Știri crypto & Bitcoin - Investițiile instituționale vor crește Bitcoin la 75.000 de dolari, spune CEO-ul SEBA - Se pare că banca centrală a Pakistanului vrea să interzică crypto – 25-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Investițiile instituționale vor crește Bitcoin la 75.000 de dolari, spune CEO-ul SEBA - Se pare că banca centrală a Pakistanului vrea să interzică crypto – 25-04-2022

Investițiile instituționale vor crește Bitcoin la 75.000 de dolari, spune CEO-ul SEBA

Directorul general al instituției financiare SEBA Bank, cu sediul în Elveția, a împărtășit previziunile sale pentru Bitcoin (BTC) în 2022. Guido Buehler a fost optimist în ceea ce privește adoptarea instituțională și o creștere a prețului la 75.000 de dolari pe monedă.

Acesta a explicat într-un interviu că, la SEBA, pool-urile de active caută momentul potrivit pentru a investi; cu toate acestea, au nevoie de contra-părțile potrivite și de reglementările necesare pentru a desfășura capitalul.

Când a fost întrebat dacă Bitcoin va atinge noi maxime în acest an, Buehler crede că este posibil: "Întrebarea este întotdeauna legată de timp". Acesta a menționat că, având în vedere că dominanța BTC a atins un nivel minim de 40%, este un moment crucial pentru investitorii care caută un joc direcțional.

Interviul a avut loc la Conferința Crypto Finance din St. Moritz, Elveția, unde jucătorii "sofisticați" din spațiul crypto s-au reunit pentru a discuta despre potențiale afaceri.

Motivele care stau la baza creșterii prețurilor se ciocnesc cu reflecțiile directorului general al Ledger. În cadrul aceleiași conferințe, Pascal Gauthier a fost de acord cu faptul că BTC va atinge noi maxime, dar va fi retailul cel care va duce greul.

Banca SEBA își construiește o reputație de instituție bancară prietenoasă cu criptomonedele. Banca a finalizat recent o rundă de finanțare de serie C de 110 milioane de franci elvețieni (119 milioane de dolari), în care FTX și Alameda Research au fost investitori. În luna octombrie a anului trecut, banca a declarat că, clienții vor putea în curând să obțină randamente pentru deținerile lor de criptomonede. (Sursa EN)

Se pare că banca centrală a Pakistanului vrea să interzică crypto

Se pare că Banca de Stat din Pakistan (SBP) încearcă să interzică toate tranzacțiile cu criptomonede în Pakistan.

Înalta Curte Sindh, din Pakistan ar fi organizat o audiere legată de statutul juridic al criptomonedelor în țară, în cadrul căreia mai multe autorități pakistaneze, inclusiv SBP, au prezentat un document instanței, argumentând că, criptomonedele precum Bitcoin (BTC) sunt ilegale și nu pot fi folosite pentru comerț.

Potrivit canalului local de știri Samaa TV, documentul a citat cel puțin 11 țări, inclusiv China și Arabia Saudită, care au optat pentru interzicerea criptomonedelor. Banca centrală pakistaneză ar fi îndemnat instanța nu numai să interzică activitatea cu criptomonede, ci și să impună sancțiuni împotriva exchange-urilor crypto.

SBP s-a referit, de asemenea, la mai multe investigații împotriva exchange-urilor crypto efectuate de Agenția Federală de Investigații (FIA), citând riscurile legate de protecția investitorilor, precum și preocupările legate de spălarea banilor și terorism. După cum s-a raportat anterior, FIA a demarat la începutul lunii ianuarie o anchetă penală împotriva Binance, cel mai mare exchange crypto din lume, acuzând o posibilă legătură cu o escrocherie crypto, de mai multe milioane de dolari, în regiune.

În ciuda faptului că SBP a recomandat o interdicție generală a crypto, Înalta Curte Sindh nu a ordonat încă o interdicție a tranzacțiilor crypto în Pakistan.

În schimb, instanța a ordonat ca apelul băncii să fie trimis la ministerele de finanțe și de drept, care vor lua o decizie finală cu privire la statutul juridic al criptomonedelor în țară și vor stabili dacă o interdicție a criptomonedelor ar fi constituțională.Vestea vine la câțiva ani după ce SBP a emis o interdicție inițială privind tranzacțiile cu monede digitale și tokeni, în aprilie 2018. La vremea respectivă, banca centrală a susținut că, criptomonedele precum Bitcoin sau ofertele inițiale de monede nu erau mijloace de plată legale și nu erau "emise sau garantate de guvernul pakistanez". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.