Știri crypto & Bitcoin - Încetinirea instalării ATM-urilor Bitcoin continuă pentru a 4-a lună în 2022 - Portofelul Bitcoin din El Salvador arată "un semn puternic de adopție", spune directorul executiv

Știri crypto & Bitcoin - Încetinirea instalării ATM-urilor Bitcoin continuă pentru a 4-a lună în 2022 - Portofelul Bitcoin din El Salvador arată "un semn puternic de adopție", spune directorul executiv

Încetinirea instalării ATM-urilor Bitcoin continuă pentru a 4-a lună în 2022

Luna aprilie 2022 a marcat a patra lună consecutivă de încetinire a instalării de ATM-uri Bitcoin (BTC), care a început la începutul anului.

Bancomatele Bitcoin au un scop crucial pentru economia Bitcoin, ajutând utilizatorii să recupereze fizic sau să depună participații contra rezervelor de numerar corespunzătoare.

Pe baza datelor furnizate de Coin ATM Radar, anul 2021 a înregistrat cea mai mare creștere globală a instalărilor de ATM-uri Bitcoin, luna august fiind martora unei schimbări nete maxime de 2.037 de ATM-uri. În ianuarie 2022, schimbarea netă a scăzut la 1.687, de la un maxim de 1.969 de ATM-uri în decembrie 2021.

De atunci, schimbarea netă a bancomatelor crypto a menținut o traiectorie descendentă, înregistrând schimbări de trei cifre în lunile următoare, în februarie (970), martie (757) și aprilie (739).

Creșterea explozivă de anul trecut a bancomatelor crypto a fost un rezultat direct al faptului că jurisdicții precum El Salvador, care găzduiește în prezent a treia cea mai mare rețea de bancomate Bitcoin după Statele Unite și Canada, au adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată.

Evidențiind piața extrem de neexploatată a bancomatelor crypto, El Salvador găzduiește 205 aparate marca Chivo, ceea ce reprezintă aproximativ 54% din toate bancomatele crypto din America Latină.

Cu toate acestea, după cum a fost subliniat, reducerea evidentă a numărului de bancomate crypto ar putea fi rezultatul încetinirii creșterii numărului de jurisdicții noi care doresc să accepte și să adopte ecosistemul Bitcoin. (Sursa EN)

Portofelul Bitcoin din El Salvador arată "un semn puternic de adopție", spune directorul executiv

Portofelul Bitcoin (BTC) susținut de guvernul din El Salvador a înregistrat un succes semnificativ în ceea ce privește adoptarea, potrivit unui director de la exchange-ul crypto din spatele portofelului.

Portofelul Chivo a fost lansat odată cu faptul că BTC a devenit mijloc de plată legal în El Salvador, la 7 septembrie 2021. Platforma oficială le permite utilizatorilor să cumpere și să vândă Bitcoin, oferind servicii de custodie și exchange crypto furnizate de platforma mexicană de tranzacționare crypto, Bitso.

Bitso furnizează în esență tehnologia back-end, astfel încât guvernul din El Salvador să poată cumpăra Bitcoin și să se asigure că BTC este convertibil în dolari americani, a declarat Felipe Vallejo, directorul general al Bitso pentru afaceri corporative și de reglementare.

"Încă de când a început să lucreze cu guvernul în septembrie, Bitso a continuat să furnizeze lichidități portofelului Chivo", a spus Vallejo. Acesta a adăugat că Bitso a început să funcționeze în El Salvador prin intermediul Chivo și că în prezent este prezent în țară doar prin intermediul acestei platforme. Cu toate acestea, exchange-ul este activ în Mexic, Brazilia, Argentina și Columbia.

Potrivit lui Vallejo, Chivo a înregistrat un mare succes în cele șapte luni de la lansarea sa, când portofelul s-a confruntat cu probleme tehnice și chiar a fost offline.

"Prin munca noastră cu portofelul Chivo, am putut vedea cum o parte semnificativă a populației s-a orientat către utilizarea aplicației pentru tranzacții sigure și ușoare", a declarat Vallejo. Acesta a făcut referire la un studiu realizat de Biroul Național de Cercetare Economică, care a constatat că 40% dintre cei care au descărcat portofelul Chivo au continuat să îl folosească după ce au primit stimulentele guvernamentale. Acesta a declarat:"Credem că acesta este un semn relativ puternic de adoptare. Pe măsură ce educația cu privire la criptomonede și la cazurile de utilizare de zi cu zi crește în regiune, mai mulți utilizatori vor rămâne pe aplicație cu o înțelegere mai profundă a tehnologiei și a oportunităților pe care le creează." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.