Știri crypto & Bitcoin - Intel lansează cipul Bonanza Mine de a doua generație pentru o minare eficientă a Bitcoin - Georgia este o țară puternică în ceea ce privește minarea Bitcoin – Raport – 09-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Intel lansează cipul Bonanza Mine de a doua generație pentru o minare eficientă a Bitcoin - Georgia este o țară puternică în ceea ce privește minarea Bitcoin – Raport – 09-07-2022

Intel lansează cipul Bonanza Mine de a doua generație pentru o minare eficientă a Bitcoin

Gigantul Intel Corporation, producător de cipuri pentru calculatoare, a dezvăluit detalii despre un nou cip de minare, care va fi cuplat cu un miner de înaltă performanță, de 3.600 de wați, cu scopul final de a îmbunătăți eficiența minării Bitcoin (BTC).

Intel a dezvăluit cipul de explorare a produsului de primă generație în timpul conferinței IEEE International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) 2022, o conferință dedicată industriei electronice și de fabricare a cipurilor.

Potrivit companiei, Bonanza Mine (BMZ1) este un ASIC de minare Bitcoin cu o tensiune ultra-joasă și eficient din punct de vedere energetic, care poate furniza 40 de terahash pe secundă (TH/s).

Așa cum a fost raportat anterior, brevetul Intel legat de "minarea Bitcoin de înaltă performanță" datează din noiembrie 2018, care propunea reducerea consumului general de energie cu aproximativ 15%. Reprezentanții Intel de la acea vreme s-au arătat încrezători în a concura împotriva jucătorilor consacrați, inclusiv Bitmain, MicroBT și Nvidia:

"Intel a efectuat lucrări de proiectare în jurul ASIC-urilor optimizate SHA 256 timp de mai mulți ani, începând cu lucrările de stabilire a traseelor efectuate în Intel Labs."

ASIC-ul SHA-256 la care se face referire în lucrarea prezentată la ISSCC a fost explorarea produsului Intel de primă generație din 2018. Intel va împărtăși mai multe detalii despre viitorul accelerator blockchain la un moment ulterior.

Minarea BTC de ultimă generație de la Intel va putea oferi o performanță echilibrată de 40,4 TH/s prin absorbția a 2.293 W de energie - înregistrând un consum redus de energie de 56,97 jouli pe terahash (J/TH). În comparație cu hardware-ul Bitmain, miner-ul Bitcoin Antminer S19j ASIC consumă 3.100W pentru a livra până la 90 TH/s la temperatura camerei, rezultând o eficiență de 34,5 J/TH.

În plus, hardware-ul va avea, de asemenea, opțiunea de a funcționa în modurile de înaltă performanță și de economisire a energiei, pentru a optimiza raportul cost-energie în diferite grade de eficiență de minare. (Sursa EN)

Georgia este o țară puternică în ceea ce privește minarea Bitcoin – Raport

La prima vedere, micuța Republică Georgia este un suspect improbabil pentru activitatea de minare Bitcoin (BTC). O țară slab cotată pentru minare, țara se mândrește cu o energie hidroelectrică abundentă, în timp ce se află pe locul șapte la nivel mondial în ceea ce privește indicele Băncii Mondiale privind ușurința de a face afaceri - înaintea Regatului Unit și a Germaniei.

Amplasată la Marea Neagră, la intersecția dintre Europa și Asia, Georgia găzduiește operațiunile de minare industriale ale Bitfury, precum și miners mai mici, care exploatează singuri cantități enorme de energie hidroelectrică.

Această țară are o mare putere pentru minarea Bitcoin. În timp ce indicele Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index plasează rata de hash a Georgiei la 0,18%, un raport detaliat și pe termen lung al Arcane Research sugerează că numărul este mai aproape de 0,71%.

Jaran Mellerud, analist la Arcane Research și autor al raportului, a declarat:

"Minarea la domiciliu este mare în Georgia, în special în regiunile cu electricitate subvenționată. Atâta timp cât există subvenții pentru electricitate în anumite regiuni ale țării, oamenii vor continua să înființeze mici operațiuni de minare la domiciliu."

Raportul identifică cel puțin 125 de megawați de capacitate de minare crypto, din care 62 MW provin din centre de date la scară industrială. "Restul de 63 MW ar trebui să provină apoi din o mulțime de mici instalații de amatori, răspândite în toată țara în case, garaje, depozite abandonate și fabrici."Mellerud concluzionează că cifra reală pentru rata totală de hash din Georgia este în jur de 0,71%, deoarece "100 MW din capacitatea totală de minare crypto a Georgiei, de 125 MW, este dedicată Bitcoin și că hardware-ul din Georgia este la fel de eficient ca media rețelei". Este de mai multe ori mai mare decât estimarea de 0,18% a CBECI, a adăugat acesta. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.