Știri crypto & Bitcoin - Malware care fură Bitcoin: memento pentru ca utilizatorii de crypto să rămână vigilenți - Adevăr sau ficțiune? Un fost hacker popular susține că are 7 miliarde de dolari în BTC – 29-08-2022

Un nefericit utilizator de Bitcoin (BTC) a fost înșelat cu 0,255 BTC, aproape 10.000 de dolari, din cauza unui malware care a rulat pe computerul său.

Știri crypto & Bitcoin - Malware care fură Bitcoin: memento pentru ca utilizatorii de crypto să rămână vigilenți - Adevăr sau ficțiune? Un fost hacker popular susține că are 7 miliarde de dolari în BTC – 29-08-2022

Malware care fură Bitcoin: memento pentru ca utilizatorii de crypto să rămână vigilenți

Un nefericit utilizator de Bitcoin (BTC) a fost înșelat cu 0,255 BTC, aproape 10.000 de dolari, din cauza unui malware care a rulat pe computerul său.

Louis Nel, un blogger de tehnologie și un pasionat de crypto, a semnalat problema pe Twitter, referindu-se la prietenul său ca fiind "C.".

Nel a declarat că "Bitcoin-ul lui C a fost trimis de la Kraken la VALR, un exchange din Africa de Sud", însă "un malware care rulează pe computerul său a interceptat datele copiate și a introdus o nouă adresă de portofel atunci când a lipit aceasta, fără să-și dea seama".

Bursa VALR a confirmat că adresa de portofel nu le aparține; ca un alt semnal de alarmă, Nel a adăugat că "există nouă tranzacții în acel portofel, deci și alții au fost păcăliți".

Adresa portofelului în cauză are acum o valoare de 0,27 BTC, dar fondurile nu s-au mișcat

Atacurile malware nu sunt nimic nou în lumea finanțelor crypto sau, într-adevăr, în tranzacțiile Bitcoin. Chainalysis estimează că până la 500.000 de dolari au fost furați de un singur bot malware în cursul anului 2021.

În plus, atacurile malware se pot întâmpla și entuziaștilor experimentați în criptomonede: C s-a implicat pentru prima dată în Bitcoin și în criptomonede în 2018. Atacul malware este un ghinion putred pentru C, dar un memento emoționant pentru utilizatorii de criptomonede.

Tranzacțiile pe Bitcoin sunt ireversibile sau "imuabile", ceea ce înseamnă că, odată ce fondurile au părăsit un portofel, nicio parte nu poate manipula sau falsifica datele sau trimite înapoi banii. Deși acesta este unul dintre punctele forte ale protocolului, în situații precum acest atac malware, este o sabie cu două tăișuri. Nel a sugerat:

"Atunci când lucrați cu Bitcoin și cu criptomonede, sunteți responsabil pentru propria securitate. Atunci când copiați și lipiți adresele de portofel, verificați întotdeauna primele patru-șase caractere și ultimele patru-șase caractere pentru a vă asigura că se potrivesc." (Sursa EN)

Adevăr sau ficțiune? Un fost hacker popular susține că are 7 miliarde de dolari în BTC

Un fost hacker, cunoscut sub numele de Gummo, susține că a acumulat Bitcoin (BTC) în valoare de aproximativ 7 miliarde de dolari.

În ciuda unei avalanșe de comentarii și postări pozitive legate de interviurile sale de pe canalul YouTube, Soft White Underbelly - care are 3,18 milioane de abonați -, informațiile despre Gummo sunt rare în altă parte.

Acesta a declarat că lucrează în domeniu de peste 30 de ani. Deși a început să facă hacking din motive ilicite și a fost prins de autorități, de atunci s-a orientat către o muncă bună - datorită sprijinului și sfaturilor soției sale - cum ar fi, securitatea cibernetică și consultanța pentru dezvoltatori.

Ultimele comentarii au venit în cadrul unui interviu de monitorizare, după ce discuția inițială a avut loc la sfârșitul anului 2020. În timpul primului videoclip, Gummo a declarat că a construit patru super-computere pentru a mina Bitcoin, atunci când acesta avea un preț de aproximativ 200-300 de dolari, în 2013, și a generat mai mult de 80.000 de BTC într-un an și jumătate.

Potrivit afirmațiilor sale, în prezent a acumulat aproximativ 179.000 BTC. Dacă deținerile sale sunt calculate la prețurile actuale, acest lucru l-ar plasa în jurul celei de-a 369-a cea mai bogată persoană la nivel global, conform listei Forbes a miliardarilor lumii din 2021:

"Sunt destul de bogat. Da, nu trebuie să muncesc dacă nu aleg să o fac. Am Bitcoin în valoare de peste șapte miliarde de dolari. " (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.