Știri crypto & Bitcoin - Honduras atrage turiștii investitori în crypto cu Bitcoin Valley - Piețele crypto specifice fiecărei țări sunt o idee proastă

Știri crypto & Bitcoin - Honduras atrage turiștii investitori în crypto cu Bitcoin Valley - Piețele crypto specifice fiecărei țări sunt o idee proastă

Honduras atrage turiștii investitori în crypto cu Bitcoin Valley

Un mic oraș turistic din Honduras a început să accepte plăți Bitcoin (BTC), ca parte a inițiativei Bitcoin Valley, menită să crească veniturile din turism în 60 de întreprinderi locale.

Unii localnici din Santa Lucia, cum ar fi proprietarul centrului comercial Cesar Andino, se așteaptă ca inițiativa să deschidă mai multe oportunități pentru magazinele din zonă și "să atragă mai mulți oameni care doresc să folosească această monedă", potrivit unui raport al publicației honduriene, La Prensa. Andino a adăugat:

"Acceptarea Bitcoin ne va permite să deschidem o altă piață și să câștigăm mai mulți clienți. Trebuie să ne globalizăm. Nu putem să ne închidem în fața tehnologiei și nu putem rămâne în urmă când alte țări o fac deja".

Programul a permis clienților magazinelor din zona locală să plătească cu dolari americani, Lempira honduriană sau Bitcoin.

Administrația municipală din Santa Lucia a dezvoltat programul Bitcoin Valley împreună cu exchange-ul crypto, Coincaex, Blockchain Honduras și Universitatea Tehnologică din Honduras.

Coincaex furnizează echipamentele și serviciile necesare pentru efectuarea plăților crypto, în timp ce Blockchain Honduras asigură educația privind utilizarea portofelelor crypto.

La Prensa a explicat că, deși clienții pot plăti pentru bunuri și servicii în BTC, aceștia vor trimite monedele la exchange-ul Coincaex. Exchange-ul trimite apoi instantaneu comerciantului valoarea BTC în Lempira, pentru a-l ajuta să evite pierderile cauzate de volatilitatea prețurilor. Prin urmare, proprietarii de afaceri nu primesc direct BTC ca plată în cadrul acestui sistem. (Sursa EN)

Piețele crypto specifice fiecărei țări sunt o idee proastă

Directorul executiv al Binance, Changpeng "CZ" Zhao, a subliniat deficiențele piețelor segregate de criptomonede, după discuțiile recente cu guvernele din diferite țări.

Directorul executiv al exchange-ului crypto global s-a implicat din ce în ce mai mult în discuții politice cu diverse guverne, pe măsură ce Binance își continuă expansiunea globală. Cel mai recent, Binance a obținut o licență de funcționare în Spania, Italia și Dubai, care se adaugă la lista globală de țări în care operează în prezent.

Pe măsură ce CZ continuă să se consulte cu organizațiile guvernamentale, în calitate de susținător al criptomonedelor, acesta a subliniat necesitatea de a menține o lichiditate mare pe piețele de criptomonede, după ce diverse țări au solicitat piețe și registre de ordine segregate în jurisdicția lor.

Având în vedere că Binance operează în peste 180 de țări, CZ a subliniat că divizarea acestor piețe ar face mult mai ușor pentru comercianți să balanseze piețele, ceea ce ar duce la o volatilitate suplimentară. Directorul general al Binance a susținut, de asemenea, că traderii de arbitraj care echilibrează de obicei prețurile criptomonedelor pe diferite exchange-uri sau registre de ordine nu sunt la fel de eficienți ca un singur registru de ordine:

"O lichiditate mare oferă, de asemenea, prețuri mai bune pentru utilizatori. Răspândire mai strânsă. Derapaj mai mic. Aceasta este, de asemenea, o formă foarte importantă de protecție a consumatorilor. Un impact financiar real pentru utilizatori."Binance colaborează cu o serie de țări din întreaga lume în cadrul unor parteneriate care vizează dezvoltarea infrastructurii și educației în domeniul criptomonedelor. CZ s-a întâlnit cu președintele Kazahstanului în mai 2022, pentru a semna un acord de asistență în dezvoltarea de orientări legislative și politici de reglementare pentru criptomonede în această țară. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.