Știri crypto & Bitcoin - Managerul elvețian de active Julius Baer analizează potențialul crypto și DeFi - Un think tank elvețian îndeamnă la o mai mare cooperare la nivel mondial privind reglementarea crypto

Știri crypto & Bitcoin - Managerul elvețian de active Julius Baer analizează potențialul crypto și DeFi - Un think tank elvețian îndeamnă la o mai mare cooperare la nivel mondial privind reglementarea crypto

Managerul elvețian de active Julius Baer analizează potențialul crypto și DeFi

Firma elvețiană de gestionare a activelor, Julius Baer, fondată în urmă cu 132 de ani, intenționează să ofere clienților săi cu averi nete mari expunere la criptomonede și la finanțe descentralizate (DeFi).

Directorul executiv al firmei, Philipp Rickenbacher, a confirmat intrarea în spațiul criptomonedelor în timpul prezentării actualizării strategiei companiei pentru următorii trei ani.

Rickenbacher a precizat că recenta prăbușire a piețelor crypto a reprezentat un moment de răscruce pentru clienții săi de a obține expunere la clasa de active în curs de dezvoltare.

"S-ar putea foarte bine ca în acest moment să asistăm la un moment de explozie a unei bule a industriei crypto și știm cu toții ce s-a întâmplat după explozia bulei dot-com în urmă cu 30 de ani. Aceasta a deschis calea pentru apariția unui nou sector care, într-adevăr, ne-a transformat viețile."

Rickenbacher a făcut o paralelă între cele două sectoare, menționând că, criptomonedele și DeFi au același potențial ca și bula Dot Com, care a dat naștere internetului și diferitelor servicii de bază pe care le cunoaștem și le folosim în prezent.

"Acestea vor transforma sectorul financiar în următorii zece ani și este important pentru noi să avem un punct de sprijin puternic în acest domeniu. De aceea, este exact momentul potrivit pentru a investi în potențialul pe termen lung al tehnologiei activelor digitale."

Directorul general a evidențiat activitatea desfășurată de diverse bănci centrale în vederea creării de monede digitale ale băncilor centrale (CBDC), precum și popularitatea exchange-urilor crypto, care accelerează reglementarea și creează condiții de concurență cu lumea finanțelor tradiționale.

Rickenbacher a fost deosebit de încântat de potențialul sectorului DeFi - care în ultimele săptămâni a fost în centrul atenției, având în vedere prăbușirea ecosistemului Terra. (Sursa EN)

Un think tank elvețian îndeamnă la o mai mare cooperare la nivel mondial privind reglementarea crypto

În încercarea de a combate activitățile ilegale și "arbitrajul de reglementare", un think tank cu sediul în Elveția a solicitat o mai mare cooperare internațională în ceea ce privește reglementarea criptomonedelor.

Institutul de Guvernanță de la Basel și Academia Internațională de Litigii privind Criminalitatea Financiară au publicat un document în care solicită o acțiune coordonată suplimentară împotriva criptomonedelor ilegale. Printre soluțiile propuse se numără o mai mare cooperare între jurisdicții, precum și crearea de standarde mondiale pentru reglementarea criptomonedelor.

Potrivit documentului, anchetatorii care lucrează cu criptomonedele ar trebui să investească în învățarea unor abordări și tehnologii care sunt contemporane cu tehnicile în evoluție ale organizațiilor criminale. De asemenea, acesta a recomandat autorităților judiciare să vină cu noi metode de urmărire penală a spălării de bani pe bază de active virtuale.

Reglementarea criptomonedelor a fost un subiect controversat în acest sector, unii susținând că aceasta înăbușă inovația, în timp ce alții consideră că este necesară pentru a proteja investitorii și pentru a reprima infracțiunile.Recomandările urmează comentariilor făcute de directorul interimar al rețelei americane de aplicare a legii privind crimele financiare (FinCEN), Him Das, la începutul lunii aprilie, când a declarat că abilitățile existente ale agenției nu sunt adecvate pentru tipurile de amenințări pe care le vedem cu criptomonedele. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.