Știri crypto & Bitcoin - MicroStrategy cumpără 660 Bitcoin pentru 25 de milioane de dolari - Oferta NYDIG permite companiilor participante să plătească angajații în Bitcoin – 31-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - MicroStrategy cumpără 660 Bitcoin pentru 25 de milioane de dolari - Oferta NYDIG permite companiilor participante să plătească angajații în Bitcoin – 31-05-2022

MicroStrategy cumpără 660 Bitcoin pentru 25 de milioane de dolari

Investitorul major în Bitcoin (BTC) MicroStrategy a anunțat o altă achiziție majoră de BTC în timpul unei scăderi a pieței, pentru a colecta un total de 125.051 BTC.

Potrivit unui formular oficial la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC), MicroStrategy a cumpărat 660 BTC între 30 decembrie 2021 și 31 ianuarie 2022, pentru "aproximativ 25 de milioane de dolari" în numerar.

Prețul mediu al achiziției de BTC s-a ridicat la 37.865 de dolari pe BTC, inclusiv taxele și cheltuielile, notează raportul. La data de 31 ianuarie, MicroStrategy deținea BTC în valoare de aproximativ 3,78 miliarde de dolari, la un preț mediu de achiziție de aproximativ 30.200 de dolari pe BTC, inclusiv comisioane și cheltuieli.

Cel mai recent raport vine la scurt timp după ce SEC a respins practicile contabile ale MicroStrategy privind Bitcoin, ceea ce a dus la prăbușirea acțiunilor MicroStrategy la mijlocul lunii ianuarie.

SEC a obiectat în mod special la faptul că MicroStrategy a raportat datele legate de achizițiile de BTC pe baza unor principii contabile care nu sunt general acceptate (GAAP). Autoritatea a argumentat că MicroStrategy a folosit metode de calcul al cifrelor pentru achizițiile sale de BTC care nu țin cont de GAAP, excluzând "impactul cheltuielilor de remunerare pe bază de acțiuni și pierderile din depreciere și câștigurile din vânzarea activelor necorporale".

Se pare că ultima achiziție de Bitcoin nu este atât de mare în comparație cu cele mai recente achiziții de BTC de către MicroStrategy. În decembrie 2021, MicroStrategy a anunțat două achiziții majore de BTC, cumpărând 1.434 de BTC în perioada 29 noiembrie - 9 decembrie la prețul mediu de 57.477 de dolari pe BTC și apoi achiziționând 1.914 BTC în perioada 9 decembrie - 29 decembrie la prețul mediu de 49.229 de dolari pe BTC.

Anterior, compania cumpărase până la 7.002 BTC în perioada 1 octombrie - 29 noiembrie la un preț mediu de 59.187 dolari pe BTC. (Sursa EN)

Oferta NYDIG permite companiilor participante să plătească angajații în Bitcoin

New York Digital Investment Group, sau NYDIG, a lansat un program de beneficii care permite angajaților companiilor participante să convertească o parte din salariu în Bitcoin.

Într-un anunț, NYDIG a declarat că mai multe firme implicate în sport, divertisment și monede digitale vor fi printre primele care vor oferi plățile crypto, printre care Everbowl, MVB Bank, StretchZone, firma de analiză crypto The TIE, firma de minare crypto Iris Energy și Fertitta Entertainment - conglomeratul din spatele gigantului restaurant Landry's și al echipei Houston Rockets, din cadrul National Basketball Association. Angajații companiei care participă la Planul de economii Bitcoin al NYDIG pot alege cât de mult din salariul lor va fi convertit în Bitcoin (BTC), fără taxe de tranzacție sau de depozitare la rece.

Patrick Sells, directorul de inovare al NYDIG, a declarat că planul de plată BTC are ca scop să permită companiilor să ofere un pachet de beneficii potențialilor angajați interesați să își "protejeze viitorul financiar". Potrivit unui sondaj recent realizat de firmă, 36% dintre lucrătorii sub 30 de ani au declarat că ar fi interesați să primească o parte din salariu în BTC, iar aproximativ 33% dintre aceștia au optat pentru un angajator care oferă planuri de plată în crypto, spre deosebire de cele exclusiv în fiat sau alte beneficii.

"Oferirea de beneficii de ultimă generație [...] ne ajută să ne asigurăm că suntem atractivi pentru noua generație care intră pe piața forței de muncă și ne permite să atragem și să păstrăm unele dintre cele mai bune talente din industrie", a declarat Tilman Fertitta Fertitta, proprietar și CEO al Fertitta Entertainment. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.