Știri crypto & Bitcoin - Kraken își închide sediul global pentru că -San Francisco nu este sigur- - Integrarea plăților Shopify Bitcoin declanșează întrebări de ordin juridic din partea comunității – 28-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Kraken își închide sediul global pentru că -San Francisco nu este sigur- - Integrarea plăților Shopify Bitcoin declanșează întrebări de ordin juridic din partea comunității – 28-09-2022

Kraken își închide sediul global pentru că -San Francisco nu este sigur-

Orașul de aur își pierde strălucirea, deoarece una dintre cele mai mari exchange-uri crypto din Statele Unite își închide sediul din San Francisco.

Directorul executiv al Kraken, Jesse Powell, a transmis pe Twitter un anunț în care se precizează că exchange-ul își va închide sediul global din 548 Market Street, din centrul orașului San Francisco. În declarație, a cărei copie a fost transmisă inițial pe Twitter de către Richie Greenberg, comentator politic din San Francisco, Powell afirmă:

"Am închis sediul global al Kraken de pe Market Street din San Francisco, după ce numeroși angajați au fost atacați, hărțuiți și jefuiți în drumul lor spre și dinspre birou".

Un purtător de cuvânt al Kraken a declarat că "responsabilitatea lor a fost și va fi întotdeauna aceea de a asigura siguranța și securitatea membrilor echipei noastre", adăugând că Kraken "nu are planuri de a stabili un nou sediu global oficial" în urma închiderii din San Francisco.

O reclamă slabă pentru a trăi în centrul financiar al Californiei, declarația susține, de asemenea, că "San Francisco nu este sigur" și că infracțiunile sunt "dramatic sub-raportate".

Coinbase, un alt exchange crypto cu sediul în SUA, își va închide, de asemenea, sediul central din San Francisco în 2022; cu toate acestea, nu a fost menționată nicio mențiune privind criminalitatea sau lipsa de adăpost în legătură cu această decizie. În schimb, Coinbase urmează exemplul concurentului său Binance pentru a deveni o companie globală, complet la distanță. (Sursa EN)

Integrarea plăților Shopify Bitcoin declanșează întrebări de ordin juridic din partea comunității

În urma integrării anunțate, a aplicației de plată Strike cu platforma de comerț electronic Shopify, pentru a accepta Bitcoin (BTC) prin intermediul rețelei Lightning Network, comunitatea crypto a exprimat îngrijorare cu privire la implicațiile juridice ale acestei mișcări.

Cercetătorul crypto, Matt Ahlborg, consideră că evenimentul este o evoluție foarte importantă pentru BTC, deoarece permite transferul de BTC fără a fi nevoie să treacă prin procesul de cunoaștere a clientului (KYC).

Cu toate acestea, avocatul Kevin Thompson a precizat într-un răspuns, că evenimentul este posibil să îi frustreze pe reglementatori. Faptul de a putea cheltui BTC fără a trece prin KYC permite utilizatorilor să se debaraseze de BTC și să evite taxele, potrivit lui Thompson. El prezice că autoritățile de reglementare ar putea răspunde la acest eveniment prin "crearea unor cerințe de raportare pentru Shopify".

Glennhodl, un utilizator Twitter, crede, de asemenea, că guvernul ar putea lua măsuri pentru a aborda problema transferului BTC în marile magazine, fără a face KYC. Cu toate acestea, el notează că, deși autoritățile de reglementare pot încerca să lupte împotriva acestui fenomen, nu vor putea să-l oprească cu adevărat. David Hood sugerează să nu se impoziteze tranzacțiile de valoare mică. Într-un tweet, el a lăudat recenta evoluție, dar a explicat, de asemenea, că mai mulți oameni ar "profita" de integrare dacă nu ar exista taxe pe achizițiile de BTC sub 600 de dolari. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.