Știri crypto & Bitcoin - Minarea crypto a crescut în Thailanda, ca urmare a interdicției crypto din China - Șeful SEBI avertizează fondurile mutuale indiene cu privire la investițiile în ofertele crypto – 28-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Minarea crypto a crescut în Thailanda, ca urmare a interdicției crypto din China - Șeful SEBI avertizează fondurile mutuale indiene cu privire la investițiile în ofertele crypto – 28-03-2022

Minarea crypto a crescut în Thailanda, ca urmare a interdicției crypto din China

Se pare că minarea de criptomonede la nivel de retail, din Thailanda, a primit un impuls datorită capitulării crypto miners chinezi, declanșată de noua interdicție împotriva criptomonedelor din această țară, aplicată în septembrie.

Antreprenorii thailandezi și afacerile cu criptomonede au profitat din ce în ce mai mult de faptul că crypto miners chinezi s-au debarasat de echipamentele lor de minare crypto, a relatat Al Jazeera.

"În momentul în care China a interzis criptomonedele, am fost în extaz", a declarat un pasionat de Bitcoin (BTC) din Thailanda, devenit miner.

Crypto miner-ul, care a cerut să-și păstreze anonimatul, a afirmat că și-a montat o mică unitate de minare crypto cu energie solară, pentru aproximativ 30.000 de dolari. "I-am recuperat pe toți în trei luni", a spus acesta.

Un alt antreprenor din industrie, Pongsakorn Tongtaveenan, a demarat o afacere de revânzare a echipamentelor de minare crypto în Thailanda.

Potrivit lui Pongsakorn, prețul ASIC-urilor, cum ar fi Bitmain Antminer SJ19 Pro, s-a prăbușit cu 30% din cauza ieșirii crypto miners chinezi, înainte de a reveni la normal, pe fondul creșterii cererii locale.

Pongsakorn consideră că popularitatea tot mai mare a minării crypto la nivel de retail în Thailanda este declanșată de oamenii care caută un venit stabil în timpul pandemiei, precum și de investitorii care devin mai optimiști în ceea ce privește viitorul activelor digitale.

"Bitcoin este aurul lumii digitale. Dar o platformă de minare este ca și acțiunile de exploatare a aurului - primești dividende în funcție de prețul aurului", a spus acesta. (Sursa EN)

Șeful SEBI avertizează fondurile mutuale indiene cu privire la investițiile în ofertele crypto

Președintele Consiliului pentru valori mobiliare și burse din India (SEBI), Ajay Tyagi, a îndemnat fondurile mutuale să evite să investească în active legate de criptomonede, în condițiile în care guvernul ia în considerare noi reguli privind criptomonedele. În cadrul unei conferințe de presă, Tyagi a sfătuit firmele să se abțină de la investiții în fonduri legate de activele crypto, până când nu va exista claritate în ceea ce privește politica și cadrul de reglementare.

"Cei care au investit în fonduri mutuale, - în companii legate de activele crypto sau în firme străine, prin intermediul fondurilor de investiții (FOF) - gândul meu este că până când nu vom avea claritate cu privire la politica sa (a crypto), întreprinderile nu ar trebui să facă astfel de investiții", a declarat președintele SEBI.

În timp ce mediul de reglementare pentru criptomonede în India este în prezent neclar, țara a asistat deja la o creștere exponențială a popularității acestora. De asemenea, nu este clar dacă investițiile în criptomonede vin cu obligații fiscale în țară.

Observațiile lui Tyagi vin în urma unui eveniment recent în care a fost implicată o firmă de gestionare a activelor (AMC), Invesco Mutual Fund.

Recent, au existat discuții despre criptomonede care au fost discutate în Parlament în timpul sesiunii de iarnă. Discuțiile au căpătat un nou impuls în urma unei întâlniri a unei comisii parlamentare permanente pentru finanțe cu părțile interesate de criptomonede, pentru a identifica posibilele oportunități și provocări care ar putea apărea atunci când vine vorba de finanțare și investiții în criptomonede. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.