Știri crypto & Bitcoin - Mai mulți americani au auzit de Dogecoin decât de Ethereum – Sondaj - Bitcoin nu este pe ordinea de zi pentru HSBC, spune CEO-ul băncii – 16-08-2021

În puțin mai mult de cinci ani de la lansare, Ethereum a introdus în lume smart contracts, finanțele descentralizate, agricultura de randament și tokenii nefungibili ...

Știri crypto & Bitcoin - Mai mulți americani au auzit de Dogecoin decât de Ethereum – Sondaj - Bitcoin nu este pe ordinea de zi pentru HSBC, spune CEO-ul băncii – 16-08-2021

Mai mulți americani au auzit de Dogecoin decât de Ethereum – Sondaj

În puțin mai mult de cinci ani de la lansare, Ethereum a introdus în lume smart contracts, finanțele descentralizate, agricultura de randament și tokenii nefungibili și a rămas mult timp după Bitcoin ca al doilea cel mai mare proiect blockchain după capitalizarea de piață.

Dogecoin (DOGE) este o criptomonedă meme care nu a furnizat nicio inovație, nu are o rațiune de a fi reală și este populară doar pentru că a devenit jucăria unui multimiliardar celebru în ultimele 12 luni.

Așa că, în mod natural, așa cum era de așteptat, cetățeanul mediu este deja mai familiarizat cu Dogecoin decât cu Ethereum. Acest lucru este conform rezultatelor unui sondaj realizat de Harris Poll, împreună cu CouponCabin, care a cerut unui număr de peste 2.000 de adulți din SUA să își spună părerea despre criptomonede.

Potrivit rezultatelor sondajului, 29% dintre respondenți au declarat că sunt familiarizați cu Dogecoin, față de doar 21% care sunt familiarizați cu Ethereum.

Din totalul de 2.063 de respondenți, 89% au declarat că au auzit deja cel puțin de criptomonede. Bitcoin era deja cunoscut de majoritatea respondenților (71%), Dogecoin fiind a doua cea mai cunoscută monedă.

Printre alte active digitale cu care americanii au declarat că sunt familiarizați se numără și stablecoin-ul lansat de Coinbase și Circle, USD Coin (USDC), despre care 21% dintre respondenți au declarat că au cunoștințe. Aproximativ 18% dintre respondenți au declarat că sunt familiarizați cu Litecoin (LTC), iar 10% au declarat că Stellar (XLM) le este cunoscut. (Sursa EN)

Bitcoin nu este pe ordinea de zi pentru HSBC, spune CEO-ul băncii

Recenta evoluție tumultoasă a prețurilor criptomonedelor pare să ofere o ocazie suficientă pentru ca banca populară anti-crypto, HSBC, să își dubleze poziția negativă față de monedele virtuale.

Vorbind pentru Reuters, CEO-ul HSBC, Noel Quinn, a declarat că banca nu este interesată să administreze un birou de tranzacționare crypto, sau să ofere clienților săi pachete de investiții legate de criptomonede.

Quinn a identificat volatilitatea ca fiind un motiv important pentru decizia băncii, în ciuda tendinței emergente a altor instituții financiare majore de a anunța planuri de a deschide căi de investiții în crypto pentru clienții lor.

La începutul lunii mai, gigantul bancar de investiții Wells Fargo a anunțat că intenționează să debuteze un produs de investiții în crypto pentru clienții importanți. De asemenea, alte bănci importante din SUA, cum ar fi Morgan Stanley și Goldman Sachs, se află în diverse stadii de lansare a unor fonduri Bitcoin de nivel instituțional, pentru clienții lor.

La începutul lunii mai, New York Digital Investment Group a încheiat un parteneriat cu firma fintech Fidelity National Information Services, pentru a oferi un cadru pentru ca creditorii din SUA să ofere clienților servicii de tranzacționare crypto.

Detaliind reticența HSBC cu privire la Bitcoin (BTC) și crypto în general, Quinn a declarat:

"Consider că Bitcoin este mai degrabă o clasă de active decât un mijloc de plată, cu întrebări foarte dificile cu privire la modul în care se poate evalua în bilanțul clienților, deoarece este foarte volatil." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede A