Știri crypto & Bitcoin - Luna Foundation Guard achiziționează încă 37.863 BTC ca parte a strategiei de rezervă - Legea privind libertatea financiară ar asigura că Bitcoin poate fi în 401 (k)

Știri crypto & Bitcoin - Luna Foundation Guard achiziționează încă 37.863 BTC ca parte a strategiei de rezervă - Legea privind libertatea financiară ar asigura că Bitcoin poate fi în 401 (k)

Luna Foundation Guard achiziționează încă 37.863 BTC ca parte a strategiei de rezervă

Luna Foundation Guard (LFG), o organizație non-profit cu sediul în Singapore, legată de ecosistemul Terra Luna, a strâns încă 1,5 miliarde de dolari, pentru a-și mări și mai mult rezervele deja mari de Bitcoin (BTC).

Majorarea a permis LFG să achiziționeze 37.863 BTC, prin intermediul unor schimburi extrabursiere cu brokerul Genesis Trading și o achiziție suplimentară de la Three Arrows Capital, o firmă de top de capital de risc crypto. Defalcarea specifică a tranzacției a inclus un swap extrabursier de 1 miliard de dolari cu Genesis pentru 1 miliard de dolari în UST și o achiziție de 500 de milioane de dolari în BTC de la Three Arrows Capital, a dezvăluit compania.

LFG deține în prezent BTC în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de dolari, ceea ce o plasează printre primii 10 deținători din lume, potrivit CNBC.

Cu cea mai recentă achiziție, Luna Foundation Guard se apropie de obiectivul său de a acumula până la 10 miliarde de dolari în Bitcoin, pentru a susține stablecoin-ul algoritmic, U.S. Terra, cunoscut și sub numele de UST. După cum a fost relatat, LFG a cumpărat BTC în valoare de 139 de milioane de dolari la sfârșitul lunii martie, la aproximativ două luni după ce compania a început să acumuleze cantități serioase de active digitale.

Do Kwon, directorul general al Terraform Labs, a declarat că obiectivul său este de a acumula o rezervă de Bitcoin care să rivalizeze cu cea a lui Satoshi Nakamoto, creatorul pseudonim al activului digital.

UST a apărut ca fiind cel mai popular stablecoin algoritmic, cu o capitalizare de piață de peste 18,6 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap. Doar Tether (USDT) și USD Coin (USDC) au o valoare de piață și o ofertă circulantă mai mare. (Sursa EN)

Legea privind libertatea financiară ar asigura că Bitcoin poate fi în 401 (k)

Senatorul republican, Tommy Tuberville, din Alabama a prezentat un nou proiect de lege, pe care îl numește Financial Freedom Act, pentru a le permite americanilor să adauge criptomonede la planul lor de economii pentru pensie 401(k), fără a fi constrânși de orientări de reglementare.

Noul proiect de lege este răspunsul lui Tuberville la presiunile Departamentului Muncii din Statele Unite (DOL) de a ține criptomonedele în afara planurilor de investiții 401(k), din cauza potențialului risc perceput pentru investitori. Așa cum a fost raportat anterior, DOL a declarat că angajații care aleg să investească în crypto prin intermediul 401(k) ar putea atrage atenția juridică.

Într-un editorial pentru CNBC, senatorul Tuberville a declarat:

"Guvernul federal nu are nicio treabă să intervină în capacitatea lucrătorilor americani de a-și investi economiile din planul 401(k) așa cum consideră ei că este potrivit."

Acesta a declarat că modificarea politicii DOL din împotriva utilizării serviciilor de brokeraj de către angajați, pentru a-și auto-direcționa investițiile în venituri este "incompatibilă cu practica de lungă durată".

Serviciile de brokeraj permit investitorilor 401(k) să preia controlul asupra investițiilor în care contul lor investește, în loc să accepte ceea ce brokerul angajatorului lor alege pentru ei. Senatorul a continuat:"Noile orientări ale agenției pun capăt acestei tradiții de împuternicire economică în favoarea controlului guvernamental Big-Brother. În plus, îndrumările exagerate ale Departamentului Muncii urmăresc să impună o nouă și masivă sarcină de reglementare asupra fiduciarilor planului 401(k), cerându-le să evalueze caracterul adecvat al investițiilor oferite prin intermediul unui serviciu de brokeraj și să restricționeze opțiunile de investiții." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.