Știri crypto & Bitcoin - Miliardarul Bill Ackman solicită claritate crypto în New York - Fitch scade ratingul El Salvadorului din cauza adoptării Bitcoin – 19-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Miliardarul Bill Ackman solicită claritate crypto în New York - Fitch scade ratingul El Salvadorului din cauza adoptării Bitcoin – 19-06-2022

Miliardarul Bill Ackman solicită claritate crypto în New York

Investitorul miliardar, Bill Ackman, a cerut primarului orașului New York să analizeze restricțiile de reglementare crypto asociate cu BitLicense.

Un newyorkez și-a împărtășit pe Twitter consternarea cu privire la politicile crypto defectuoase ale orașului și la modul în care acestea l-ar putea forța să îl părăsească. Utilizatorul a răbufnit împotriva politicii Bitlicense a orașului și a susținut că nu a putut deschide un cont la nici un exchange major din Statele Unite pentru firma sa de capital de risc din această cauză.

Bitlicense a fost introdusă în 2015, care reglementa diverse aspecte legate de emiterea și schimbul de criptomonede. Orice afacere cu monede virtuale care funcționează în statul New York, sau care gestionează astfel de investiții din partea rezidenților din New York trebuie să obțină licența înainte de a începe operațiunile. Cu toate acestea, marile platforme crypto sunt îngrijorate, deoarece cerințele stricte de acordare a licențelor i-au determinat pe unii să se mute.

Miliardarul Bill Ackman a făcut apel la primarul nou ales al orașului, Eric Adams, și la guvernatorul Kathy Hochul să analizeze preocupările tot mai mari legate de reglementare. Acesta a subliniat că eliminarea barierelor de reglementare și relaxarea reglementărilor ar putea fi cheia pentru a face din oraș un centru crypto.  (Sursa EN)

Fitch scade ratingul El Salvadorului din cauza adoptării Bitcoin

El Salvador se confruntă cu un nou atac din partea unei firme financiare tradiționale pentru dragostea sa "interzisă" pentru Bitcoin (BTC).

Agenția americană de rating de credit, Fitch Ratings, a redus ratingul de nerambursare pe termen lung al El Salvadorului de la B- la CCC, menționând "imprevizibilitatea politicilor" și "adoptarea Bitcoin ca mijloc legal de plată" ca fiind unii dintre factorii care au dus la retrogradare.

În afară de acestea, organizația de rating statistic a explicat că dependența de datoria pe termen scurt, o plată de 800 de milioane de dolari în euroobligațiuni scadentă în ianuarie 2023 și un deficit fiscal ridicat stau în calea unui rating mai bun pentru țară.

În plus, Fitch percepe că datoria pe termen scurt crescută a El Salvadorului paralizează capacitatea guvernului de a-și plăti datoriile globale, ceea ce extinde riscurile unei retrogradări. Cu aproape 1,3 miliarde de dolari scadenți în august, septembrie și octombrie, Fitch menționează că, constrângerile financiare vor fi mai greu de gestionat pentru țară.

Potrivit Fitch, țara se confruntă, de asemenea, cu riscuri sporite din cauza "nevoilor de finanțare ridicate și în creștere" în următorii ani. Firma menționează că, utilizarea de către țară a BTC ca mijloc legal de plată contribuie la incertitudinea privind un potențial program din partea Fondului Monetar Internațional care ar putea asigura finanțarea de care țara are nevoie în 2022-2023.

Ratingul țării poate totuși să urce în timp, dacă îndeplinește criteriile Fitch, inclusiv consecvența în achitarea datoriilor prin "deblocarea unor surse de finanțare previzibile" și o ajustare fiscală axată pe sustenabilitatea datoriei. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.