Știri crypto & Bitcoin - India cooperează cu FMI referitor la un document de consultare privind criptomonedele - Cu cât știi mai multe despre Bitcoin, cu atât ești mai optimist

Știri crypto & Bitcoin - India cooperează cu FMI referitor la un document de consultare privind criptomonedele - Cu cât știi mai multe despre Bitcoin, cu atât ești mai optimist

India cooperează cu FMI referitor la un document de consultare privind criptomonedele

Departamentul pentru Afaceri Economice din India finalizează un document de consultare privind criptomonedele, care va fi apoi predat guvernului federal. Punerea în aplicare a documentului ar putea aduce țara cu 14 miliarde de locuitori mai aproape de consensul internațional de reglementare privind activele digitale.

În timpul unui eveniment găzduit de Ministerul Muncii și Ocupării Forței de Muncă, secretarul pentru Afaceri Economice, Ajay Seth, a dezvăluit că departamentul său finalizează lucrările la documentul de consultare, care ar urma să definească poziția națiunii cu privire la criptomonede.

Documentul a fost elaborat în colaborare cu părțile interesate din industrie, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială. Seth a precizat că documentul va consolida angajamentul Indiei față de "un fel de reglementări globale":

"Activele digitale, indiferent de modul în care dorim să ne ocupăm de aceste active, trebuie să dețină un cadru larg asupra căruia toate economiile trebuie să fie de acord."

Răspunzând la întrebarea privind posibila interdicție totală, oficialul a recunoscut că orice interdicție la nivel național nu ar funcționa în mod izolat:

"Orice am face, chiar dacă mergem la forma extremă, țările care au ales să interzică, nu pot reuși decât dacă există un consens global." (Sursa EN)

Cu cât știi mai multe despre Bitcoin, cu atât ești mai optimist - Sondaj Block

Un sondaj realizat de compania de plăți digitale, Block Inc., a arătat că, cu cât respondenții și-au evaluat mai bine nivelul de cunoștințe despre criptomonede, cu atât sunt mai optimiști în ceea ce privește viitorul Bitcoin (BTC).

Block a intervievat peste 9.500 de persoane din regiunile America (2.375), EMEA (4.360) și APAC (2.860) în luna ianuarie, asigurându-se să includă 100 de proprietari de Bitcoin în fiecare regiune pentru raportul său 2022, Bitcoin Knowledge and Perceptions Report.

Raportul, arată o corelație între optimism și probabilitatea de cumpărare și a comparat rezultatul cu nivelul de cunoștințe autoidentificat de către respondenți.

Dintre cei care s-au identificat ca având cunoștințe corecte sau experte despre crypto, 41% spun că este "foarte probabil" să cumpere Bitcoin în următoarele 12 luni, comparativ cu doar 7,9% dintre cei cu "cunoștințe limitate sau inexistente".

În ciuda faptului că persoanele cu venituri mai mari au un optimism ușor mai mare în ceea ce privește viitorul Bitcoin decât persoanele cu venituri mai mici, țările cu venituri mici Nigeria, India, Vietnam și Argentina au raportat cele mai mari rate de optimism și cele mai ridicate niveluri declarate de cunoaștere a criptomonedelor.

Raportul detaliază faptul că persoanele cu venituri mai mici folosesc de fapt Bitcoin în mod practic, peste 40% dintre acestea răspunzând că cel mai probabil îl cumpără ca o modalitate ușoară de a trimite bani sau de a achiziționa bunuri.

În comparație, persoanele cu venituri mai mari consideră mai des Bitcoin o modalitate de a face bani (50%) sau de a diversifica un portofoliu de investiții (30%). Cu toate acestea, aproximativ același număr (39%) au semnalat că achiziționarea de bunuri este, de asemenea, un motiv pentru care ar cumpăra.Respondenții din țările care au raportat un nivel mai ridicat de venituri din remitențe și un produs intern brut (PIB) pe cap de locuitor mai mic au fost mai predispuși să citeze o achiziție de Bitcoin ca fiind o modalitate bună de a trimite bani sau de a cumpăra bunuri. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.