Știri crypto & Bitcoin - Minarea Bitcoin devine mai sustenabilă – sondaj - Patriarhul ortodox rus nu este un Bitcoiner, clarifică biserica – 06-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Minarea Bitcoin devine mai sustenabilă – sondaj - Patriarhul ortodox rus nu este un Bitcoiner, clarifică biserica – 06-05-2022

Minarea Bitcoin devine mai sustenabilă – sondaj

Procentul din industria globală de minare Bitcoin, care funcționează pe bază de energie regenerabilă a crescut cu 1%, ajungând la 58,5% în al patrulea trimestru al anului 2021, potrivit unor noi date.

Consiliul de minare Bitcoin (BMC), a anunțat concluziile sondajului său din al patrulea trimestru pe 18 ianuarie.

Sondajul s-a axat pe trei parametri: mixul de energie durabilă, eficiența tehnologică și consumul de energie electrică.

Fondat în mai 2021, BMC este un forum global voluntar al companiilor de minare Bitcoin, cum ar fi Bit Digital, BitFury, Bitfarms și Atlas Mining, precum și al altor organizații din industrie.

Michael Saylor, fondatorul și directorul general al MicroStrategy, și un membru cheie al BMC, a remarcat:

"În acest trimestru am văzut că tendința continuă cu îmbunătățiri dramatice ale eficienței energetice și sustenabilității minării Bitcoin, datorită progreselor în tehnologia semiconductorilor, expansiunii rapide a minării nord-americane, a exodului din China și a schimbării la nivel mondial către energie sustenabilă și tehnici moderne de minare."

Sondajul voluntar a compilat informații privind energia sustenabilă de la miners care reprezintă peste 46% din rețeaua Bitcoin globală. Conform sondajului, membrii Consiliului de minare, la rândul lor, exploatează electricitatea cu un mix de energie sustenabilă de 66,1%.

Datele auto-raportate au fost apoi folosite pentru a estima că mixul energetic sustenabil al industriei de minare Bitcoin la nivel global a fost de aproximativ 58,5% în timpul trimestrului IV, o creștere de un punct procentual față de cifra din trimestrul III. Eficiența tehnologică estimată a industriei a crescut, de asemenea, cu 9%, ajungând la 19,3 petahash pe MW.

Co-fondatorul Core Scientific și al BMC, Darin Feinstein, a remarcat că hash rate-ul membrilor participanți la BMC a crescut cu 77% în T4. (Sursa EN)

Patriarhul ortodox rus nu este un Bitcoiner, clarifică biserica

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, nu și-a îndemnat enoriașii să investească în Bitcoin, în ciuda videoclipurilor care susțin contrariul.

Recent a apărut un clip în care se susține că, Kirill și-a îndemnat credincioșii să investească în criptomonede. Deși videoclipul include comentarii autentice din partea patriarhului cu privire la beneficiile roboticii pentru economie și o mențiune despre Bitcoin (BTC), comentariile au fost puternic editate, naratorul afirmând în continuare că liderul va binecuvânta potențialii investitori în criptomonede în cadrul unei slujbe speciale, la o biserică din Moscova.

Reprezentantul media de top al bisericii, Vakhtang Kipshidze, a declarat pentru publicația locală Daily Storm:

"Aceasta este o înșelăciune absolută, inducându-i în eroare pe acei oameni care ar putea crede că patriarhul ar fi încurajat pe cineva să participe la fraude și speculații financiare".

Kipshidze a declarat că el consideră că natura frauduloasă a videoclipului este evidentă, afirmând: "Niciodată nu s-ar gândi vreo persoană sănătoasă la cap că patriarhul ar îndemna la investiții într-un fel de schemă de tip fly-by-night, a cărei natură frauduloasă, în opinia mea, este destul de evidentă."

Comunitățile religioase din întreaga lume au avut opinii diferite cu privire la criptomonede, variind de la o aprobare precaută, la o condamnare categorică.

În lumea islamică, care are propriul set de orientări și legi referitoare la finanțe - și acum la activele digitale - acceptarea criptomonedelor este departe de a fi uniformă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.