Știri crypto & Bitcoin - JPMorgan afirmă că Grayscale deține cheia ca Bitcoin să atingă prețul de 40K $ - Patru dintre activele crypto top 70 după capitalul de piață sunt ale Bitcoin – 31-03-2021

Grayscale Investments, cel mai mare administrator de active digitale, din lume ar putea deține cheia cu privire la perspectiva prețului Bitcoin (BTC) pe termen ...

Știri crypto & Bitcoin - JPMorgan afirmă că Grayscale deține cheia ca Bitcoin să atingă prețul de 40K $ - Patru dintre activele crypto top 70 după capitalul de piață sunt ale Bitcoin – 31-03-2021

JPMorgan afirmă că Grayscale deține cheia ca Bitcoin să atingă prețul de 40K $

Grayscale Investments, cel mai mare administrator de active digitale, din lume ar putea deține cheia cu privire la perspectiva prețului Bitcoin (BTC) pe termen scurt, conform JPMorgan Chase.

După cum raportează Bloomberg, strategi în frunte cu Nikolas Panigirtzoglou consideră că Bitcoin și-ar putea pierde din strălucire pe termen scurt, cu excepția cazului în care poate trece de 40k $.

Strategii au stabilit ca Grayscale Bitcoin Trust, care momentan deține în administrare active în valoare de 23 miliarde $ va juca un rol esențial pentru reîntoarcerea Bitcoin la acel nivel de preț.

Aceștia au scris că:

„Fluxul de intrare al Grayscale Bitcoin Trust va trebui probabil să susțină ritmul său de 100 milioane $ pe zi, pentru următoarele zile și săptămâni, pentru ca acest lucru să devină posibil.”

Odată cu trecerea pragului de 20k $, în luna decembrie, prețul Bitcoin a devenit dublu și mai mult, în doar trei săptămâni. Moneda digitală a fluctuat în ultimele săptămâni, întrucât traderii caută următorul mare catalizator.

Între timp, Grayscale continuă să exercite o influență considerabilă asupra pieței criptomonedelor. Fluxurile săptămânale medii, pentru produsele digitale ale Grayscale au atins 250.7 milioane $, pentru trimestrul al patrulea, marcând astfel un nou record absolut. În medie, Bitcoin Trust a generat 217.1 milioane $ în termeni de fluxuri săptămânale. (Sursa EN)

Patru dintre activele crypto top 70 după capitalul de piață sunt ale Bitcoin

Bitcoin tokenizați sunt în expansiune, determinată de cererea crescută din domeniul DeFi, combinată cu creșterea astronomică recentă a prețului BTC, care a făcut ca trei protocoale de tokenizare Bitcoin să se claseze între primele 70, cele mai importante piețe crypto.

Conform cunoscuților agregatori de date, CoinGecko și CoinMarketCap, Wrapped Bitcoin (WBTC) se clasează momentan pe locul 13, mândrindu-se cu un capital de 4.04 miliarde $ și deținând aproximativ 0.6% din rezerva de Bitcoin. Huobi BTC (HBTC) se clasează pe locul 56, cu un capital de piață de 660 milioane $, urmat de renBTC (RENBTC), care se clasează pe locul 63, cu un capital de piață de 510 milioane $.

Cu toate acestea, dezvoltarea protocoalelor de tokenizare Bitcoin (BTC) ca piețe crypto de top este problematică pentru agregatorii de date, întrucât există riscul dublei contabilizări a unei porțiuni din oferta Bitcoin, la estimarea capitalizării totale de piață a sectorului crypto.

La momentul publicării articolului, WBC, HBTC și RENBTC reprezintă mai mult de 1.4% din capitalul crypto combinat, excluzând Bitcoin, conform CoinGecko și CoinMarketCap.

COO-ul și co-fondatorul CoinGecko, Bobby Ong a confirmat faptul că, „capitalizarea de piață pentru BTC tokenizați […] este inclusă în calcularea capitalizării de piață totale a criptomonedelor” furnizată de către compania sa. Acesta a adăugat că:

„Suntem conștienți de problema dublei contabilizări și avem la nivel intern prioritatea de a încerca să corectăm acest aspect […] Acesta a fost un fenomen care a devenit mai răspândit pe durata anului trecut, întrucât sunt create tot mai multe active tokenizate în Ethereum. Sperăm să avem o soluție pentru aceasta, cât mai curând.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.