Știri crypto & Bitcoin - Meta merge în Brazilia pentru a înregistra Bitcoin și servicii crypto - Președintele salvadorian prezice o "creștere uriașă a prețului" pentru Bitcoin – 26-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Meta merge în Brazilia pentru a înregistra Bitcoin și servicii crypto - Președintele salvadorian prezice o "creștere uriașă a prețului" pentru Bitcoin – 26-05-2022

Meta merge în Brazilia pentru a înregistra Bitcoin și servicii crypto

Meta, cea mai mare platformă de socializare din lume, a depus la autoritățile braziliene o cerere de înregistrare a unei mărci comerciale pentru a proiecta, dezvolta și furniza hardware și software pentru diverse servicii legate de Bitcoin (BTC) și de criptomonede.

Meta și-a schimbat recent brandul de la Facebook, ca o mișcare pentru a se alinia mai bine cu evoluțiile Metaverse, în ciuda obstacolelor de reglementare întâmpinate în timpul numeroaselor sale încercări anterioare de a intra în spațiul crypto.

Accelerând acest efort, Meta a depus o cerere de înregistrare a unei mărci comerciale la Institutul Național Brazilian de Proprietate Industrială (INPI) pentru produse și servicii crypto legate de platforme de tranzacționare, portofele și exchange-uri.

"Proiectarea, dezvoltarea și implementarea de software pentru servicii de verificare de către terți a tranzacțiilor cu monede digitale, inclusiv (dar fără a se limita la) tranzacțiile care implică moneda Bitcoin."

Meta a publicat cererea de înregistrare și așteaptă în prezent opoziția înainte de aprobarea INPI. Potrivit dosarului, ordinul de depunere a mărcii Meta a fost plasat pe 5 octombrie 2021, din Jamaica.

În timpul apelului privind câștigurile din primul trimestru al anului 2022 al companiei, directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat că vede un potențial considerabil în spațiul Metaverse, ceea ce a dus la o creștere bruscă a prețului acțiunilor Apple.

Răspunzând la una dintre întrebările privind oportunitățile Apple în cadrul Metaverse, Cook a vorbit despre "potențialul din acest spațiu și investirea în consecință", adăugând:

"Întotdeauna explorăm tehnologii noi și emergente și am vorbit pe larg despre faptul că este foarte interesant pentru noi în acest moment". (Sursa EN)

Președintele salvadorian prezice o "creștere uriașă a prețului" pentru Bitcoin

Președintele salvadorian, Nayib Bukele, a făcut încă o predicție optimistă cu privire la Bitcoin (BTC), la scurt timp după ce Fondul Monetar Internațional a îndemnat guvernul său să elimine statutul de mijloc legal de plată al Bitcoin.

Bukele a postat pe Twitter pentru a prezice că Bitcoin va cunoaște în cele din urmă o "creștere gigantică a prețului" din cauza ofertei sale limitate, de numai 21 de milioane de monede digitale.

Președintele a citat cazul de raritate al Bitcoin, subliniind că există "peste 50 de milioane de milionari" în lume, iar Bitcoin nu este suficient dacă fiecare dintre ei ar dori să dețină cel puțin 1 BTC.

"Nu este suficient nici măcar pentru jumătate dintre ei. O creștere gigantică a prețului este doar o chestiune de timp", a scris Bukele.Comentariile lui Bukele au fost făcute la scurt timp după ce Fondul Monetar Internațional (FMI) a îndemnat El Salvador să pună capăt recunoașterii Bitcoin ca mijloc legal de plată, din cauza riscurilor legate de stabilitatea financiară și de protecția consumatorilor. Raportul FMI a urmat unui declin puternic al prețului Bitcoin, BTC pierzând aproximativ 10.000 de dolari din valoarea sa în perioada 20-25 ianuarie, potrivit datelor CoinGecko. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.