Știri crypto & Bitcoin - Israelul ar fi adoptat noi reguli AML pentru criptomonede - ETC Group anunță un nou ETF de acțiuni blockchain prin parteneriatul cu HANetf – 13-02-2022

Știri crypto & Bitcoin - Israelul ar fi adoptat noi reguli AML pentru criptomonede - ETC Group anunță un nou ETF de acțiuni blockchain prin parteneriatul cu HANetf – 13-02-2022

Israelul ar fi adoptat noi reguli AML pentru criptomonede

Se pare că Israelul a adoptat noi reglementări referitoare la industria criptomonedelor, pentru a combate activitățile ilegale, cum ar fi spălarea de bani și finanțarea terorismului.

Guvernul Israelului a pus în aplicare noi reglementări privind combaterea spălării banilor (AML), impunând companiilor locale de fintech și furnizorilor de servicii de monede virtuale (VASP) să obțină o licență de funcționare, a relatat agenția locală de știri, Globes.

Autoritatea pentru valori mobiliare din Israel, Autoritatea pentru piețe de capital, asigurări și economii, autoritatea independentă de reglementare financiară a țării, se pare că se află acum în proces de examinare a diferitelor VASP care au solicitat o astfel de licență.

Shlomit Wagman, director al Autorității israeliene de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului, a declarat că noile norme de combatere a spălării banilor ar ajuta țara să limiteze utilizarea infracțională a activelor digitale, oferind în același timp industriei mai mult sprijin și legitimitate, a relatat The Jerusalem Post.

"Aplicarea reglementărilor constituie un progres real pentru economia israeliană, pentru industria fintech și pentru îmbunătățirea concurenței financiare", a declarat oficialul.

Guvernul israelian a lucrat în mod activ la elaborarea unor reglementări pentru a combate activitățile ilicite legate de criptomonede. În luna iulie, Ministerul de Finanțe din Israel a propus o lege care impune rezidenților să depună declarații fiscale pentru achizițiile de crypto de peste 61.000 de dolari. Anterior, ministrul israelian al apărării ar fi autorizat forțele de securitate să confiște conturi crypto despre care se crede că sunt legate de aripa militantă a Hamas. (Sursa EN)

ETC Group anunță un nou ETF de acțiuni blockchain prin parteneriatul cu HANetf

ETC Group și HANetf, au anunțat, conform rapoartelor, continuarea parteneriatului lor prin introducerea ETC Group Digital Assets & Blockchain Equity UCITS exchange-traded fund (ETF), care urmărește alte produse de criptomonede.

Noul fond axat pe criptomonede va oferi posibilități de investiții în active digitale și blockchain într-o varietate de domenii, potrivit rapoartelor. Investitorii care nu pot tranzacționa direct active digitale sau care nu doresc să dețină fonduri non-UCITS ar putea găsi noul ETF atractiv.

ETC Group și HANetf sunt principalii participanți la BTCEtc - ETC Group Physical Bitcoin (BTCE), care valorează mai multe miliarde de dolari și care este în prezent cel mai mare produs tranzacționat la bursă (ETP) Bitcoin (BTC) cu suport direct din lume. BTCE are volume medii zilnice de tranzacționare de 26,3 milioane de dolari, ceea ce reprezintă un volum de peste șapte ori mai mare decât cel al următorului concurent din industrie, potrivit unui raport realizat de CryptoCompare.

Investitorii pot folosi acum cea mai recentă ofertă a partenerilor pentru a accesa companiile de infrastructură digitală care sunt pregătite să beneficieze de revoluția blockchain, cum ar fi cele din domeniul minării de criptomonede, al tehnologiei blockchain și al tranzacțiilor și exchange-urilor crypto.

Potrivit lui Bradley Duke, de la ETC Group, activele digitale și blockchain s-au impus în aproape toate sectoarele și industriile de pe planetă. El continuă spunând că:

"Datorită datelor sigure, transparenței și eficienței sale, blockchain și tehnologiile de distributed ledger transformă o mare varietate de industrii, de la servicii bancare și financiare la sănătate și științele vieții". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.