Știri crypto & Bitcoin - Michael Saylor salută votul FASB de a revizui standardele contabile crypto - Ether whales devin active în timp ce tranzacțiile ating cel mai ridicat nivel din ianuarie

Știri crypto & Bitcoin - Michael Saylor salută votul FASB de a revizui standardele contabile crypto - Ether whales devin active în timp ce tranzacțiile ating cel mai ridicat nivel din ianuarie

Michael Saylor salută votul FASB de a revizui standardele contabile crypto

Michael Saylor, susținător al Bitcoin (BTC) și director executiv al MicroStrategy, a salutat votul Consiliului pentru standarde de contabilitate financiară din Statele Unite (FASB) de a revizui normele contabile pentru active digitale și mărfuri.

În conformitate cu orientările actuale ale FASB - care reprezintă sursa Principiilor contabile general acceptate (GAAP) - companiile trebuie să raporteze activele digitale, cum ar fi BTC, ca "active necorporale" în bilanțurile lor.

Acest lucru se datorează faptului că crypto nu se încadrează în definiția convenită de agenție pentru "numerar și echivalente de numerar, instrumente financiare, active financiare și inventar".

Deoarece crypto sunt considerate active necorporale, companiile trebuie să evalueze activele la cel mai mic preț din perioada de raportare, ceea ce duce adesea la "pierderi din depreciere" în bilanțuri, chiar dacă firma nu și-a închis poziția.

FASB a organizat o ședință pentru a vota revizuirea contabilității crypto. Deși nu a publicat încă rezultatele prin intermediul site-ului său, se pare că Saylor a urmărit transmisia în direct, deoarece a raportat că votul a trecut cu 7-0 și a transmis "felicitări comunității Bitcoin".

"Acest lucru este uimitor. Un pas mai aproape de a face mai ușor pentru corporații să dețină Bitcoin în bilanțul lor și să îl contabilizeze într-un mod convingător", a răspuns directorul de marketing de creștere al Kraken, Dan Held.

Deși nu este clar când va avea loc revizuirea sau care ar putea fi rezultatul acesteia, o trecere la o definiție care să semene cu cea a "activelor financiare tradiționale" ar face mult mai ușor pentru firme să își raporteze cu exactitate deținerile, în loc să le raporteze la cele mai mici prețuri în cadrul activelor necorporale. (Sursa EN)

Ether whales devin active în timp ce tranzacțiile ating cel mai ridicat nivel din ianuarie

În ciuda pierderilor generalizate înregistrate pe întreaga piață crypto, Ether whales au fost ocupate să cumpere și să vândă Ether (ETH), într-un ritm care nu a mai fost văzut din luna ianuarie a acestui an.

Potrivit datelor de la Santiment, Ether whales au efectuat un total de 2.956 de tranzacții, fiecare în valoare de peste 1 milion de dolari, marcând cea mai mare zi de tranzacții ale whales din ultimele aproape cinci luni. Santiment a precizat că whales sunt definite de obicei ca fiind orice cont care deține între 1 și 10 milioane de dolari.

Pe 6 mai, ETH/BTC a atins un maxim al ultimelor trei săptămâni. Potrivit analizei de piață, paritatea sugerează o potențială revenire, mai ales că atât Bitcoin, cât și Ether se apropie de ceea ce Santiment a numit "zonele lor istorice de cumpărare".

În special, Ether a crescut cu aproape 250% față de Bitcoin de când Beacon Chain a intrat în funcțiune, marcând începutul migrării sale către proof-of-stake, în decembrie 2020.Carlos Gomez, director de investiții al fondului de acoperire crypto, Belobaba, a declarat că acest tip de activitate pe piață poate însemna că investitorii în crypto sunt mai aproape de partea de jos a actualei scăderi a pieței decât își dau seama. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.