Știri crypto & Bitcoin - JPMorgan se va implica în Bitcoin „la un moment dat” - Un fost analist de riscuri explică de ce își vinde monedele Bitcoin – 26-04-2021

Copreședintele băncii americane de investiții, JPMorgan Chase, Daniel Pinto crede că aceasta va trebui să se implice în cele din urmă în ...

Știri crypto & Bitcoin - JPMorgan se va implica în Bitcoin „la un moment dat” - Un fost analist de riscuri explică de ce își vinde monedele Bitcoin – 26-04-2021

JPMorgan se va implica în Bitcoin „la un moment dat”

Copreședintele băncii americane de investiții, JPMorgan Chase, Daniel Pinto crede că aceasta va trebui să se implice în cele din urmă în Bitcoin (BTC).

Executivul a declarat pentru CNBC faptul că, decizia JPMorgan de a introduce servicii Bitcoin va depinde de cererea clienților pentru tranzacționarea de Bitcoin. Deși momentan cererea nu este suficient de mare, Pinto este încrezători că ar putea crește în viitor:

„Dacă de-a lungul timpului, o clasă de active se dezvoltă și va fi utilizată de diverși manageri de active și investitori, va trebui să ne implicăm […] Cererea încă nu există, dar sunt convins că va exista la un moment dat.”

Cele mai recente remarci ale lui Pinto vin în urma unor semnale bullish primite în ultimul timp de către JPMorgan. În timpul unui apel Zoom din ianuarie, directorul JPMorgan pentru piețe globale, Troy Rohrbaugh a confirmat că proprii angajați ai băncii au început să întrebe din ce în ce mai des despre planurile băncii, în ceea ce privește Bitcoin.

Potențiala implicare în Bitcoin a JPMorgan pare cumva ironică, luând în calcul faptul că CEO-ul companiei, Jamie Dimon este cunoscut pentru poziția sa negativă față de Bitcoin. (Sursa EN)

Un fost analist de riscuri explică de ce își vinde monedele Bitcoin

Bitcoin a câștigat multă atenție din partea media în ultima perioadă, odată cu creșterea prețului său la aproximativ 50k $, în urma achiziției efectuate de către Tesla, în valoare de 1.5 miliarde $. Nassim Nicholas Taleb, care a lucrat anterior ca analist de risc privește Bitcoin (BTC) într-o lumină mai puțin optimistă.

„Am scăpat de monedele mele BTC,” a afirmat Taleb în cadrul unui tweet. „De ce? O monedă nu trebuie niciodată să fie mai volatilă decât ce cumperi și vinzi cu ea,” a explicat acesta, spunând de asemenea că:

„Nu poți stabili prețul bunurilor în BTC. În această privință este un eșec (cel puțin pentru moment).”

Logica lui Taleb ia în calcul Bitcoin ca monedă și nu ca depozit de valoare, deși cel din urmă a redefinit rolul activului digital în ultimii ani, cel puțin conform mai multor jucători crypto din industrie. Unele persoane, precum susținătorul Bitcoin Cash (BCH), Roger Ver au afirmat că BTC a fost proiectat pentru a servi drept metodă de plată. Ver postulează adesea că, actualul cadru al Bitcoin nu permite un asemenea rol tranzacțional, rezonând astfel cu unele dintre îngrijorările lui Taleb.

Peter Schiff, un susținător al aurului vorbește de asemenea des împotriva Bitcoin, deși un număr tot mai mare de companii mainstream gândesc în mod evident altfel, văzând valoarea activului digital.

Unul dintre cei mai recenți susținători ai Bitcoin, CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor vede Bitcoin ca pe o metodă de a conserva valoarea, în timp ce alte active și monede devin mai puțin valoroase. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.