Știri crypto & Bitcoin - Industria crypto pare dispusă să adopte regula GAFI– Sondaj - SEC respinge cererea de înființare a ETF-ului spot Wise Origin Bitcoin Trust de la Fidelity – 23-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Industria crypto pare dispusă să adopte regula GAFI– Sondaj - SEC respinge cererea de înființare a ETF-ului spot Wise Origin Bitcoin Trust de la Fidelity – 23-05-2022

Industria crypto pare dispusă să adopte regula GAFI– Sondaj

Industria criptomonedelor este nerăbdătoare să se conformeze așa-numitei reguli de călătorie a Grupului de Acțiune Financiară Internațională (GAFI) și pare dispusă să colaboreze cu autoritățile de reglementare pentru a accelera procesul, potrivit unui nou sondaj.

Conform unui sondaj realizat de Notabene, o firmă de conformitate crypto cu sediul în New York, cea mai mare parte a industriei crypto va fi conformă cu Regula de călătorie până în al doilea trimestru al anului 2022. În prezent, raportul susține că aproximativ 70% dintre respondenți fie practică regula, fie plănuiesc să își finalizeze conformitatea în T1/ T2 2022.

Apariția criptomonedelor a prezentat o nouă problemă în efortul de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului. Din 2014, GAFI monitorizează acest domeniu, pentru a stabili norme care să abordeze aceste noi pericole. De atunci,GAFI a continuat să își ajusteze și să își clarifice pozițiile cu privire la cerințele privind combaterea spălării banilor pentru sectorul criptomonedelor, pentru a ține pasul cu dezvoltarea rapidă a acestuia.

Recomandarea 16 a GAFI privind transferurile bancare, cunoscută și sub numele de "regula de călătorie", prevede că furnizorii de servicii de active virtuale (VASP), instituțiile financiare și alte entități reglementate din țările membre trebuie să ofere detalii despre inițiator și beneficiar contrapartidelor, în cazul tranzacțiilor de 1.000 de dolari sau mai mult.

La sondaj au răspuns 56 de întreprinderi din întreaga lume, dintre care 45% au sediul în baza Asia-Pacific, 30% în Europa, Orientul Mijlociu și Africa și 25% în America de Nord. Treisprezece la sută dintre respondenți au o licență bancară sau sunt o bancă; 86% sunt firme naționale crypto.

Potrivit sondajului, aproximativ o treime dintre firme (31%) aderă complet sau parțial la regulament. De asemenea, raportul a arătat că 92% dintre respondenți au departamente interne de conformitate și juridice, iar 78% dintre aceste întreprinderi consideră că aceste echipe sunt capabile să garanteze că firma acționează în conformitate cu normele externe și controalele interne. (Sursa EN)

SEC respinge cererea de înființare a ETF-ului spot Wise Origin Bitcoin Trust de la Fidelity

Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Statele Unite (SEC) a respins cererea administratorului de active, Fidelity, pentru fondul tranzacționat la bursă (ETF) spot Wise Origin Bitcoin Trust.

Potrivit unui document depus, SEC a respins o propunere de modificare a regulilor de la Cboe BZX Exchange pentru listarea și tranzacționarea acțiunilor Wise Origin Bitcoin (BTC) Trust de la Fidelity. Organismul de reglementare a declarat că orice modificare a regulilor în favoarea aprobării ETF-ului nu ar avea ca scop prevenirea "actelor și practicilor frauduloase și manipulatoare" și nici nu ar "proteja neapărat investitorii și interesul public".

SEC și-a prelungit fereastra de deliberare pentru a aproba sau a refuza oferta în iulie și noiembrie, în urma cererii inițiale a Fidelity din martie 2021 - dar publicată în Registrul Federal la 1 iunie. SEC a adăugat că bursa BZX "nu și-a îndeplinit sarcina care îi revine în conformitate cu Exchange Act și cu regulile de practică ale Comisiei pentru a demonstra că propunerea sa este în concordanță cu cerințele secțiunii din Exchange Act"."Este esențial ca o bursă care listează un produs de valori mobiliare derivate să încheie un acord de partajare a supravegherii cu piețele care tranzacționează activele suport, pentru ca bursa de listare să aibă capacitatea de a obține informațiile necesare pentru a detecta, investiga și descuraja frauda și manipularea pieței, precum și încălcările normelor bursei și ale legilor și normelor federale aplicabile privind valorile mobiliare", se arată în hotărârea SEC. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.