Știri crypto & Bitcoin - MicroStrategy mai achiziționează Bitcoin, în valoare de 1 miliard $, având acum 90 000 BTC - Un sondaj de opinie a descoperit că există aproximativ 100 milioane de utilizatori crypto în lume – 12-05-2021

Compania MicroStrategy și-a crescut deținerile de Bitcoin (BTC) cu 27% în urma unei achiziții adiționale de 19 452 monede, ducând totalul acestora la ...

Știri crypto & Bitcoin - MicroStrategy mai achiziționează Bitcoin, în valoare de 1 miliard $, având acum 90 000 BTC - Un sondaj de opinie a descoperit că există aproximativ 100 milioane de utilizatori crypto în lume – 12-05-2021

MicroStrategy mai achiziționează Bitcoin, în valoare de 1 miliard $, având acum 90 000 BTC

Compania MicroStrategy și-a crescut deținerile de Bitcoin (BTC) cu 27% în urma unei achiziții adiționale de 19 452 monede, ducând totalul acestora la 90 531 BTC.

Conform anunțului de pe site-ul companiei, monedele ar fi fost achiziționate la un preț de aproximativ 52 765 $ per monedă, echivalând cu un total de peste 1 miliard $.

CEO-ul companiei, Michael Saylor a declarat că atenția firmei a fost îndreptată către două aspecte: dezvoltarea software-ului de analiză pentru companii și achiziția de mai mult Bitcoin.

Saylor a afirmat că „Firma rămâne concentrată pe cele două strategii ale noastre corporative de dezvoltare a afacerii de software de analiză pentru companii și achiziția și deținerea de bitcoin.”

În cele șase luni de când MicroStrategy a anunțat prima investiție în Bitcoin, în valoare de 250 milioane $, compania a mai cheltuit încă 4 miliarde $ pe activul digital. Saylor a spus că nu există un plan de a stopa achiziția de BTC în viitorul apropiat.

„Compania deține acum peste 90 000 bitcoins, reafirmând părerea noastră, că bitcoin, ca cea mai adoptată criptomonedă din lume, poate servi drept depozit de valoare de nădejde. Vom continua să ne urmărim strategia de achiziționare de bitcoin cu numerar în exces și putem, din când în când, sub rezerva condițiilor de piață, să emitem titluri de creanță sau de capitaluri proprii în tranzacții de colectare de capital, cu scopul de a utiliza veniturile pentru achiziționarea de bitcoin suplimentari.”

Phong Le, președinte și CFO al MicroStrategy a declarat că:

„Noi credem că strategia noastră bitcoin, inclusiv deținerile noastre de bitcoin și activitățile legate de susținerea rețelei bitcoin este complementară afacerii noastre software, prin sporirea conștientizării brandului nostru și prin furnizarea de oportunități pentru obținerea de noi clienți.” (Sursa EN)

Un sondaj de opinie a descoperit că există aproximativ 100 milioane de utilizatori crypto în lume

Exchange-ul crypto și furnizorul de carduri de debit, Crypto.com a publicat un nou raport care estimează că numărul total de utilizatori crypto, la nivel global, a crescut de la 66 milioane în luna mai 2020, la 106 milioane, în luna ianuarie.

Dată fiind complexitatea identificării adreselor unice de portofele crypto, în funcție de numărul de persoane, metodologia Crypto.com combină datele on-chain cu numeroși parametri, pentru a calcula estimări separate pentru cele două cele mai mari criptomonede, după capitalizarea de piață, Bitcoin (BTC) si Ether (ETH). Acestea produc apoi un agregat care poate fi utilizat pentru a urmări trendurile din creșterea în timp a numărului de utilizatori la nivel global.

În decursul ultimelor opt luni, iunie 2020, august 2020 și ianuarie 2021 au fost cele mai puternice în ceea ce privește creșterea. Ca regulă generală, Crypto.com menționează că această creștere este corelată cu forța prețului Bitcoin, dar împărțirea datelor între două monede poate oferi perspective mai specifice.

În special, adopția din luna august 2020 a fost condusă în mare parte de Ether, datorită popularității finanțelor descentralizate. Trecând la lunile de toamnă și iarnă, lansarea suportului PayPal pentru achizițiile de criptomonede pentru utilizatorii din SUA și adoptarea la nivel instituțional din partea Grayscale și MicroStrategy s-au intersectat cu performanța de preț a Bitcoin, ceea ce a dus la un și mai mare grad de adopție.

Până în luna ianuarie, numărul de utilizatori Bitcoin la nivel global a fost estimat la 71 milioane, comparat cu 14 milioane pentru Ether. Fiecare dintre cele două monede a avut parte de creșteri mari în ceea ce privește numărul de utilizatori în acea lună – 30.2 %, respectiv 13.1 %. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.