Știri crypto & Bitcoin - Măsurătorile on-chain indică o perspectivă bearish pentru Bitcoin - Volumul zilnic al tranzacțiilor Cardano crește, dar prețurile ADA se prăbușesc – 12-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Măsurătorile on-chain indică o perspectivă bearish pentru Bitcoin - Volumul zilnic al tranzacțiilor Cardano crește, dar prețurile ADA se prăbușesc – 12-07-2022

Măsurătorile on-chain indică o perspectivă bearish pentru Bitcoin

Furnizorul de analiză blockchain, Glassnode, a descris un scenariu pesimist pentru Bitcoin (BTC), deoarece măsurătorile on-chain sugerează că presiunea crescută la vânzare este iminentă.

În raportul său, Glassnode a declarat că Bitcoin bulls "se confruntă cu o serie de obstacole", referindu-se la datele de rețea din ce în ce mai bearish.

Cercetătorii au indicat slăbiciunea generală de pe piețele principale, alături de problemele geopolitice mai ample, ca fiind motivul pentru sentimentul actual de reducere a riscului pentru activele crypto:

"Slăbiciunea atât a Bitcoin, cât și a piețelor tradiționale, reflectă riscul persistent și incertitudinea asociată cu creșterile de rate ale Fed așteptate în martie, temerile legate de conflictul din Ucraina, precum și tulburările civile tot mai mari din Canada și din alte părți".

Acesta a adăugat că, pe măsură ce tendința descendentă se adâncește, "este de așteptat să crească și probabilitatea unei piețe bear mai susținute".

Lipsa de activitate on-chain este unul dintre semnalele distincte ale unei piețe Bitcoin bearish. Numărul de adrese sau de entități active se află în prezent la limita inferioară a canalului pieței bear, care descrie activitatea on-chain în perioadele de piață cu tendințe laterale sau descendente, ceea ce sugerează o scădere a cererii și a interesului.

Glassnode a raportat că aproximativ 219.000 de adrese au fost golite în ultima lună, sugerând că ar putea fi începutul unei perioade de ieșiri de utilizatori din rețea.

Aceasta a calculat un preț realizat de deținător pe termen scurt pe baza costurilor agregate, care s-a ridicat la 47.200 de dolari, ceea ce înseamnă că pierderea medie la prețurile actuale este de aproximativ 22% pentru cei care încă dețin activul. (Sursa EN)

Volumul zilnic al tranzacțiilor Cardano crește, dar prețurile ADA se prăbușesc

Blockchain-ul Cardano a cunoscut o explozie a activității on-chain și acum se află în urma doar a Bitcoin în ceea ce privește volumul de tranzacții pe 24 de ore, depășind Ethereum în acest proces, potrivit Messari.

Cardano (ADA) are în prezent un volum de tranzacții de 17,04 miliarde de dolari în 24 de ore, potrivit datelor firmei de analiză on-chain, Messari. Cu Bitcoin (BTC) la 18,85 miliarde de dolari și Ether (ETH) la 5,25 miliarde de dolari, potrivit Messari. Cardano se află pe locul al doilea în această categorie și se apropie de prima poziție pentru această măsurătoare.

În general, s-a înregistrat o activitate extraordinară pe Cardano. Pe 14 februarie, volumul tranzacțiilor în 24 de ore a depășit 35 de miliarde de dolari, iar apoi a ajuns la 31 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, este încă departe de maximul istoric al volumului de 138 miliarde de dolari, stabilit pe 3 septembrie anul trecut.

Volumul tranzacțiilor pe Cardano a crescut în ultimele săptămâni în mare parte datorită lansării exchange-ului descentralizat, SundaeSwap. Agitația din jurul acestei lansări a provocat zile întregi de congestie pe blockchain din cauza afluxului uriaș de tranzacții.

Indiferent de efectul SundaeSwap asupra rețelei, numărul total de tranzacții pe Cardano a crescut cu 480%, de la 5,5 milioane pe 30 martie 2021 la aproape 32 de milioane pe 20 februarie 2022, potrivit Google's Cardano Blockchain Insights.Condițiile au fost prielnice pentru ascensiunea Cardano, deoarece atât Bitcoin, cât și Ethereum au înregistrat în ultima vreme o activitate în scădere a rețelei. Volumul pe 24 de ore al Bitcoin a scăzut cu 84% față de vârful de trei luni, de 116 miliarde de dolari, pe 25 noiembrie. Volumul Ethereum a fost în scădere din 4 decembrie, când volumul a atins un vârf de 21,29 miliarde de dolari în trei luni. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.