Știri crypto & Bitcoin - Lightning Network - O poveste de plată contactless Bitcoin - Analiștii remarcă o paralelă cu martie 2020 - Va fi diferit de data aceasta

Știri crypto & Bitcoin - Lightning Network - O poveste de plată contactless Bitcoin - Analiștii remarcă o paralelă cu martie 2020 - Va fi diferit de data aceasta

Lightning Network - O poveste de plată contactless Bitcoin

Rețeaua Lightning Network (LN) tocmai a devenit un pic mai rapidă, deoarece cardul Bolt Card, denumit în mod corespunzător, permite acum pasionaților de Bitcoin (BTC) să plătească pentru bunuri și servicii folosind tehnologia contactless.

Un analist de date de la CoinCorner, compania care a creat cardul, a testat cardul Bolt pe Insula Man, o dependență a Coroanei britanice, situată în Marea Irlandei. "MSW" - așa cum i se spune -  a efectuat plăți la mai mult de opt dispozitive de tip point-of-sale (PoS) în timpul investigației sale.

A funcționat în felul următor: Pentru orice dispozitiv PoS care afișa o factură Lightning, MSW pur și simplu a trecut în apropiere cardul Bolt cu NFC. În total, MSW 20 a plătit 20 de mic dejunuri, prânzuri, băuturi și gustări, folosind LN, înainte de lansarea cardului Bolt.

MSW a declarat că utilizarea Cardului Bolt "s-a simțit complet natural și a funcționat exact așa cum te-ai aștepta:"

"Pentru mine, este un pas uriaș înainte în ceea ce privește experiența utilizatorului în comparație cu scanarea codurilor QR. Un bonus pentru mine a fost acela de a cunoaște unele dintre întreprinderile locale din jurul Insulei Man și de a vedea cum au adoptat Bolt Card."

Analist de date, MSW a documentat, de asemenea, costul comparativ al împărțirii cu Satoshis, (cea mai mică valoare nominală a unui Bitcoin), față de plata răcoritoarelor cu lire sterline, moneda din Insula Man. Având în vedere recenta acțiune a prețurilor de pe piața bear, valoarea lirei sterline este marginal mai mare. (Sursa EN)

Analiștii remarcă o paralelă cu martie 2020 - Va fi diferit de data aceasta?

Analiștii de pe piețele crypto și tradiționale au observat unele asemănări surprinzătoare între recenta scădere și cea provocată de o panică pandemică, în martie 2020.

Adevărata întrebare este dacă acesta este începutul unei scăderi mai mari sau dacă va exista o revenire semnificativă, ca în 2020, care a dus la o perioadă de creștere prelungită atât pe piețele crypto, cât și pe cele de acțiuni.

Podcaster-ul și autorul The Pomp Letter, Anthony "Pomp" Pompliano, se află de partea permabull, scriind că, de la 1 martie 2020, când un Bitcoin costa aproximativ 8.545 de dolari, "Bitcoin a crescut cu 340%".

Printre cei care speră într-o revenire se numără directorul general al firmei de investiții Real Vision, Raoul Pal, care crede că piețele Bitcoin (BTC) au pictat un model care are trăsături comune cu prăbușirea din martie 2020.

În episodul "Raoul Pal Adventures in Crypto", Pal a explicat că, odată cu acțiunea de scădere a prețurilor, este posibil ca Bitcoin să fi "tras direct în jos" până la partea de jos a actualei formațiuni wedge și să se afle acum într-un interval care va duce în cele din urmă la o nouă creștere a prețurilor. El a spus:

"Acesta a fost exact tipul de model pe care l-am avut în martie 2020".

Pe 12 martie 2020, investitorii au vândut în panică multe active, inclusiv Bitcoin, de teama modului în care piața va fi afectată de pandemia COVID-19 și de blocajele globale. În acea zi, Bitcoin a scăzut cu 45%, de la 7.935 de dolari la 5.142 de dolari, potrivit CoinGecko.Declinul actual al piețelor tradiționale a dus la o pierdere de 7.600 de miliarde de dolari în ceea ce privește capitalizarea de piață a Nasdaq, care are o pondere mare în sectorul tehnologic, în termeni neajustați în funcție de inflație, mai mult decât bula dot-com și vânzările din martie 2020. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.