Știri crypto & Bitcoin - JPMorgan declară că Bitcoin ar putea atinge 146k $ pe termen lung - Canaan lansează un miner Bitcoin A1066I cu sistem de răcire lichidă – 04-03-2021

Realizarea de paralele între Bitcoin (BTC) și rolul aurului, ca acoperire pentru investitori a fost o chestiune populară pentru mulți ani la rând ...

Știri crypto & Bitcoin - JPMorgan declară că Bitcoin ar putea atinge 146k $ pe termen lung - Canaan lansează un miner Bitcoin A1066I cu sistem de răcire lichidă – 04-03-2021

JPMorgan declară că Bitcoin ar putea atinge 146k $ pe termen lung

Realizarea de paralele între Bitcoin (BTC) și rolul aurului, ca acoperire pentru investitori a fost o chestiune populară pentru mulți ani la rând. Până acum, discrepanța mare între capitalizarea totală de piață a celor două active a limitat aceste analogii, până la un anumit punct. Chiar și după creșterea majoră a prețului Bitcoin, din luna decembrie 2020, aurul continuă să conducă cu de aproximativ 4.6 ori mai mult, capitalizarea totală de piață, de 585 miliarde $ din prezent, a Bitcoin.

Cu toate acestea, strategi ai mega-băncii multinaționale americane, JPMorgan Chase preconizează un posibil scenariu, în care Bitcoin își poate depăși predecesorul. Pe data de 5 ianuarie, un raport al Bloomberg a citat o notă a strategilor băncii, conduși de către Nikolaos Panigirtzoglou, în care aceștia au schițat modalitatea prin care investițiile totale în Bitcoin, ale sectorului privat, ar putea ajunge să egaleze valoarea investită în prezent în aur, fie prin intermediul unui fond tranzacționat la bursă, sau prin lingouri și monede.

Totuși, o asemenea cale depinde în mod crucial de volatilitatea Bitcoin, care trebuie să fie convergentă cu cea a metalului prețios, iar aceasta va dura destul de mult timp:

„Excluderea aurului ca monedă „alternativă” înseamnă un mare avantaj pentru Bitcoin, pe termen lung […] o convergență a volatilității dintre Bitcoin și aur este puțin probabil să aibă loc în scurt timp, iar pentru noi, pare mai curând un proces de lungă durată. Aceasta presupune ca, prețul țintă, teoretic al Bitcoin, de peste 146 000 $ să fie considerat o țintă pe termen lung și implicit un preț țintă nesustenabil pentru anul acesta.”  (Sursa EN)

Canaan lansează un miner Bitcoin A1066I cu sistem de răcire lichidă

Canaan, unul dintre cei mai timpurii producători de ASIC miners pentru Bitcoin (BTC) a lansat Avalon Immersion Cooling Miner A 1066I, un device proiectat cu un sistem de răcire lichidă.

Spre deosebire de device-urile cu răcire cu aer, sau de cele cu răcire lichidă, comune entuziaștilor PC-urilor, componentele electrice ale A1066I sunt scufundate într-un fluid dielectric special, ce îndepărtează căldura direct de pe plăci.

Fluidele dielectrice sunt concepute special pentru a izola componentele și pentru a evita distrugerile provocate de coroziune și scurtcircuitare, care s-ar putea produce în cazul utilizării apei, sau oricărui alt tip de fluid. Acestea sunt de asemenea diferite de răcirea lichidă pe bază de blocuri cu apă, unde un schimbător de căldură special izolează apa de restul componentelor.

A1066I poate ține până la 90 de unități, răcite prin imersie. Canaan afirmă că fiecare unitate produce 50 TH/s, la un consum de energie de 3400 wați, în timp ce fiecare recipient atinge aproximativ 7 200 TH/s, cu un consum de energie de 306 KW, la capacitate maximă.

Deși Canaan afirmă că A1066I este mai performant decât A1246, ce deține un sistem de răcire cu aer, cel din urmă atinge un hash rate de 90 TH/s, pentru același nivel de energie consumată, făcându-l astfel mai eficient, cel puțin pe hârtie.

Cu toate acestea, caracteristica de răcire cu lichid poate face device-ul mai atractiv pentru anumite categorii de miners, în special pentru aceia din regiunile mai calde. Metoda de răcire mai eficientă, permite de asemenea un overclocking mai agresiv, ce poate permite o performanță mai mare pentru hash rate. Această metodă de răcire beneficiază de asemenea de protecție împotriva prafului și a supraîncălzirii. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.