Știri crypto & Bitcoin - Huobi își asigură licența pentru managementul activelor crypto, în Hong Kong - Ministerul finanțelor din Vietnam avertizează cu privire la riscurile tranzacționării cu criptomonede – 14-05-2021

Huobi, una dintre cele mai mari platforme de exchange de criptomonede din China pare să urmărească extinderea afacerii sale, în urma obținerii unei ...

Știri crypto & Bitcoin - Huobi își asigură licența pentru managementul activelor crypto, în Hong Kong - Ministerul finanțelor din Vietnam avertizează cu privire la riscurile tranzacționării cu criptomonede – 14-05-2021

Huobi își asigură licența pentru managementul activelor crypto, în Hong Kong

Huobi, una dintre cele mai mari platforme de exchange de criptomonede din China pare să urmărească extinderea afacerii sale, în urma obținerii unei aprobări legislative, în Hong Kong.

Conform unui anunț oficial, efectuat de către Huobi Technology Holdings Ltd., subsidiara de management al activelor a obținut aprobarea din partea SFC din Hong Kong, pentru lansarea unui portofoliu de management al activelor, pentru criptomonede.

Știrea vine în urma asigurării licențelor „Type 4” și „Type 9” de către Huobi, din partea SFC, în luna iulie 2020. În Hong Kong, o licență Type 4 permite unei companii să acționeze în calitate de consilier pentru investiții în valori mobiliare, în timp ce o licență Type 9 acoperă managementul activelor.

Denumită Huobi Asset Management, compania urmărește acum să lanseze trei fonduri de criptomonede, în urma aprobării de către SFC. Cu toate acestea, lansarea va depinde de respectarea de către fond a dispozițiilor suplimentare emise de către SFC.

Licența obținută de către Huobi din partea SFC vine pe fondul rapoartelor conform cărora reglementatorii din Hong Kong sunt aproape de a interzice tranzacționarea cu crypto, la nivel de retail. Huobi este parte a unui grup de exchange-uri de criptomonede care contestă legitimitatea acestei acțiuni. (Sursa EN)

Ministerul finanțelor din Vietnam avertizează cu privire la riscurile tranzacționării cu criptomonede

Autoritățile financiare vietnameze au avertizat populația cu privire la riscurile investițiilor în criptomonede, întrucât industria nu este reglementată în Vietnam.

Ministerul finanțelor din Vietnam a declarat că, „Vietnamul nu a adoptat vreo legislație referitor la emiterea, tranzacționarea și schimbul de monede și active virtuale.”

Ministerul a declarat că monedele digitale nu fac parte din legile vietnameze pentru valori mobiliare și că există doar două exchange-uri cărora le este permisă tranzacționarea de valori mobiliare în Vietnam și anume, Bursa de Valori Ho Chi Minh și Bursa de Valori Hanoi.

Pentru a aborda acest decalaj, ministerul a înființat un grup dedicat de cercetare, pentru a investiga industria crypto și pentru a elabora politici de reglementare în țară. Ministerul a subliniat, de asemenea, nevoia de a ridica gradul de conștientizare asupra industriei, pentru a evita potențialele riscuri asociate cu tranzacționarea și investițiile, precum și riscuri asociate cu schemele ilegale și frauduloase, legate de criptomonede.

Noul avertisment din partea guvernului vine pe fondul unor rapoarte sceptice cu privire la o nouă platformă de criptomonede, denumită Pi Network. Rețeaua devine din ce în ce mai populară în Asia de S-E, dar îi îngrijorează pe unii, care consideră că reprezintă doar o schemă piramidală. Conform unui raport al VnExpress, Dang Minh Tuan, un expert blockchain în cadrul Institutului de Tehnologie pentru Poștă și Telecomunicații din Hanoi a spus că rețelei Pi îi lipsește transparența unui proiect blockchain legitim.

Conform rapoartelor anterioare, în ultimii ani, guvernul vietnamez a fost cumva ostil adoptării industriei crypto, în ciuda aparentei autorizări a tehnologiei blockchain, de bază. După interzicerea criptomonedelor ca metodă de plată, în 2018, autoritățile vietnameze au continuat să îndemne populația să evite criptomonedele. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.