Știri crypto & Bitcoin - Marathon Digital mută mina Montana BTC pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon - Visa ar trebui să se teamă - Lightning Labs strânge 70 de milioane de dolari pentru a adăuga stablecoins – 18-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Marathon Digital mută mina Montana BTC pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon - Visa ar trebui să se teamă - Lightning Labs strânge 70 de milioane de dolari pentru a adăuga stablecoins – 18-09-2022

Marathon Digital mută mina Montana BTC pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon

Marathon Digital Holdings intenționează să facă un pas mare spre neutralitatea emisiilor de carbon, plănuind să își transforme instalația de minare din Montana, pentru a folosi surse de energie sustenabile în altă parte.

Compania cu sediul în Nevada intenționează să își mute instalația din Hardin, Montana, care funcționează pe bază de cărbune, într-o locație care să utilizeze surse de energie sustenabile, fără emisii de carbon. Această mutare are ca scop ajutarea companiei în a-și atinge obiectivul de neutralitate totală a emisiilor de dioxid de carbon, până la sfârșitul anului 2022.

Directorul executiv al Marathon, Fred Thiel, a declarat într-un anunț al companiei, că face acest efort pentru "a se asigura că miners ai noștri sunt alimentați cât mai sustenabil posibil".

"Având în vedere că majoritatea flotei noastre este deja programată să fie instalată în instalații de energie regenerabilă și că implementările sunt în curs de desfășurare, considerăm că este momentul potrivit pentru a face tranziția operațiunilor noastre tradiționale de la generarea de combustibil fosil la surse de energie mai durabile."

Demersul Marathon pentru surse de energie curată la instalațiile sale reflectă o schimbare în industria de minare Bitcoin spre conștientizarea problemelor de mediu, declanșată de legislatorii din jurisdicțiile nu doar din Statele Unite, ci din întreaga lume.

Greenpeace a lansat o campanie de "schimbare a codului, nu a climei", care are ca scop să preseze Bitcoin să treacă la o tehnologie mai eficientă din punct de vedere energetic. Între timp, Grupul interguvernamental de experți privind schimbările climatice (IPCC) a numit crypto o "sursă globală majoră" de emisii de dioxid de carbon, în ultimul său raport.

Miners se grăbesc acum să evidențieze practicile lor ecologice. Gryphon Digital Mining și Sphere 3D au anulat o fuziune de afaceri, iar firmele s-au asigurat să sublinieze fiecare, într-un anunț comun, că vor continua să construiască instalații de minare neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Gryphon atinge neutralitatea în materie de carbon prin achiziționarea de compensații de carbon, dar Sphere 3D nu a răspuns la o solicitare de a explica cum de este o operațiune neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. (Sursa EN)

Visa ar trebui să se teamă - Lightning Labs strânge 70 de milioane de dolari pentru a adăuga stablecoins

Firma de software Bitcoin (BTC), Lightning Labs, a obținut o rundă mare de finanțare pentru a permite și dezvolta în continuare rețeaua Lightning Network, pentru tranzacții Bitcoin și stablecoin, mai rapide și mai ieftine.

Runda de finanțare de 70 de milioane de dolari din seria B a fost condusă de Valor Equity Partners, cu participarea lui Baillie Gifford, Goldcrest Capital și a altor câtorva investitori providențiali. Lightning Labs construiește funcții și software suplimentare pentru Lightning Network (LN), soluția de tranzacționare layer-2 a Bitcoin.

Potrivit rapoartelor, finanțarea va fi canalizată către un nou protocol dezvoltat, denumit Taro, care va permite transferul de stablecoins prin intermediul LN. Lightning Labs nu va emite stablecoins, dar infrastructura va permite ca acestea să fie trimise prin rețea.

Tranzacțiile cu stablecoins au fost posibile odată cu actualizarea Bitcoin Taproot în noiembrie 2021, care a introdus, de asemenea, capabilități de smart contracts.

Vorbind pentru Forbes, Elizabeth Stark, CEO și co-fondator al Lightning Labs, a declarat: "Acest lucru este cu adevărat semnificativ, deoarece potențialul aici este ca toate monedele din lume să se îndrepte prin Bitcoin în rețeaua Lightning". Vorbind pentru Tech Crunch, aceasta a adăugat:"Dacă aș fi fost Visa, aș fi fost speriată, deoarece există o mulțime de oameni care au telefoane mobile, dar care acum nu au nevoie să se conecteze la sistemul tradițional." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.