Știri crypto & Bitcoin - Minarea Bitcoin permite exploatarea emisiilor de gaze naturale existente – Ark Invest - Lanțurile majore dau Gibraltarului un impuls pentru BTC

Știri crypto & Bitcoin - Minarea Bitcoin permite exploatarea emisiilor de gaze naturale existente – Ark Invest - Lanțurile majore dau Gibraltarului un impuls pentru BTC

Minarea Bitcoin permite exploatarea emisiilor de gaze naturale existente – Ark Invest

Datele dintr-un raport recent al Ark Invest evidențiază o altă utilitate a minării Bitcoin (BTC) în domeniul sustenabilității și al energiei.

Potrivit constatărilor, există un potențial enorm de transformare a emisiilor de metan în energie pentru minarea de Bitcoin, care, la rândul său, va supraîncărca energia electrică generată de energia solară și eoliană la puțurile existente.

Emisiile anuale de gaze arse reprezintă 140 de miliarde de metri cubi, la care se adaugă alte 125 de miliarde de metri cubi de emisii anuale de metan. Prin urmare, lăsate neatinse, înseamnă că anual se irosesc 265 de miliarde de metri cubi de emisii de gaze naturale. Cu toate acestea, o analiză a metanului necesar pentru hash rate-ul Bitcoin actual se ridică la doar 25 de miliarde.

În timp ce valorificarea întregii emisii este imposibilă din cauza investițiilor preexistente ale industriei petroliere în operațiuni de ardere, captarea metanului este o soluție viabilă și timpurie. Sam Korus, de la Ark Invest, a transmis pe Twitter că peste jumătate din metanul evacuat se produce la fața locului, la puțuri. Acest lucru face ca locația să fie un loc privilegiat pentru minare, pentru a capta astfel de emisii și a le utiliza în mod productiv.

În plus, în loc ca metanul să fie evacuat, acesta ar putea genera energie electrică la tarife mult mai mici decât cele plătite în prezent de companiile de minare.

Recent, industria de minare a dat semne de creștere a eficienței energetice și de orientare spre sustenabilitate.

Consiliul de minare Bitcoin a publicat evaluarea trimestrului al doilea al rețelei. Acesta a dezvăluit că utilizarea de către industrie a energiei sustenabile a crescut cu 6% față de același trimestru din anii precedenți. În concluzia constatărilor lor, consiliul s-a referit la minare de Bitcoin ca fiind "una dintre cele mai sustenabile industrii la nivel global". (Sursa EN)

Lanțurile majore dau Gibraltarului un impuls pentru BTC

"Dar nu poți cumpăra o cafea cu Bitcoin", au scandat criticii Bitcoin (BTC). Gibraltar, un mic teritoriu britanic de peste mări din Europa, tocmai a demontat acest FUD, deoarece popularul lanț de cafenele, Costa Coffee, acceptă acum Bitcoin, prin Lightning.

Hotel Chocolat, Card Factory și brutăria din Gibraltar acceptă, de asemenea, Bitcoin ca monedă în Teritoriul britanic de peste mări. Cunoscutele francize profită de rețeaua Lightning Network (LN) a Bitcoin pentru a accepta banii clienților. LN este ideală pentru cappuccino cu micro-tranzacții, plăți prin cărți poștale sau investiții în înghețată, după cum a descoperit reporterul Joe Hall în timpul unei sesiuni de cumpărături în Gibraltar.

Plățile sunt instantanee, fără fricțiune și taxează comercianții mai puțin decât metodele de plată tipice Mastercard sau Visa. Neil Walker, director general la Sandpiper GI - grupul care gestionează francizele de retail - a declarat că, atunci când se utilizează un card activat de Lightning, "nu este diferit de utilizarea unui card de credit contactless".

"Este la fel de rapid ca și cum poți atinge și plăti cu carduri de credit contactless, poți atinge și plăti cu Lightning, scana un cod QR. Și, deși nu am cronometrat, consider că este aproape exact aceeași viteză."

CoinCorner, un exchange Bitcoin din Insula Man, a încheiat un parteneriat cu Sandpiper GI, pentru a ajuta la echiparea comercianților cu dispozitive Bitcoin Lightning pentru punctele de vânzare (PoS).

Walker a împărtășit faptul că, chiar și pentru cei care se opun Bitcoin, ușurința cu care clienții și comercianții pot efectua tranzacții este un lucru de la sine înțeles. El a declarat: "indiferent dacă credeți sau nu în Bitcoin, puteți utiliza rețeaua Lightning pentru a reduce costurile de tranzacționare și pentru a plăti prin intermediul telefonului mobil". Având în vedere că este o șină de plată neutră, el a spus că, clienții pot transfera monedele cu ușurință:"Pentru o lungă perioadă de timp, ideea de a plăti cu Bitcoin părea străină atât pentru întreprinderi, cât și pentru persoane fizice, dar odată cu lansarea cardului Bolt și cu posibilitatea de a "atinge și plăti" prin intermediul rețelei Lightning, experiența utilizatorului este rapidă, ușoară și familiară pentru toată lumea." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.