiții cu active în administrare de aproape 82 de miliarde de dolari, a depus o cerere la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC) pentru lansarea unui nou fond tranzacționat la bursă (ETF), care investește în companii miniere de exploatare a aurului și a Bitcoin (BTC).

Potrivit documentului depus la SEC, fondul se va concentra pe titlurile dintr-un indice care reflectă performanța firmelor de minerit aurifer și de exploatare a activelor digitale. Acesta nu ar urma să investească în criptomonede direct, sau prin intermediul instrumentelor derivate. Cu toate acestea, în document nu a fost menționat niciun ticker sau raport de cost.

Vestea fondului propus de VanEck vine în contextul în care în aer persistă preocupările legate de o nouă rundă de reglementări americane.

Ordinul va instrui agențiile federale, inclusiv SEC, să prezinte rapoarte cu privire la măsurile pe care le-au luat cu privire la activele digitale în cursul acestui an. Administrația a fost criticată pentru că nu a oferit suficientă claritate cu privire la reglementarea criptomonedelor.

În noiembrie, SEC a refuzat un ETF VanEck care ar fi cumpărat direct BTC. În ciuda faptului că figurile din industrie pledează de ani de zile pentru unul, autoritatea de reglementare nu a aprobat încă un astfel de fond. Odată cu începerea lucrărilor pregătitoare pentru reglementarea spațiului crypto, este posibil ca autoritățile de reglementare să întârzie aprobarea unor astfel de ETF-uri până la instituirea unui cadru de reglementare mai solid. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.