Știri crypto & Bitcoin - India va renunța, se pare, la agenda de interzicere a Bitcoin în favoarea clasificării activelor - One River Digital observă o creștere a cererii de Bitcoin neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon – 22-09-2021

Este posibil ca valul să se fi schimbat în cele din urmă pentru crypto în India, deoarece rapoartele indică o poziție mai blândă a guvernului față de ...

Știri crypto & Bitcoin - India va renunța, se pare, la agenda de interzicere a Bitcoin în favoarea clasificării activelor - One River Digital observă o creștere a cererii de Bitcoin neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon – 22-09-2021

India va renunța, se pare, la agenda de interzicere a Bitcoin în favoarea clasificării activelor

Este posibil ca valul să se fi schimbat în cele din urmă pentru crypto în India, deoarece rapoartele indică o poziție mai blândă a guvernului față de criptomonede.

Potrivit unui raport publicat de The New Indian Express, poziția ostilă a guvernului față de Bitcoin (BTC) pare să se îndrepte către politici de reglementare mai de bun simț pentru criptomonede.

Potrivit unor surse din interior citate de publicație, autoritățile au renunțat la planurile anterioare de interzicere generală a Bitcoin în favoarea clasificării criptomonedelor ca o clasă de active alternative.

Se pare că Securities and Exchange Board of India va avea sarcina de a supraveghea reglementările privind criptomonedele în țară, în colaborare cu Ministerul de Finanțe.

Aceste surse din interior susțin, de asemenea, că Parlamentul va dezbate un proiect de lege cuprinzător de reglementare a criptomonedelor în timpul sesiunii musonice care începe în iulie. Se pare că un grup de experți creat de Ministerul de Finanțe studiază protocoale pentru reglementarea crypto, iar concluziile sale ar putea face parte din deliberările parlamentare.

Comentând semnalele pozitive care apar pe frontul reglementării crypto, Ketan Surana, membru al Asociației pentru Internet și Telefonie Mobilă din India, a declarat: "În ceea ce privește reglementarea criptomonedelor, nu este o problemă:

Putem spune cu siguranță că noul comitet care lucrează la criptomonede este foarte optimist în ceea ce privește reglementarea și legislația privind criptomonedele." (Sursa EN)

One River Digital observă o creștere a cererii de Bitcoin neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon

Investitorii instituționali au manifestat un apetit mai mare pentru o soluție de investiții Bitcoin (BTC) neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon oferită de One River Digital Asset Management.

One River Digital, un fond de acoperire axat pe crypto, care oferă expunere la Bitcoin și Ether (ETH), a anunțat miercuri că o majoritate covârșitoare a activelor din fondul său instituțional Bitcoin au ales să treacă la noua clasă de acțiuni One River cu neutralitate față de carbon.

În aprilie, compania a introdus un nou sistem care calculează costul de carbon al mineritului Bitcoin și cumpără credite de carbon tokenizate pentru a compensa impactul asupra mediului. Pe baza cantității estimate de carbon emisă pentru un BTC și a prețului de piață al compensației necesare pentru a neutraliza această emisie, costul de carbon al minării unui BTC este echivalent cu 55 de dolari pe an, sau 0,15% din costul unui BTC. One River cumpără aceste credite de carbon tokenizate, validându-le pe un blockchain.

Președintele One River Digital, Sebastian Bea, a declarat că peste 75% din activele fondului privat Bitcoin al companiei s-au angajat să treacă la clasa sa de acțiuni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. "Estimăm emisiile de carbon pe baza consumului de energie electrică al Bitcoin miners și a producției medii pentru locația lor. Tokenii de compensare a emisiilor de carbon sunt retrași imediat în protocolul Ethereum, iar creditele de carbon sunt stinse", a explicat el.

Bea a continuat spunând că numărul tot mai mare de clienți instituționali care se îndreaptă către investițiile BTC neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon ale One River ar putea fi un semnal al unei tendințe mai largi de investiții. "Credem că reflectă o schimbare mai amplă în preferințele investitorilor, pe măsură ce transparența crește în portofoliile instituționale. Așteptăm cu nerăbdare noi oportunități pe măsură ce ecosistemul activelor digitale caută un viitor 100% neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon", a precizat acesta. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum