Știri crypto & Bitcoin - Manager de investiții din UK adaugă Bitcoin la portofoliul său într-o „mișcare defensivă” - Iată de ce trecerea de 20k $ a prețului Bitcoin este diferită de anul 2017 – 22-02-2021

Un manager de investiții din Marea Britanie și-a adăugat Bitcoin (BTC) la portofoliu, subliniind trecerea instituțiilor la activele digitale ...

Știri crypto & Bitcoin - Manager de investiții din UK adaugă Bitcoin la portofoliul său într-o „mișcare defensivă” - Iată de ce trecerea de 20k $ a prețului Bitcoin este diferită de anul 2017 – 22-02-2021

Manager de investiții din UK adaugă Bitcoin la portofoliul său într-o „mișcare defensivă”

Un manager de investiții din Marea Britanie și-a adăugat Bitcoin (BTC) la portofoliu, subliniind trecerea instituțiilor la activele digitale.

Ruffer Investment Company Limited, un manager de investiții cu acțiuni listate la Bursa de Valori din Londra și-a dezvăluit noua strategie Bitcoin.

În cadrul unui update despre performanță, Ruffer a declarat că a adăugat Bitcoin la portofoliul său, în principal ca mișcare defensivă împotriva „devalorizării continue” a monedelor fiat.

Alocarea fondurilor a fost făcută în luna noiembrie, după ce Ruffer și-a redus expunerea la aur, în favoarea BTC.

Compania a declarat că:

„Vedem acest lucru ca pe o poliță de asigurare mică, dar cu potențial, împotriva devalorizării continue a celor mai puternice monede din lume. Bitcoin diversifică investițiile (mult mai mari ale) companiei, în aur și obligațiuni și se comportă ca o acoperire împotriva riscurilor de piață și monetare, la care suntem cu toții martori.”

Înființată în 1994, compania Ruffer deține active în administrare, în valoare de 20.3 miliarde de euro. Compania are aproximativ 6 600 clienți din toată lumea, de la persoane fizice, până fonduri de pensii și organizații caritabile.  (Sursa EN)

Iată de ce trecerea de 20k $ a prețului Bitcoin este diferită de anul 2017

Bitcoin ca acoperire

Deși există mulți indicatori ce ar putea explica renașterea Bitcoin din acest an, este important să începem cu începutul. Spre deosebire de anul 2017, investitorii din ziua de astăzi acumulează Bitcoin cu un scop clar. Eficiența monedei digitale, ca acoperire împotriva inflației duce la adopție în masă, mai ales printre investitorii pricepuți, care înțeleg politicile monetare.

De la începuturile sale, Bitcoin a reprezentat un depozit de valoare mult mai important, decât oricare alt activ. Evenimentul de halving din mai 2020 a subliniat raritatea Bitcoin, pentru o audiență mai mare decât în trecut.

După cum a raportat compania de analiză Chainalysis:

„[…] cei ce cumpără Bitcoin pentru prima dată și cei ce caută să înlocuiască monedele fiat, pentru Bitcoin, ca acoperire împotriva trendurilor de la nivel macroeconomic sunt responsabili pentru mare parte din cererea din prezent.”

Cererea la nivel instituțional

2020 ar putea fi ținut minte drept anul în care instituții importante și-au îndreptat atenția către Bitcoin. Spre deosebire de anul 2017, când creșterea Bitcoin a fost în principal alimentată de către speculațiile din retail, piața bull din 2020 pare să fie ghidată de către cei ce fac banii în mod inteligent.

Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller, Grayscale, PayPal, Square, MassMutual, MicroStrategi, Ruffer Investment Company – acestea sunt câteva dintre numele corporațiilor și instituțiilor care și-au adăugat Bitcoin la portofolii.

Nume precum acestea au fost absente din euforia creată de retail, în 2017, când teama de a nu fi lăsat pe dinafară (FOMO) a reprezentat principalul catalizator din spatele creșterii bruște a prețului Bitcoin.

Creșterea numărului de portofele nelichide

O altă diferență mare între piața bull din 2020 și ceea care a precedat-o, în 2017 este suma de Bitcoin deținută de așa-zisele portofele nelichide.

Chainalysis descrie portofelele nelichide, denumite și Bitcoin deținut de investitori, ca portofele ce trimit mai puțin de 25% din BTC pe care l-au primit. Folosind acest indicator, portofelele nelichide reprezintă în prezent mai bine de ¾ (77%) din cei 14.8 milioane BTC minați. Chainalysis spune că această sumă „nu s-a mișcat din prezentele adrese, de cinci ani, sau mai mult.” Cu alte cuvinte, investitorii achiziționează și păstrează BTC, în loc să îi tranzacționeze pentru profituri rapide.

Creșterea constantă a adreselor active, cu portofele ce dețin cel puțin 0.1 BTC

Spre deosebire de 2017, când activitatea rețelei Bitcoin a crescut odată cu prețul BTC, numărul de adrese unice active a crescut constant în ultimii doi ani, conform furnizorului de date, Glassnode. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.