Știri crypto & Bitcoin - Informaticienii și academicienii continuă eforturile de a opri lobby-ul crypto în SUA - CEO-ul Kraken apără listarea LUNA 2.0 - Traderii de Bitcoin nu plătesc facturile

Știri crypto & Bitcoin - Informaticienii și academicienii continuă eforturile de a opri lobby-ul crypto în SUA - CEO-ul Kraken apără listarea LUNA 2.0 - Traderii de Bitcoin nu plătesc facturile

Informaticienii și academicienii continuă eforturile de a opri lobby-ul crypto în SUA

Experții în tehnologie anti-crypto au îndemnat legislatorii din Statele Unite să reziste influenței eforturilor de lobby pro-crypto.

Bruce Schneier, profesor la Harvard, ar fi declarat că afirmațiile susținătorilor blockchain sunt "neadevărate". Acesta a adăugat că tehnologia nu este sigură și nu este cu adevărat descentralizată. Potrivit lui Schneier, sistemul în care îți poți "pierde economiile de-o viață" atunci când îți uiți parola nu este "un sistem sigur".

Împreună cu alți informaticieni și academicieni, Schneier a semnat o scrisoare în care critică crypto și blockchain și a trimis-o legislatorilor americani din Washington. Dezvoltatorul de software, Stephen Diehl, susține ideea și a semnat, de asemenea, scrisoarea. Diehl a precizat că scrisoarea reprezintă un efort de contra-lobby, deoarece susținătorii crypto "spun doar ce vor" politicienilor.

În cadrul scrisorii, semnatarii au susținut că, criptomonedele sunt "instrumente financiare digitale riscante, defectuoase și nedovedite". Academicienii au încercat să descurajeze autoritățile de reglementare să susțină eforturile lobbyiștilor pro-crypto pentru a crea un "paradis sigur din punct de vedere reglementar" pentru crypto.

Eforturile de combatere a lobby-ului crypto au venit pe fondul creșterii numărului de lobbyiști care reprezintă crypto din 2018 până în 2021, potrivit datelor de la Public Citizen. În afară de lobbyiști, bugetul cheltuit pentru lobby-ul crypto a crescut, de asemenea, de la 2,2 milioane de dolari la 9 milioane de dolari în acei ani. (Sursa EN)

CEO-ul Kraken apără listarea LUNA 2.0 - Traderii de Bitcoin nu plătesc facturile

Iarna crypto a stârnit emoții puternice. Directorul general al Kraken, Jesse Powell, a fost criticat pentru că a apărat listarea noului LUNA, cunoscut și sub numele de LUNA 2.0, care urmărește să reînvie LUNA original - cunoscut acum sub numele de Luna Classic (LUNC) - și TerraUSD - cunoscut acum sub numele de TerraUSD Classic (USTC) -.

Nume respectate din industria crypto, cum ar fi Nic Carter de la Castle Ventures, s-au pronunțat împotriva deciziei, în timp ce, tweet separat, Powell l-a atacat pe traderul în lipsă, Jim Chanos, care a construit un deficit mare împotriva Coinbase, cel mai mare concurent al Kraken.

Carter a scris pur și simplu pe Twitter "de ce" la contul oficial de Twitter al Kraken care a anunțat listarea noului LUNA.

Kraken, al patrulea cel mai mare exchange crypto din lume, listează peste 160 de criptomonede. Lista crește în fiecare lună, de la Bitcoin (BTC) la Filecoin (FIL) și până la cea de-a doua iterație a LUNA, care în prezent se află pe locul 164 în indicele său de preț.

Prima prăbușire a Terra a șters aproximativ 50 de miliarde de dolari, ceea ce a făcut ca liniile telefonice de sinucidere să fie fixate pe subredditul Terra, în timp ce documentele juridice arată că fondatorul Terraform Labs, Do Kwon, a lichidat două sucursale și o întreagă companie cu câteva zile înainte de prăbușire.

Proiectul a fost apoi întărit și relansat fără nicio compensație pentru investitorii sărăciți. Un airdrop, de exemplu, nu a decurs așa cum au vrut dezvoltatorii, deoarece tokenii au fost distribuiți în mod inegal. De atunci, noul LUNA a alunecat de la valori maxime de aproape 20 de dolari la mai puțin de 8 dolari, în ciuda unei creșteri de 90% a prețului determinată de un airdrop de pe Binance.

Powell menționează că "cererea clienților" a motivat listarea LUNA. Rohan Grey, un profesor asistent de drept la Universitatea Willamette, l-a provocat pe Powell cu privire la această mișcare, argumentând că eBay nu permite fraudatorilor să rămână pe platforma de comerț electronic, așa că de ce ar trebui ca exchange-urile crypto să permită Terra un loc la masă? Comentariul a fost o glumă la afirmația lui Powell despre Kraken:"Suntem o piață, ca și eBay. Traderii de BTC<>BTC nu plătesc facturile". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.