Știri crypto & Bitcoin - În 2013, Wired a distrus cheia de la 13 BTC - Bitcoin Capital AG lansează două ETP-uri crypto pe SIX Swiss Exchange – 21-02-2022

Știri crypto & Bitcoin - În 2013, Wired a distrus cheia de la 13 BTC - Bitcoin Capital AG lansează două ETP-uri crypto pe SIX Swiss Exchange – 21-02-2022

În 2013, Wired a distrus cheia de la 13 BTC

Printre rândurile celor care au fost cândva împotriva Bitcoin se numără și Wired, care a distrus cheia privată a unui portofel Bitcoin (BTC) care deținea 13,34623579 BTC, în 2013, pentru a demonstra că criptomoneda nu era nimic mai mult decât o "noțiune abstractă". Bitcoin din adresa inaccesibilă valorează acum 761.000 de dolari.

Autorul, Robert McMillan, care acum este reporter la Wall Street Journal, a montat o platformă de minare, Bitcoin Butterfly Labs, în colțul biroului său de la Wired pentru a vedea despre ce este vorba în toată această agitație. Iar la finalul micului său experiment, nu a fost deloc impresionat.

"Cea mai populară monedă digitală din lume nu este cu adevărat nimic mai mult decât o noțiune abstractă", a scris acesta. Jurnalistul a deliberat la momentul respectiv ce să facă cu Bitcoin, gândindu-se inițial să le doneze în scopuri caritabile.

"Dar, în cele din urmă, răspunsul a fost evident", a scris acesta, adăugând: "Distrugem cheia privată folosită de portofelul nostru Bitcoin".

"Acest lucru ne lasă grămada noastră în creștere de profit Bitcoin închisă într-un seif digital pentru eternitate - sau cel puțin până când cineva sparge criptarea SHA-256 care o securizează."

În acel moment, ASIC-ul Butterfly Labs producea în medie 2 BTC la fiecare 10 zile. Wired a menționat în articol că 2 BTC valorau aproximativ 220 de dolari la acea vreme. Acum, aceștia ar valora aproximativ 57.000 de dolari fiecare, sau 112.000 de dolari pentru pereche - o creștere de aproximativ 51.000%.

În 2013, a fost nevoie de o medie de 13 ore pentru a mina 1 BTC folosind un PC obișnuit. În 2014, acest timp a crescut la 23 de zile. În 2021, ar fi nevoie de 10 ani pentru a mina 1 BTC, potrivit New York Times. (Sursa EN)

Bitcoin Capital AG lansează două ETP-uri crypto pe SIX Swiss Exchange

Bitcoin Capital AG a lansat două noi produse tranzacționate la bursă, pe SIX Swiss Exchange: FiCAS Active Bitcoin ETP (BTCB) și FiCAS Active Ethereum ETP (ETHB), care sunt gestionate în mod activ de către FICAS AG.

Investitorii instituționali, profesioniști și particulari din Elveția, Liechtenstein și Uniunea Europeană (cu excepția Ungariei) pot investi acum în noile oferte prin intermediul băncii sau al brokerului lor, la fel cum ar face-o cu alte active financiare cotate la bursă, cum ar fi acțiunile sau obligațiunile.

"Scopul nostru este de a acorda investitorilor acces sigur și ușor la activele digitale și suntem convinși că activele crypto vor face parte în curând din strategia de diversificare a multor portofolii de investiții", spune Dr. Luca Schenk, președintele Bitcoin Capital AG. "Cele două noi produse care au ca suport cele mai relevante criptomonede pot, prin gestionarea lor activă, să îmbunătățească riscul general al portofoliului prin reducerea volatilității subiacente."

Extinderea noilor servicii ale Bitcoin Capital AG este menită să atragă o gamă mai largă de investitori și vine într-un moment în care interesul pentru criptomonede este în creștere.

Bitcoin Capital AG este un family office și o filială a FiCAS AG cu sediul în Zug, Elveția. În iulie, Bitcoin Capital AG a introdus ETP-ul Bitcoin gestionat în mod activ "Bitcoin Capital Active ETP" pe SIX Swiss Exchange. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.