Știri crypto & Bitcoin - Interlay lansează o punte trustless BTC stablecoin pe Polkadot - Poziția dominantă a Bitcoin atinge minimul ultimelor 6 luni

Știri crypto & Bitcoin - Interlay lansează o punte trustless BTC stablecoin pe Polkadot - Poziția dominantă a Bitcoin atinge minimul ultimelor 6 luni

Interlay lansează o punte trustless BTC stablecoin pe Polkadot

Interlay, o firmă blockchain cu sediul la Londra, a lansat o punte trustless între lanțuri bazată pe Bitcoin (BTC), pe Polkadot (DOT). Denumită interBTC (iBTC), puntea permite utilizarea Bitcoin pe blockchains non-native, pentru finanțe descentralizate (DeFi), transferuri cross-chain și tokeni nefungibili (NFT), printre altele.

interBTC funcționează ca un stablecoin garantat cu BTC, securizat de o rețea descentralizată de seifuri supracolateralizate, care, potrivit Interlay, seamănă cu token-ul DAI al MakerDAO, un stablecoin pe blockchain-ul Ethereum.

Seifurile iBTC utilizează garanții cu active mixte pentru a asigura rezervele de BTC, ceea ce face ca iBTC să poată fi răscumpărat în proporție de 1:1 cu BTC pe blockchain-ul Bitcoin. Ca măsură preventivă în cazul unei defecțiuni neprevăzute a seifului, garanția este programată să fie tăiată și să ramburseze deponenții de BTC. Împărtășind procesul de gândire din spatele inițiativei, co-fondatorul și directorul general al Interlay, Alexei Zamyatin, a declarat:

"Bitcoin este forța motrice din spatele adoptării crypto la nivel global, în timp ce Polkadot, Ethereum & co. este locul în care are loc inovația tehnologică. Cu interBTC, combinăm ce e mai bun din ambele lumi, păstrând în același timp natura trustless a Bitcoin."

Anunțul făcut de Interlay a evidențiat, de asemenea, viziunea lui Gavin Wood, co-fondator al Ethereum și inventator al Polkadot, de a crea o punte Bitcoin complet descentralizată pe Polkadot, care a fost făcută posibilă de interBTC. Acala și Moonbeam vor fi primele hub-uri DeFi care vor găzdui debutul iBTC, care va fi susținut de un program de lichiditate de 1 milion de dolari oferit de trezoreria rețelei Interlay și de proiectele partenere. (Sursa EN)

Poziția dominantă a Bitcoin atinge minimul ultimelor 6 luni

În această lună, Bitcoin (BTC) se confruntă cu o nouă concurență din partea altcoins, deoarece datele arată că - din punct de vedere tehnic - este deja "sezonul altcoins".

Cifrele de la CoinMarketCap și TradingView arată că BTC reprezintă în prezent aproximativ 41% din capitalizarea totală a pieței crypto - cel mai mic nivel de la începutul anului 2022.

După ce au avut de suferit de pe urma prăbușirii Terra LUNA - acum redenumită Terra Classic (LUNC) -, piețele altcoin și-au revenit considerabil în ultimele luni.

Alături de revenirea Bitcoin de la minimele de 18 luni de 17.600 de dolari în iunie, altcoins s-au bucurat de propria renaștere, una care acum le dă bătăi de cap pentru Bitcoin bulls.

Potrivit CoinMarketCap, cota de piață a Bitcoin este acum la cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii ianuarie, iar cea mai mare altcoin, Ether (ETH), în special, a furat prim-planul în ultimele săptămâni.

De la un minim de 14,3% la 19 iunie, dominația capacităților de piață a Ethereum se situează acum la 19%.

Argumentele pentru pariurile pe altcoins sunt susținute și mai mult de o măsurătoare dedicată cu sarcina de a numi "altseason" - o perioadă în care altcoins eclipsează Bitcoin ca investiții.

Cu un scor normalizat de 94/100, indicele Altcoin Season Index afișează în prezent cea mai convingătoare citire altseason din iunie 2021.Cu cât scorul este mai aproape de zero, cu atât mai mult metrica favorizează Bitcoin în detrimentul altcoinelor. Altseason se numește odată ce "75% din primele 50 de monede au avut o performanță mai bună decât Bitcoin în ultimul sezon", explică descrierea sa, adăugând că un "sezon" echivalează cu ultimele 90 de zile. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.