Știri crypto & Bitcoin - Jack Dorsey - Diem a fost o pierdere de timp, Meta ar fi trebuit să se concentreze pe BTC - Willy Woo - "Maximum de frică", dar măsurătorile on-chain spun că nu este o piață bear – 1-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Jack Dorsey - Diem a fost o pierdere de timp, Meta ar fi trebuit să se concentreze pe BTC - Willy Woo - "Maximum de frică", dar măsurătorile on-chain spun că nu este o piață bear – 1-06-2022

Jack Dorsey - Diem a fost o pierdere de timp, Meta ar fi trebuit să se concentreze pe BTC

Fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a declarat că proiectul eșuat al Meta privind criptomoneda, Diem, a fost "un efort și un timp irosit" și că ar fi trebuit să își concentreze eforturile pentru "a face Bitcoin mai accesibil pentru toată lumea".

Directorul general al MicroStrategy, Michael Saylor, l-a intervievat pe Dorsey, în cadrul conferinței Bitcoin for Corporations 2022 a companiei sale, despre modul în care corporațiile ar putea integra și utiliza Bitcoin (BTC).

Dorsey a declarat că, deși Facebook a început probabil Diem din "motivele corecte", ar fi trebuit să folosească un protocol deschis, cum ar fi Bitcoin, mai degrabă decât să încerce să își creeze propria monedă.

"Toată chestia asta cu Libra și apoi cu Diem, cred că există o mulțime de lecții [acolo]", a declarat Dorsey pentru Saylor. "Să sperăm că au învățat multe, dar cred că sunt multe eforturi și timp irosit".

Criticile sale la adresa omologului mai popular și mai de succes al Twitter nu ar trebui, poate, să vină ca o surpriză. De când a renunțat la funcția de director executiv al Twitter, în noiembrie anul trecut, Dorsey a precizat că intenționează să facă din Bitcoin punctul central al noii sale companii, Block (cunoscută anterior sub numele de Square). Block permite utilizatorilor să cumpere Bitcoin prin intermediul serviciului de plăți mobile, Cash App.

"Acei doi sau trei ani sau oricât de mult timp ar fi fost ar fi putut fi petrecuți făcând Bitcoin mai accesibil pentru mai mulți oameni din întreaga lume".

Dorsey a adăugat că de a face BTC mai accesibil ar beneficia, de asemenea, multe dintre produsele Meta, referindu-se în special la Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp.

"Avem această rețea deschisă chiar acum. Și este utilizabilă. Nu este accesibilă pentru toată lumea, dar este utilizabilă. Cu cât o facem mai ușoară, cu cât o facem mai rapidă, cu cât o facem mai accesibilă, cu atât va îmbunătăți totul, inclusiv tot ceea ce Facebook a intenționat să facă cu Libra." (Sursa EN)

Willy Woo - "Maximum de frică", dar măsurătorile on-chain spun că nu este o piață bear

Willy Woo, analist Bitcoin (BTC) și co-fondator al firmei de software Hypersheet, consideră că indicatorii on-chain arată că BTC nu se află pe o piață bear, în ciuda faptului că a observat niveluri de "maxim de frică".

Vorbind în cadrul podcastului What Bitcoin Did, găzduit de Peter McCormack, Woo a citat indicatorii cheie, cum ar fi un număr mare de deținători pe termen lung (portofele care dețin de cinci luni sau mai mult) și ratele de acumulare în creștere sugerează că piața nu a trecut pe teritoriul bear:

"Din punct de vedere structural, on chain, nu este o configurație de piață bear. Chiar dacă aș spune că suntem la vârful fricii. Fără îndoială, oamenii sunt cu adevărat speriați, ceea ce este de obicei [...] o oportunitate de a cumpăra."

Pe termen scurt, Woo a remarcat că "nu se întâmplă des să ai parte de un astfel de recul fără ca acesta să ricoșeze în gol" și că o potențială capitulare până la 20.000 de dolari nu pare fezabilă, deoarece ar reproduce prăbușirea din 2018 într-o piață bear, în decurs de doar trei luni, spre deosebire de un an.

Prețul BTC a scăzut cu aproximativ 44% de la nivelul maxim istoric de 69.000 de dolari din noiembrie, iar analistul a citat tranzacțiile futures instituționale ca fiind un motiv cheie în spatele acestui declin constant și al performanței plate din ultimele trei luni.

Woo a sugerat că afluxul din ce în ce mai mare de comercianți mainstream și lansarea piețelor futures BTC în ultimii ani a schimbat semnificativ structura pieței BTC, în care prețul este direct corelat cu "riscul de creștere a riscului de la comercianții macro care se uită la acțiunile tradiționale". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.